Foo Fighters @ Sziget 2019

Foo Fighters @ Sziget 2019

foo_1.png

Az, hogy majd' 10 nappal a koncert után tudom megosztani élményemet veletek, talán válasz arra a kérdésre, hogy milyen nehéz is munka és család mellett (jó minőségben...) blogolni. Nosztalgikus pillanatokat élek át, hiszen anno a mindent jelentette, hogy egy koncertélmény beszámolót kapjon "kedves naplóm" hasábjain. Éppen Foo Fighters-t hallgatok, pedig csak úgy mentem ki a Szigetre (több mint) egy hete, hogy „oké, csak a barátaim miatt belehallgatok”. Szóval emlékezzünk vissza egy picit.

A helyzet az, hogy nem tévednek a beszámolók és koncertértékelések, ez a koncert tényleg óriási élmény volt. Nem hiszem, hogy valami olyat tudnék mondani, amit eddig egyetlen cikk sem érintett, de kikívánkozik belőlem ez a cikk, talán ezzel is újraéljük az élményt. Azt tudtuk, hogy Dave Grohl minden idők egyik legjobb fej zenésze/előadója/rockere/jelensége, mely már önmagában is felkeltette az érdeklődésemet, ugyanakkor a koncert után azt is be kell látni, hogy a banda piszkosul ért a koncertélmény megteremtéséhez. Nekem különösen tetszettek az elnyújtott dalvégek, az oda nem illő szólók, vagy kiállások, melyek kitöltötték a 2,5 órát, de egyszer sem úgy, hogy unalomba fulladjon. Egymás után jöttek a dalok (egyből a legnagyobb slágerek), majd a számok közötti közvetlen ugratások és sztorizások. Hiszem, hogy ez az éjjel a zenekarnak is fantasztikusan sikerült és nem csak egy hakni volt, legalábbis az arcokról ez jött le.

Dave kifejezetten a koncertnek, az aktuális élménynek, kedvenc munkájának élt, a zenekar pedig csodásan megadta a körítést. Egy időben divat volt a hangosítást ócsárolni, nos erre most nem lehetett panaszunk, valamint külön kiemelném a kivetítőkre „rendezett” képek minőségét, melyben minden zenész megkapta a figyelmet, nem csak a frontember és a csapat másik „húzóneve”, a dobos Taylor Hawkins. Nyilván volt Queen-dal is, ezúttal az Under Pressure-t adták elő a srácok, korábbi években rendre előkerült a Tie Your Mother Down is.

A koncert baráti hangulatát koronázta meg mikor a „bubble girl”-t és a tolószékében végig a nézők feje fölött bulizó srácot Dave felhívta a színpadra az Everlong alatt. Dave szép szavait az anyatermészet is meghajolva hallgatta, és szinte hihetetlen de az első esőcsepp csak az utolsó taktus és az elköszönés után esett le az égből. A tömeg egy része átszellemülten sétált át a Nirvana tribute zenekar koncertjére a Tribute színpadhoz, ahol folytatódott az őszinte elszállás és Dave és persze Kurt legendás múltjának felidézése. Csak remélhetem, hogy a srácok nem végig a beállással foglalatoskodtak a Foo koncert alatt és látták kedvencüket. 

Nem tudom, mennyire sorsszerű (nyilván full véletlen....), de eme sorok írásakor a Sziget Youtube csatornája nagyszerű minőségben tett ki pár nótát, mellyel csak erősítik érzésemet, ez bizony egy piszok jó rockbuli volt.  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr4915020132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2023.04.16. 08:12:56

Hosszú döglődés után ez is kimúlt.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása