500 éves a pina

500 éves a pina

2010.05.12. | Horváth Oszkár

Lehet, hogy a felvételen található meglepetések közül mindet nem is sikerült felfedeznem, de kezdjük azzal, hogy a buszmegállóban várakozó melósok ha mind így ütnék el az idejüket, kevesebb tiszta szesz és százforintos decis vegyespálinka fogyna.

Emellett az utcazenész megvalósítja a fullkontakt gitározást, meg tulajdonképpen a kézfeje bármely részével képes bundot lefogni, amely a kung-fu oktatást is megreformálhatja Botswanaban. Csak tipp, de szerintem nem iskolában tanulta. Elég egyhangúan penget, inkább a citerázáshoz van közel, de így is változatos és muzikális, 1-2 jó teppinggel, egy jó befejezéssel, és jó nézni, hogy valakinek úgy okoz örömet egy hangszer, hogy nem rátukmálták, és végigrángatták a zeneiskolán, és még egy Muszty-Dobay gitáriskola gitáriskola sem került a kezébe, nemhogy kotta. És a monotonitást elismerve 2:47 az egész, nem 5:30, még ez is arányos, bár lehet, hogy ez a videószerkesztő időérzékét dicséri.

Ugyanezen 3 perc alatt a háttérben ülő közönség, Bubba iszik 1 korty sört, illetve kicsit kivár egy olyan másfél percet, és akkor felhúzza a cipzárját, mégse történjenek meg nem figyelhető sűrűséggel az események. Ő valamivel kevésbé aktív a videón, DE a vokált egyszer sem rontja el.

Mégis a két legkedvesebbb kis felfedezésem, hogy egyrészt a felvételen gitározó alak neve Ronald, és férfi, másrészt a gitárra nem diszkrét betűmérettel fel van vésve, hogy PINA 500. Örülök, hogy végül 500 éves lett a pina, isten éltesse! Minimum csókoltatom, aki először találkozik vele, adja át!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr711985237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brainy_peter 2010.05.12. 10:50:26

Ez igen! Nekem is az jutott eszembe (még mielőtt a szöveget is elolvastam volna), hogy ezt biztosan nem zeneiskolában tanulta, ez zsigerből jön. Kicsit tényleg egyhangú, de ha mögé képzelünk némi dobot, pici basszgitárt, és még valaki énekelgetne is, baromi jól szólna! :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.12. 12:05:44

Jeff Haley ugyanígy tolja, csak szofisztikáltabban: www.youtube.com/watch?v=FeKdkFsAFKc&feature=related

Ettől függetlenül, zseni a csaj (mivel a youtube csajnak írja) :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.12. 12:06:41

@efes: csak ne nézne bele a kamerába, mert a tekintete az valami borzalmasan szomorú, üres.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.05.12. 16:19:32

@efes: azért ez a 'szofisztikátabb' Jeff Haley egy egész zenekarral a háta mögött játszik, és nyilvánvalóan szólót (ami önmagában, csak Bubbával a háttérben k szarul szólna), nemtom, feltétlenül ez kell-e legyen az összehasonlítási alap. Viszont aki ért a gitározáshoz (én nem), mondja meg, nem-e kell-e akkordra-e hangolva-e legyen a gitár ehhez.

markus.b 2010.05.12. 21:17:53

Yep, nyílt hangolás. Ami röhejes, hogy nyílvánvalóan nem igazi rózsafa fogólap van a gitáron hanem csak rá fújva valami, mert nagyon furán kopik le róla az a festék. Ennek ellenére igazi zsigeri boccvannarakenról.

zoliman 2015.12.16. 00:36:28

@efes: sovetoban ilyenek a tekintetek, egy europai nem tud benne olvasni... :(

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása