Milyen zenét játszik a Jazzy PONTOSAN?

Milyen zenét játszik a Jazzy PONTOSAN?

2009.05.22. | Horváth Oszkár

Ha valaki számára nem volna világos, de hallgatás helyett inkább olvasás útján szeretne tájékozódni, ez néhány napja már végre lehetséges a Jazzy esetében is. A játszási listát úgy rémlik, kicsit előbb kezdték el promótálni a rádióban, mint ahogy elérhető lett a honlapon, de igen, most már landolt: a Jazzy minden nap közzéteszi, hogy milyen zenéket tervez aznap lejátszani. Véletlenszerű ellenőrzésem eredménye, hogy be is tartja. Ha nem világos, ezt előzőleg tervezik meg, majd egy ügyes kis számítógépprogram végrehajtja, ezért akár azt is meg lehet nézni, mi várható a következő 1 órában. Illetve én is meggyőződhetek róla, hogy nem játsszák a Jazzy dalversenyen elvérzett zenéimet :D

Több dolog miatt örülök ennek a nyilvános listának, az egyik az, hogy így 1-2 számomra új előadónak percek alatt utána tudok nézni, a másik, hogy ismét kiörömködhetem magam különböző kimutatásokon, mint Szántó Ádám MR2 statisztikái esetében. Ehhez persze minden nap meg kell majd nézni egy ideig, mert a fenti URL-en mindig az aktuális nap listája látható, de kíváncsi vagyok. Mióta elindult a Jazzy, teljes rádiózásom 80%-ában azt, meg a Tilost hallgatom - ahol egyébként blog formában szintén publikálni szokták a lejátszott zenéket, műsoronként.

A kollégámmal (indeussal) munka közben ordíttatjuk a zenét, hiszen csak ketten vagyunk az irodában. Amikor berendeztük az egészet, az asztalok, a székek és a nyomtató mellett a hi-fi cucc volt az első dolgunk. Optimális esetben CD-ről hip-hop vagy egyéb breakbeat délelőtt van, aztán house matiné, délután pedig egészen estig jazz. Ha bármelyikbe belefáradunk, akkor Jazzy rádió.

Részemről tehát igazán igény van erre a listára - sőt, nem bánnám, ha minden rádióhoz lenne, sőt, nem bánnám, ha egységesen... mármint ingyen, mert természetesen létezik ilyen lista a MAHASZ-nál. Korábban az egyes rádiók egyenként küldték el playlistjeiket, az elmúlt 3 évben azonban már elektronikus monitorozás útján automatikusan írja össze a listákat a Radiomonitor. Emellett figyeli a reklámszpotok játszásait is, így tulajdonképpen bármelyik hirdető tájékozódhat konkurense rádiós médiaköltéseiről. A Radiomonitor adataira a MAHASZ mellett jellemzően lemezkiadók, rádiók, médiaügynökségek, a számomra teljesen irracionális elveken működő ORTT és a vitatott jogosítványokkal rendelkező, de számomra hasznosnak vélt ArtisJus vannak előfizetve. A B-oldal egyelőre nincs az ügyfelek között - úgyse mondhatnánk el, amit megtudunk :( Vagy meg kellene, hogy öljünk!

Ellenben ha bárkinek van nyilvános és teljes magyar játszási listákra linkje, itt szívesen összegyűjteném őket. Néhány linkkel el is kezdem:

 TOP5 MR2 zene EVÖR | A plágium határai

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr771134418

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.05.22. 13:22:37

Jessz! El sem tudom mondani, hogy mennyire kellett ez már. Régebben volt a Jazzy-nél már próbálkozás erre, de egy 3-4 napos működés után leállt a rendszer. Gondolom nem automatizáltan működött, hanem kézzel iratták valami munkásemberrel, aki néhány nap alatt egészen egyszerűen belehülyült. :)
Nagyon jó, hogy végre van! Itt az ideje visszaszoknom a külföldi jazz rádiókról, mivel pontosan ezt hiányoltam már csak a Jazzy-től. Király! :)

soma665 2009.05.27. 10:36:12

Bár nem annyira az oldal témájába vág, de egy lelkes amatör csinál ilyet a Roxyhoz is. Meg lehet nézni, mik azok a számok amik akár minden órában is lemennek! :)
http://www.roxystat.hu/

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.27. 11:35:52

Köszi Soma, beraktam ezt a linket is. Egyáltalán nem volna baj, ha az oldal témájába vágna, csak nincs energiánk mindenről írni, és a Roxy zenékről még nem írt senki úgy, hogy azt lehetett volna mondani rá, hogy így képzelem, amikor a B-oldal ír a fiataloknak szóló dance-ről. A Roxyt én 8-10 éve kifejezetten a magaménak éreztem, és volt külön erre épülő weboldalam, figyeltem a zenéikre. Most viszont évek óta nem hallgatom, mert mondjuk minden ötödik szám tetszik nagyon, 4-et meg nem értek. Már be sincs állítva. De ettől még a rádió statja nagyon érdekes, és jó volna foglalkozni 1-2 kiemelkedő előadóval.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.27. 11:36:59

@nosferato: khm, pláne, hogy ha jól emlékszem, a Jazzy és a Roxy közös háttér, közös csapat, 1-2 közös név is akad, csak másnak szól a kettő.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.02. 20:54:44

@soma665: hallod, mit találtam! Saját honlapom, 2000.01.23-ról - "keresek magyar készítésű toplistákat, pl. Roxy, Rádió1 játszási lista" :) 9 év késéssel, de köszi :) Kőkemény archív screenshotokra leltem az egykori mp3 oldalamról az archive.org-on:

http://nosferato.funky.hu/kepek/nosferato-2000-02-05.jpg
http://nosferato.funky.hu/kepek/nosferato-2000-10-21.jpg
http://nosferato.funky.hu/kepek/nosferato-2002-04-27.jpg

Micsoda zenék :) Külön kis Roxy ikon azok mellett, amiket a Roxy is játszott. Persze legalább 2 számcím elírva... mindegy. :)))

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása