TOP1 zene EVÖR: Stairway to Heaven

TOP1 zene EVÖR: Stairway to Heaven

2008.10.04. | Horváth Oszkár

Ahám, első bejegyzés. Arra gondoltam, Interstellar Overdrive is és én is bedobhatnánk kezdetnek azt az 1 tagú toplistát, amiről meggyőződésünk, hogy a legjobb számokat tartalmazza. Tehát egyet. Ez igen szubjektív, ráadásul az ő TOP1 száma az én TOP2 listámon rajta van.

A lényeg: 14 éve gondolom azt, hogy ez a világ valaha eljátszott legjobb száma. Közben levágtam egy szolid kört a hip-hop, jazz, elektronika, reggae és világzene világában, és óriási dolgok vannak - ezért is ez a blog -, de nem tudok egyetlen számot sem, amit jó szívvel ennek a helyére mernék tenni.

Led Zeppelin - Stairway to Heaven (1971) 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr78696233

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Hotel California 2009.04.06. 08:03:02

[...]inkább a Life in a Fast Lane-t mondd. És mégis, nincs az a Stairway to Heaven, vagy[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rálf atya 2008.10.04. 19:42:20

Hát igen, nagy klasszikus, bárhonnan közelíted a rockzenét, a Led Zep megkerülhetetlen. Nyilván mindenkinek a szubjektív véleménye, hogy mi a legjobb, de gondolom nem véletlen, hogy (a legenda szerint) jópár amerikai gitárboltban ki van írva, hogy ezt a számot nem játszhatod, ha gitárt akarsz kipróbálni. Nem azért, mert rossz, hanem mert mindenki ezt szereti játszani. Magukra Jimmy-ékre, erre a számra is az "időtálló" jelző a legjobb. Ezt senki sem vitathatja, a többit meg minek.

potter 2008.10.04. 22:43:42

Jól beszélsz, atyám. Lehet véleménye az embernek a zenekarról (én vállalom, hogy nem vagyok oda értük), de a banda is és a tagok is külön-külön legendák, ez pedig önmagáért beszél.

Bonzo az egyik leginkább hiányolt dobos a rockzenében. Mi lett volna, ha még 20-30 évig tolta volna...

ZNy · http://www.kep.tar.hu/zny 2010.06.22. 15:37:22

Top 25-ben nálam is benne van.
A Zep zenéjét Európában is sokan szeretjük, de ami engem az évezred elején meglepett az az, hogy az Egyesült Államokban még népszerűbbek, rengeteg helyen jelen van a zenéjük, nagyon élő a kultuszuk.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.06.22. 19:59:58

@ZNy: Első posztra kommentet kapás :))))))))) Köszi.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.06.22. 21:00:23

@ZNy: tényleg, tök teljesen legelső poszt, kösz a kommentet :)) Basszus mennyire tudtuk már az elején, mit akarunk? Top1, evör... psz :D És még mindig ez a világ legjobb száma.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása