www.szanalmas.hu\magyarzeneielet\fonogram2010

www.szanalmas.hu\magyarzeneielet\fonogram2010

Elképesztő mennyiségű új előadó, zenekar tűnik fel nap mint nap, elég csak a Gödör-A38-Dürer kert programját nézni és persze még nem is lengek ki a punk, metal, hiphop szcéna felé, melynek ugyancsak megvannak a tehetségei és értékei. Ennek ellenére a véleményformáló magyar zenei elit tegnap ismét döfött egyet azon zenészekbe, akik még perspektívát látnak abban, hogy munka mellett saját pénzen lemezeket adjanak ki és 200-300 fős klubokban adják elő saját szerzeményeiket, nemet mondva főzős műsorokra, tehetségkutató versenyekre és egyéb smúzolásokra.

Tegnap sikerült bele-beletekintenem a Fonogram 2010 díjkiosztóba, öööö elnézést GÁLÁBA, mely a magyar zenei élet legjelentősebb zenei rendezvényének volt aposztrofálva.


Csodálatos és kijózanító élményekkel gazdagodott, aki látta az Magyar Televízió közvetítését... A sírás kerülgetett és a vérnyomásom kilengett. 2010 - Magyar Zenei Élet - ez van kirakatban:

  • Back II Black-et Back iii Black-nek mondás (klasszikus rock album GYŐZTESE kategória, kérem szépen - a Funkybiotikum lemezcím igazi prog-rock konceptalbumra utal...)
  • Év felfedezettje: SP - Díjat átadja Fábry Sándor, akinek kérdése: "Ki SP? Te vagy SP?" Hm. Tényleg, ki az az SP?
  • Volt olyan kategória, melyben AKKORA a merítés, hogy két Bereczki Zoltán - Szinetár Dóra album indult (Bangó Margit tarolt ellenben)
  • Tádám "A díjat nyerte The Well-Tempered Universe"... majd kimegy a zenekar, átadó modoroskodik: "Remélem jól mondtam a neveteket!", mire a zenekar: "Majd mi elmondjuk... a zenekar neve SC.ART, az album címe pedig "The Well-Tempered Universe"...
  • Erik Sumo Band kiejtése S-sel
  • MTV zenei szerkesztője DJ Dominik... pfff
  • Neoton és Budapest Bár szpotjának felcserélése...
  • Modern pop-rock kategória: Kovácsovics Fruzsina (kétségtelenül a magyar Avril Lavigne) és Anti Fitness Club... itt innom kellett valamit.
  • Szegény Quimby-t megalázták, hogy egyik legrosszabb daluk az "Év dala" lett
  • Hobo első mondatában Brezsnyev említése...
  • Turbo fellépése után "jaj, de hangos ez a rockzene".... Ráadásul az egyik legtehetségesebb magyar zenész nevét (Barabás Lőrinc) igencsak be lehetett volna mondani
  • DJ Bootsie nem nyerése pedig... hát, nálam ez a hihetetlen kategória...

Ennek ellenére riszpekt az Idorunak, a Turbonak és az egyik legjobb magyar dobosnak, Solti Jánosnak (LGT, Hobo, László Attila Band és még sorolhatnám), aki szegény elég ramatyul nézett ki...

... és amúgy Delov Jávor (Turbo, dob) mondta meg a frankót. A taps és a köszönet azoknak a szülőknek jár, akik a jelenlegi gazdasági körülmények között zenére taníttatják a gyereküket és hangszert vásárolnak nekik!

Köszönöm Expurgatio segítségét a http://bunti.blog.hu -ról!

118 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr421748747

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ajjajjaj az év dala 2010.03.04. 23:06:36

Átadták a Fonogram zenei díjait szerdán este a Millenáris Teátrumban. Hobo életműdíjat vehetett át, az év dala pedig a Quimby Ajjajjaj című száma lett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.02.11. 13:34:21

Avril Lavigne nevében kikérem magamnak!!!!

Kilgore Trout 2010.02.11. 13:39:20

@efes: Solti már 15 éve is elég ramatyul nézett ki.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 13:40:49

@prtsc: bekktúúblekk, de a csávóbekkíííblekknek mondta.

Menez86 2010.02.11. 13:44:15

A külföldi előadók hogy kapják meg a díjat? Postán? Egyáltalán tudni fogja Lady Gaga vagy David Guetta hogy díjat nyertek?

mindennaprazene 2010.02.11. 13:46:39

Minden egyes szavaddal egyetértek. Még annyival egészíteném ki, hogy azért az is szép volt, amikor a Rippel fivérek elindították a "játékot", és mindenki neve alatt ott volt, hogy milyen CD-vel nyerte meg az adott jutalmat. Márióval Mauritis-ra :)

Illetve szerintem, a komoly zenei díjaknál kihagyták az 5 jelölt bemutatását, és nem tudom ki mondta fel a külföldi előadók neveit, de nevetséges volt.

A Turbo viszont rendkívül szimpatikussá vált. :D

mindennaprazene 2010.02.11. 13:47:29

@Menez86: szerintem együtt buliztak, amikor kiderült, hogy nyertek. :D

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 13:56:01

@mindennaprazene: ú basszus tényleg, a Rippel fívérek. Akik kis sztendáppot is nyomtak, hogy "ne azzal a kezeddel nyomd meg a gombot, mert az még sérült"...

kőkemény.

2010.02.11. 13:58:11

@Interstellar Overdrive:

Tök mindegy: úgy kő kitalálni egy zenekar nevet, hogy Kovács József gépipai segédmunkás is ki tudja mondani, aztán akkor nem téveszti el senki élő egyenesben.

Sajnos szerintem is kiritikán aluli volt a kivitelezés, rengeteg bakival. Ami engem még nagyon idegesített, az a mikorfonfejű logószeű izá volt, ami 2 percenként megölte az amúgy is lapos műsort.

Kilgore Trout 2010.02.11. 13:58:50

Én amúgy egy valamit nem értek: hol a faszban van a Márk, meg a No Thanx? Meg a Tóth Gabi, meg a Péló Barna meg a Kustánczi Lia? Nélkülük ez az egész műsor kalap szar!

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2010.02.11. 13:58:52

hú, 26 perce nézem a díjátadót, nem tudom mi volt a céljuk ezzel. Ha az, hogy megjutalmazza a szakmai elit az általa kreált "zenészeket' (SP??), akkor király, sikerült, csak ehhez miért is kell a nagyérdemű? Elegendő nyersanyagot szolgáltat majd a blogomhoz....

Miss Marple 2010.02.11. 14:07:40

Én még a Halmos Bélát is szerettem nagyon: például tudta, hogy Magyarpalatka Erdélyben van.. :)

A Quimby-t ne bántsátok, de ha a Livius beszél közülök a legjobban, akkor képzelem, a többiek...

Ja, és soká éljen a VMG: négy zenészt adott az idei Fonogramnak!

Mr.Brooks 2010.02.11. 14:10:02

"Év felfedezettje: SP - Díjat átadja Fábry Sándor, akinek kérdése: "Ki SP? Te vagy SP?" Hm. Tényleg, ki az az SP?"

Ez jó:D:D

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2010.02.11. 14:11:14

@Interstellar Overdrive: Hú hát ez a némber nagyon piszok mód büntet :)

cserébe egy saját felfedezettem, a youtube egy rejtett zugából, ha lottó 5 ösöm lenne sztárt csinálnék belőle (szerintem fel sem tűnne hogy poén)

www.youtube.com/user/bbalker#p/u/12/h9qm24kvha8

óvatosan, nekem 3 hetembe telt míg lejöttem róla:)

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2010.02.11. 14:16:44

No, de Jamie kapott díjat, ez is valami, mondjuk nem értem mitől alter, gondol azért mert a pop rock kategória már ki volt osztva..

Kupa Troopa 2010.02.11. 14:20:16

Senkiháziak kezében van a popszakma!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 14:20:35

Azt nézem, hogy felgyorsított színpadépítéssel kezdődött a műsor, ami Zsombolyai János ötlet á lá Queen Népstadion koncertfilmből, amit még a Wembley filmnél is átvettek. Akkor az első 10 mp volt a tegnapi műsorban az érték :))

irien 2010.02.11. 14:22:48

és akkor ne feledjük azt se, hogy "a következő díjátadó volt pincér, meg mittoménmi, de igazából dj-ként ismerhettük meg... tádám... Niki Belucci"
nekem valami más dereng róla előéletéből :-)

a katona fehérben 2010.02.11. 14:26:29

@Menez86: A kiadó kapja.

@Sobrijóska: Csak nálunk még egy címlapos kamuleszbicsók sincs :-)

namnam 2010.02.11. 14:28:11

@mindennaprazene:
Szerintem Jeszenszky Zsolt mondta, a djszövetség (vagy miabánat??) elnöke(??)... katasztrófális volt. Annyira nagyon angolosan akarta mondani a neveket, de nagyon nem jöt össze neki... pl. David Guettát guettának mondta, míg a dj-skedéshez nemigen kinyító Gundi ki tudta mondani, hogy getta...:P

Palmer Eldritch 2010.02.11. 14:33:27

MTV zenei szerkesztője DJ Dominik... pfff
Bameg létezik ilyen? uhhh

kispestipeti 2010.02.11. 14:37:38

A külföldi előadók neveit és az albumcímeket szerintem a jeszenszki fiú mondta fel. dj dominique, a köztelevízió szórakoztató osztályvezetője, mint tény nagyon gázos (ő pl. a Gundel T. G. főnöke?) ahogy értelmetlenül hablatyolt ott a színpadon pedig szánalmas.
Valóban a Turbó dobos kijelentése az est egyik fénypontja, nagyon ütős volt (egy ütőstől elvárható), Varga Líviusz (Quimby) kommentje sokatmondó az egészről,(nem tudnám megismételni, de a gondolati csavar ügyes volt, hogy a győztesek a vesztesek tuképpen) csak könyörgöm így is kezeljék ezt "az év dala" díjat, ne vegyék komolyan, mert az ajajaj valóban nem egy díjra érdemes daluk eddigi munkáikat ismerve (kedvelve). Hobó hozta a tőle mexokott formáját. lehet szeretni, utálni, de véleményformáló, és ezért már megéri színpadra lépni. Ugye sp??? ki az? fábrynak respekt ezért a kérdésért. a bek tu blek esetében pedig fogják fel egyfajta "gerilla marketingnek", az ipse ííízését, hiszen máris milyen sokat beszél(t)ünk erről. Legalább most én is megtanultam a nevüket. Nem a római kettessel volt a bajom (black to back, back to back, vagy black to black is lehettek volna tőlem, ha már ennyire angolkodunk)
Szegény Halmos Béla, ő is gáz volt. Először gramafon díjat említett, majd lövése nem volt mit kell(ene) csinálnia. Valóban maradjon a nőknél is szebbnek tartott hegedűjénél, azt jól húzza. a Márton-II. Lengyelffy - ifj.Kurtág projekt annyira ismeretlen, hogy szerintem ott a teremben a két kft-sen kívül senki nem tudta miről lehet szó. végezetül csak annyi mondható el, hogy az egész műsor méltatlan volt a szorgosan dolgozó, tehetséges zenészekre nézve, aki meg nem fér ebbe a kategóriába az is szégyellje magát. (nem a műsor miatt) igaz sp? de ki az az sp? énekes? zenész? dídzsé? háttér közreműködő?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.02.11. 14:37:40

@Miért xar a zene?: de erről neki is megvolt a véleménye:

hardrock.hu/?q=node/11814

A színpad-gyorsépítés meg megvan a Helloween Forever And One-jának is a klipjében...

Miért xar a zene? · http://miertxarazene.blog.hu/ 2010.02.11. 14:41:44

@no-night: Teljesen korrekt a srác, ennyi. Legalább neki van esze.

Türkménbasi 2010.02.11. 14:49:37

Az miért fájt, hogy Hobo Brezsnyevet említette?

Vállfás Gyuszi 2010.02.11. 14:53:53

És a ruhák, bakker? Ott volt egy rakás "celeb" vagy legalábbis olyasvalaki, aki abból él, hogy kiáll mások elé. Közülük 1 expornós meg az az SP gyerek tudott felöltözni valahogy. Az sem volt rossz, amikor szegény Szalóki Ágit lefagyasztották azzal az idióta kérdéssel. És amit nem lehet elégszer elmondani: ha már valaki díjat ad át, legalább annak az öt jelöltnek nézzen utána. Ha már nem nyomtak a kezébe egy A4-es lapot az infókkal. Atyaég.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.02.11. 15:11:57

SP nyilatkozata arról, hogy Fábry nem ismerte őt: „Ez teljesen normális, hiszen ez egy szakmai díj.” Egyébként tényleg ki a faszom az az SP?

2010.02.11. 15:15:42

@Vállfás Gyuszi:
Kedvencem a számomra "never heard" kategóriájú DJ nyertes volt a mélypont, amikor átvette a kisestélyis díjátadótól farmerban, pólóban és baseball sapiban a díjat. Meghalt volna, angyalom, ha fel kellett vóna venni egy inget legalébb?
Lehet, hogy csak a vészvillogót rakta ki, nem is parkolt le rendesen, beugrott a díjért és már futott is tovább a dógára?:)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.02.11. 15:20:44

@Miért xar a zene?: ú nehogy már Jamie Winchesternek örülni kelljen, alter v nem alter kategóriában, Jamie egy robot.

settlehead 2010.02.11. 15:30:28

Solti lehet hogy szarul néz ki, de elég jól tolta a decemberi Tátrai Band koncerten.

lifelike 2010.02.11. 15:37:03

dj dominik nem az a szanalmas pofa aki juventusban dolgozott es atomszar volt? suri imrevel egyutt nyultak le a penzeket, az a masik nagy dj sztar :)
fogalmuk nincs
ezeket honnan szedik elo? es minek?

igazmondóember (törölt) 2010.02.11. 15:38:01

@Ability: Gyerekek mi ez a szar??

2 szólamos atomgagyi megy egészvégig egy groove ütem,hangszerelés nulla,és nyávog ez a faszom SP a zenére??MI ez a szar igénytelen zene?

Ezt kiadják??Attyyaaégg..

röntgenszeműlány 2010.02.11. 15:41:30

@prtsc: Na most már teljesen összezavartál:

1. Back II Black-et Back iii Black-nek mondás
2. Black II Black-et Black iii Black-nek mondás
3. Back II Black-et Black iii Black-nek mondás

Nem lehetne simán Iiiiiiiii?

igazmondóember (törölt) 2010.02.11. 15:43:43

Ez az SP egy katasztrófa,megint majmol valami külföldi együttest,de annyira gagyi a hangszerelés és a gyerek kinézete hogy szarrá röhögtem magam,haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusu zenéket vagy 10-15 öt,eszükn ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyyaég,ezt kiadják??

jézus...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.11. 15:48:35

tegyetek mar fotot Soltirol, hogy nezett ki?

Taraj (törölt) 2010.02.11. 15:52:44

Mikor ismétlik ezt a szart? Látnom kell! :D

igazmondóember (törölt) 2010.02.11. 15:57:29

Ez az SP egy katasztrófa,megint majmol valami külföldi együttest,de annyira gagyi a hangszerelés és a gyerek kinézete hogy szarrá röhögtem magam,haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

jézus...

röntgenszeműlány 2010.02.11. 15:59:57

Én ezt nem is értem, hogy a Rammsteintól elfelejtettek megjelenni átvenni ezt a csodás megtisztelő kitüntetést.

andika255 2010.02.11. 16:04:08

Ez az SP egy katasztrófa,megint majmol valami külföldi együttest,de annyira gagyi a hangszerelés és a gyerek kinézete hogy szarrá röhögtem magam,haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

jézus...

röntgenszeműlány 2010.02.11. 16:06:25

Nem, gyerekek, ez egy olyan anyag, amit egyszeri nézésre nem is tudok teljesen befogadni. Egyelőre az "ír" zenekart próbálom feldolgozni.

mindennaprazene 2010.02.11. 16:08:24

@Interstellar Overdrive: Még az elején, amikor mondták, hogy Rippelék adják át a díjat, azt hittem lesz valami attrakció. Aztán csak a szánalmas poén maradt. Lehet, nekik nem kéne beszélniük. Amúgy meglepő, hogy mennyien látták ezt a díjátadót. :D

andika255 2010.02.11. 16:11:13

---------------------------------------------------------------Ez az SP egy katasztrófa,megint majmol valami külföldi együttest,de annyira gagyi a hangszerelés és a gyerek kinézete hogy szarrá röhögtem magam,haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

jézus...

---------------------------------------------------------------

Orizaoriza 2010.02.11. 16:17:58

Nekem a sminkek nagyon tetszettek! Ha jól olvastam Jónás Kata készítette őket. Gratulálok!

röntgenszeműlány 2010.02.11. 16:19:09

-Úgyhogy akkor lássuk most a kategória jelöltjeit először.
Csend. Béla nyomatékosan bólint egyet. Dobpörgés, csend.
- Ebben a kategóriában nincsenek kategóriajelöltek, úgyhogy megkérem Bélát, hogy ismertesse, hogy ki a győztes, ennek a kategóriának.
Béla kétségbeesetten néz. Dobpörgés, villódzó fények.
- Béla, ki a győztes? Olvasd föl, kérlek!
- Nézzem meg? Jajó!
- Igen!
Béla bont, borítékot, közönség éljenez.
- Izgalmas, nagyon bele van ragadva!

andika255 2010.02.11. 16:25:01

SP gyerekről annyit,hogy :
haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

jézus.

lekvárzsibbasztó 2010.02.11. 16:29:40

SP- vérciki a csávó és a zöreje

röntgenszeműlány 2010.02.11. 16:30:26

Gyuri néz. Dobpörgés. Valami eszébe jut, aggódva körbe fordul. Nevetés a közönségből.
- Gyuri, ki a győztes? Most már szeretnénk megtudni!
- Én is.
- Akkor bontsd ki azt a borítékot menthetetlenül.

andika255 2010.02.11. 16:31:29

SP gyerekről annyit,hogy :
haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

jézus.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 16:39:36

@andika255: csak az a kérdésem, hogy a haverokkal poénból csináltatok-e olyan 2001 tájékán SP típúsú zenét.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.02.11. 16:42:24

Az elejébe belenéztem, de máris feladtam, amikor az illusztris zsűriben ülők neveit felsorolták. Azért a Jeszit nem kellett volna...

sannya 2010.02.11. 16:43:09

ki az az sp???
és a dj deminek az miért mondja magát djnek???
látott már egy lemezjátszót,fényképen???
szánalmas könnyűzenénk belterjes,kutyát nem érdeklő trágyadombja...
ennyi...

andika255 2010.02.11. 16:47:29

sannya: hát igen,ma már minden 3.ik szaros kis pöcs djnek mondja magát, azt fingja sincs a zenei harmoniákról hogyan mixeljen össze sok számot rendesen,és egyet a sok ezerből idebasztak őt hivják kis demikének,és ennyi.Csak az iwiw ismerőseim közt vagy 90 dj van aki annak adja ki magát kis szaros 18-25 éves korig,szánalmas ez az egész,felkapták ezt a kis senkiházi demikét azt jóvan.

flat eric/sta press: igen csináltunk poénból ilyen stilusúzenét,de eszünk ágában se volt kiadni,hobboból nyomtuk,mamár sokkal igényesebbeket csinálunk és van lemezünk is,de ez a szarrágó SP egy kis senki a gagyi hangszerelésű zenéjével együtt.Szánalmas...

röntgenszeműlány 2010.02.11. 16:53:30

Hold Viola büntet. Egy egész kórust kellett mögé rakni, hogy elviselhető legyen. Nem jött össze.

holdviola.hu/

andika255 2010.02.11. 17:10:02

sannya: hát igen,ma már minden 3.ik szaros kis pöcs djnek mondja magát, azt fingja sincs a zenei harmoniákról hogyan mixeljen össze sok számot rendesen,és egyet a sok ezerből idebasztak őt hivják kis demikének,és ennyi.Csak az iwiw ismerőseim közt vagy 90 dj van aki annak adja ki magát kis szaros 18-25 éves korig,szánalmas ez az egész,felkapták ezt a kis senkiházi demikét azt jóvan.

flat eric/sta press: igen csináltunk poénból ilyen stilusúzenét,de eszünk ágában se volt kiadni,hobboból nyomtuk,mamár sokkal igényesebbeket csinálunk és van lemezünk is,de ez a szarrágó SP egy kis senki a gagyi hangszerelésű zenéjével együtt.Szánalmas...

balra 2010.02.11. 17:20:36

SP gyerekről annyit,hogy :
haverokkal még 2001-ben csináltunk POÉNBÓL hasonló silusú zenéket vagy 10-15 öt,eszünk ágában se volt kiadni,csak úgy csinálgattuk,na akkor voltunk ilyen szinvonalon kb.hangszerelésileg,atyya ég,ezt kiadják??

belzebúb.

andika255 2010.02.11. 17:22:24

ma már minden 3.ik szaros kis pöcs djnek mondja magát, azt fingja sincs a zenei harmoniákról hogyan mixeljen össze sok számot rendesen,és egyet a sok ezerből idebasztak őt hivják kis demikének,és ennyi.Csak az iwiw ismerőseim közt vagy 90 dj van aki annak adja ki magát kis szaros 18-25 éves korig,szánalmas ez az egész,felkapták ezt a kis senkiházi demikét azt jóvan.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 17:24:03

Mi 2002-2003 táján csináltunk SP típusú zenét. Meg most, mert én vagyok SP.

skrimp 2010.02.11. 17:24:42

Azért ilyesmit, mint az SP, szinte bárki tud. Például az ezreforduló táján mi is csináltunk hasonló stílúsú zenét, de csak poénból, 20-30-at. A miénket azonban nem adták ki. Szarok voltunk.

LegjobbVagyok · http://legjobbvagyok.hu 2010.02.11. 17:32:43

Az egyetlen jó dolog ebben a műsorban, amitől én is elérzékenyültem, az a két életmű díj átadása, meg Hobo fellépése volt...

andika255 2010.02.11. 17:35:45

kákalakiakka:nagyon vicces,ezt utálom az emberekben megy a kételkedés meg a rosszindulat,akkor nem is akartuk kiadatni az ilyen zenéket,mert csak hobbiból csináltuk de hasonlót mint ez ütemileg és dallamilag is,most már ezerszer jobbakat csinálunk és ha olvastad volna fentebb,már van maxink,ez az SP hülyegyerek meg leragadt egy gagyi 4 sávos 15 pert alatt összedoható zenénél,mi mondom poénból irtunk hasonlókat de eszünk ágában se volt kiadatni,mert gagyi..

gossage 2010.02.11. 17:37:31

Az tenyleg kurva jo volt amikor azt kerdezte Fabry ki az a SP,en vagyok SP

nos,megneztem a youtube-n ,tobb mint 1600000 neztek meg
valami szornyu gyenge..a kerdes megmarad :ki az az SP
csak ilyenek vannak Magyarorszagon? es ennyen nezik SP-t?
hallgatom a magyar zeneket es szamtalan kivalo zene van.....de tenyleg ki az az SP
nem tartozik kozejuk

Dervenkál Egon 2010.02.11. 17:39:02

Én is csináltam ilyen zenét, mint SP. Ki is adtam vagy 20 lemezt. Azóta az írható DVD-s jogdíjamból élek, amit az Artisjus szíveskedik átutalni minden hónapban. Hajrá SP!

Mythos 2010.02.11. 17:40:18

Mi is nyomtunk HOBÓBÓL 1999 táján ilyen SP stílusú zenéket 90-en, mert mind DJ-k vagyunk a skacokkal, és fenn is vagyunk az iwiwen és ismerünk is téged, és aztán ki is adtuk és gazdagok is lettünk belőle, és a mai napig ebből a pénzből szívjuk fel a kurvák faráról a kokót.

andika255 2010.02.11. 17:40:45

:nagyon vicces,ezt utálom az emberekben megy a kételkedés meg a rosszindulat,akkor nem is akartuk kiadatni az ilyen zenéket,mert csak hobbiból csináltuk de hasonlót mint ez ütemileg és dallamilag is,most már ezerszer jobbakat csinálunk és ha olvastad volna fentebb,már van maxink,ez az SP hülyegyerek meg leragadt egy gagyi 4 sávos 15 pert alatt összedoható zenénél,mi mondom poénból irtunk hasonlókat de eszünk ágában se volt kiadatni,mert gagyi..

Dervenkál Egon 2010.02.11. 17:42:20

Bocsánat, nem ki, hanem eladtam azt a 20 lemezt, de a jogdíj az faja. NE TŐCCSETEK LE, mert sp-nek nem lesz lé a óvszerre, és még elkap valamit a csajától!

gossage 2010.02.11. 17:43:14

ja a masik erdekes ..nalunk miert kotelezo betenni a U2-t fogalmam sincs
kulfoldon elek es a legnagyobb kulonbseg nem is a gazdasagban van hanem a zenei izlesvilagban valami hihetetlen
hol van Muse ,de sorolhatnam a tobbit
Muse fel ora alatt megtolt ketto Wembley-t mig a U2 -ra lehet jegyet elotte is venni

persze ez csak trend.. es igy van a magyarokkal is
szoval az agyamat dobom el a Black II Backtol.. erdekes..meg Bango Margit meg Szinetar Dora
ez nem minosites attol lehet jo,de azert gaz

Mythos 2010.02.11. 17:45:23

@gossage: Kurva jó lett volna a beszólás a Fábrytól, csak az a baj hogy huszonhetedszerre játszotta el pontosan ugyanezt. Ha szarik bele, és nem tud utánanézni, hogy kik a jelöltek nagyjából akkor ne adjon át díjat. szerintem.

gossage 2010.02.11. 17:50:11

@Mythos: azt nem tudom hogy milyen regi volt a vicc,de a srac tenyleg nagyon gyenge ,bar a fazonjat megcsinaltak,ezert erdekelt es ezert neztem meg ,hogy mit is csinal
az elso dobbenet a letoltok nagy szama volt a masodik a produktum
de hat sok sikert neki ,majd leszallitjak 100 db-ra az aranylemezt
a lanyoknak biztosan tetszik de attol meg nekem nem tetszik

zorál 2010.02.11. 17:50:49

Ma már kevesen hinnék, tisztán a rosszindulat miatt, hogy a 20-as, 30-as években mi is csináltunk 18-25 SP-szerű számot, poénból. Kis szaros pöcsök voltunk. Demikéhez jártunk át, mert neki volt orsós magnója, mixeltük a maxikat meg a zenei harmoniákat. Nekünk volt a legtöbb iwiw ismerősünk akkoriban, atyya ég, de egy se gagyi.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.02.11. 17:51:20

A haverokkal poénból ÁLLANDÓAN ilyen SP-típusú zenét csinálunk, de sose gondoltuk, h ez bárkit is érdekel, mert fingunk nincs a ritmusokhoz csak számoljuk az ütemeket rízonban, a harmóniákhoz se, mert még gitározni se tudunk, sőt szöveget se írunk, filmekből vesszük ki a dialógust mint az Anima meg a Zagar, szánalmas ez.

Mythos 2010.02.11. 18:02:32

@gossage: Ez rendben is van, én pl. egyik jelöltet sem ismertem az öt közül, csak a Fábrynak nem kéne büszkének lenni minden alkalommal, amikor nem ismer (vagy csak úgy csinál) valakit. Nem azért mert ismernie kéne őket, hanem azért, mert mint showman nem az a dolga, hogy ezt mindig közzétegye.

Itt pl. Fábry nagyon büszke rá, hogy még sose hallott az SP-ről (mármint a South-Parkról haha), ezért baromságokat beszél és nem hagyja szóhoz jutni a fiúkat:

www.youtube.com/watch?v=pMkcfYi8KlE

gossage 2010.02.11. 18:03:49

ja megegy ami eszember jutott,latom tobben irtak,hogy elsutottek azt,hogy vegyel magyar ,legalis zenet
szoval kedves jogvedok,Mahasz meg mit tudom en

a kovetkezo: Londonban egy uj megjeleno lemez 10 font majd ez gyorsan lemegy -mert jon az uj 4.99-re vagy meg olcsobbra
ugyanezt tapasztalhatod egy film eseteben is
hasonlo arak vannak 7-8 font az Itune-on is

nalunk meg szenvednek 6-7 ezer ft-os lemezekkel

elgondolkodott valaki azon,hogy az emberek ha vehetnenek 1500 ft-ert is CD-t akkor vennenek-e ,szerintem akkor tamogatnak a magyar zeneket vasarlassal is es nem kellene leszallitani az aranylemez kvotat

nem beszelve arrol hogy 6 font az egy orai minimalber,ha igy hasonlitunk akkor nehany szaz ft -nak kellene lennie egy CD-nek
de ez man demagogia,maradjunk 1500 ft-nal

mindennaprazene 2010.02.11. 18:12:36

még egy: azt nem tudom hányan kapták el, vissza lehet nézni, lehet aztán nem lesz igazam, ahogy az Idoru egyik tagja kísérletet tesz, vagy sikerül is neki megcsókolni Keresztes Ildikót, amikor fenn álltak a színpadon.

2010.02.11. 18:18:40

Én ugyan nem, de a haverom csinált a 90'-es években ilyen SP-szerű zenét poénból, -és itt jön a de - DE sosem adta ki.

2010.02.11. 18:22:07

@gossage: ja, ez nekem se ment sose a fejembe, hogy ha az 1000 forintos dvd-k jól láthatóan felpezsdítették a piacot, akkor a hazai kiadók miért nem tudják követni, legalább nagyságrendileg. Oké, hogy a zsarúj lemezek nem lehetnek ezer forintosak, de egy tízéves Slayer albumért nehogymá elkérjenek 4-5 ezret, mer' úgy töltöm le inkább akkor mint a szél, aztán leshetik, hogy legálkodok. 1500-be beleférne. Így szart se kapnak tőlem, úgy, ahogy a zenekarok se kapnak szart se tőlük.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.11. 21:51:15

BRÉKING! Most csinálok SP-típusú zenét ÉPP!

átlátó 2010.02.11. 22:12:34

Szép hangszer a zene. De csapkodta a biztosítékot. Dominik, meg Jeszenszky a Zsolt, tuggya faszom még milyen konjuktura parízerjampik. Csiribiri vót az egész az átadóktól a díjazottak jó részéig. Tudom....szubjektív.

átlátó 2010.02.11. 22:21:59

@lifelike: Tudod te. :) A Suri meg a Várkonyi.

andika255 2010.02.11. 22:37:00

Nos.SP egy katasztrófa nyálas buzigyerek,aki nevetséges 4 sávos atomgagyi törtütemes zenére táncol bandájával és utánozza a régi nyálas fiúegyütteseket csak kurvamezeien és szarabbul.A zene számonként max 15 percet vesz igénybe,én összedobom annyi idő alatt bármelyiket ami az albumon van,haverom max fél óra alatt és ez nem vicc.

átlátó 2010.02.11. 23:47:20

Hiszünk neked és nem vicc. :) Szóval táncolj. De igyál valami gyengébbet is már.

Mythos 2010.02.11. 23:49:13

@andika255: Na Andreám, nosza! Akkor itt a nagy lehetőség, hogy híres legyél! Már akár jövőre Te lehetsz az év felfedezettje! Szorítok! :D

Falshang 2010.02.12. 00:29:06

De most komolyan ákos nem kapott díjat? SP for prezident.

andika255 2010.02.12. 07:47:16

hát igen,ma már minden 3.ik szaros kis pöcs djnek mondja magát, azt fingja sincs a zenei harmoniákról hogyan mixeljen össze sok számot rendesen,és egyet a sok ezerből idebasztak őt hivják kis demikének,és ennyi.Csak az iwiw ismerőseim közt vagy 90 dj van aki annak adja ki magát kis szaros 18-25 éves korig,szánalmas ez az egész,felkapták ezt a kis senkiházi demikét azt jóvan.

Nos.SP egy katasztrófa nyálas buzigyerek,aki nevetséges 4 sávos atomgagyi törtütemes zenére táncol bandájával és utánozza a régi nyálas fiúegyütteseket csak kurvamezeien és szarabbul.A zene számonként max 15 percet vesz igénybe,én összedobom annyi idő alatt bármelyiket ami az albumon van,haverom max fél óra alatt és ez nem vicc.

Amphiprion Ocellaris · http://bohochal.tumblr.com/ 2010.02.12. 09:16:13

Haverokkal összeállunk SP típusú zenét csinálni. Csak úgy poénból. Semmi teljesítménykényszer. Kellenének még emberek a bandába. Valaki?

elistvan 2010.02.12. 09:23:53

Superpat: Napiszaron oltották a gyereket régebben, hogy meghalt meg ,hogy homokos, amúgy Éder Krisztián a "becsületes" neve.

elistvan 2010.02.12. 09:27:00

Mondjuk engem az Év DJ-je díj nyertese is felháborít: Bárány "Káromkodokamikrofonbamertaz a rajmanapság" Attila.

nemlayla 2010.02.12. 10:31:58

@Amphiprion Ocellaris: nagyon, hm, cool módon semmitsemcsinálni én is szeretnék, lehet még jelentkezni?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.12. 11:16:28

@Amphiprion Ocellaris: A durva az h 2001 tájékán érdekelt volna az ajánlatod, amikor is a haverokkal SP típúsú zenét csináltunk, brahiból. Most már nem, kösz.

nemlayla 2010.02.12. 11:36:14

@Interstellar Overdrive: Elfelejtetted említeni (mintegy referenciaként), hogy SP-típusú zenét csináltál-e valaha? Akár csak brahiból, tudod.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.02.12. 11:44:40

@nemlayla: andika255-tel csináltuk, brahi foveror! :))))

nemlayla 2010.02.12. 14:17:25

rögtön sejtettem :)

andika255 2010.02.12. 18:01:05

hát igen,ma már minden 3.ik szaros kis pöcs djnek mondja magát, azt fingja sincs a zenei harmoniákról hogyan mixeljen össze sok számot rendesen,és egyet a sok ezerből idebasztak őt hivják kis demikének,és ennyi.Csak az iwiw ismerőseim közt vagy 90 dj van aki annak adja ki magát kis szaros 18-25 éves korig,szánalmas ez az egész,felkapták ezt a kis senkiházi demikét azt jóvan.

Nos.SP egx katasztrófa nyálas buzigyerek,aki nevetséges 4 sávos atomgagyi törtütemes zenére táncol bandájával és utánozza a régi nyálas fiúegyütteseket csak kurvamezeien és szarabbul.A zene számonként max 15 percet vesz igénybe,én összedobom annyi idő alatt bármelyiket ami az albumon van,haverom max fél óra alatt és ez nem vicc.

luigi6 2010.02.16. 11:01:53

egyébként az miért van, hogy lassan minden hazai, 'nagyszabású' rendezvényen a dilettantizmus megannyi formájával találkozom? az hagyján, hogy milyen a felhozatal, de hogy még azok sem értenek hozzá, akik szervezik. vicc, ugyanez volt a filmszemlén is.

mindenesetre ha már véleményformálás. reggel beértem a melóba, felcsaptam a kedvenc oldalaimat és azt találtam:

www.zartkor.hu/cikk/2010/02/15/gondolatok-egy-dobrady-lemez-kapcsan-akos-kozelebb-egymashoz/

hát én sírtam a röhögéstől. és végre valaki be meri vállalni!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása