Death jazz madafakaaaz!

Death jazz madafakaaaz!

2009.05.28. | Horváth Oszkár

Biááááccs! Az se volt semmi 2005-ben, ahogy Paul Anka visszajött hamvaiból, és Rock Swings című lemezén swing stílusban dolgozta fel Van Halen, a Nirvana, Bon Jovi, a Soundgarden vagy éppen Lionel Richie klasszikusait, de amit Richard Cheese bandája (a Lounge Against the Marchine) notóriusan művel, az orbitálisan kemény.

A Nirvanától nem finomkodva egyszerűen a "Rape me" című felvételt jazzesítették meg, melyben a megerőszakolás mellett a nyílt tályog csókolgatás és hasonló matiné témákat pendített meg Cobain. Snoop Dogg örökzöldjének, a Gin & Juice-nak a hallgatása közben pedig egyenesen bokánfostam magam a röhögéstől, rolling down the street smokin' indo, sippin on gin and juce, LAID BACK - with my mind on the money and my money on my mind!! Ezzel a performansszal Cheese gyakorlatilag megvalósítja a death jazz fogalmát, hiszen - felháborító és ízléstelen módon persze - a "szééétön" (Satan) beordításokat is idézi az eredeti opuszokból, a swinghez passzoló szécsipálos narrációban persze.

Olyan stílusban áll neki a mutatványnak bársonyzakóban, mintha a Cotton Club Singers lépne fel a boogie-woogie klubban, kilencszázötvennyolcban, aztán csak úgy röpködnek a kurvák a nappaliban, meg a füves cigik, mintha Sinatrát a gólya véletlenül a 110-edik utca rossz oldalán rakta volna le. A legszebb, hogy mindezt elegáns klubokban és menő tévéshowkban tolják, nem a Tilos az Á...-ra vannak korlátozva. Fellelhetőségi helyük manapság már csak Las Vegas, miután kiturnézták magukat, oda zárkóztak be.

Mivel egy félig élvezhető videót találtam csak, álljon itt a hallgatnivaló mp3-ban:

Snoop Dogg - Gin and Juice (1993) 
Richard Cheese - Gin and Juice (2006)

Richard Cheese live:

Nekem a The Sunny Side of the Moon album van, melynek találó tracklistje:

  1. Rape Me (eredeti: Nirvana)
  2. People Equals Shit (eredeti: Slipknot)
  3. Baby Got Back (eredeti: Sir Mix A Lot)
  4. Girls Girls Girls (eredeti: Motley Crue)
  5. Closer (eredeti: Nine Inch Nails)
  6. Bust A Move (eredeti: Young Mc)
  7. Down With The Sickness (eredeti: Disturbed)
  8. Sunday Bloody Sunday (eredeti: U2)
  9. Freak On A Leash (eredeti: Korn)
  10. Nookie (eredeti: Limp Bizkit)
  11. Another Brick In The Wall (eredeti: Pink Floyd)
  12. Rock The Casbah (eredeti: Clash)
  13. Fight For Your Right (eredeti: Beastie Boy)
  14. Hot For Teacher (eredeti: Van Halen)
  15. Gin And Juice (eredeti: Snoop Dogg)
  16. Come Out And Play (eredeti: Offspring)
  17. Badd (eredeti: Ying Yang Twins)
  18. Creep (eredeti: Radiohead)

Beatallica az A38-on | Május az otthon zenélés hónapja

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr831145147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2009.05.28. 08:59:40

ez jól,hangzik ,már húzom is a discographyt:)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.28. 09:53:09

Ezt ugattam kedden, hogy épp Richard Cheese posztot írok :)) Az a jó ebben a névben, hogy a Richard beceneve a Dick, a cheese pedig nemcsak sajtot, de túrót is jelent. A többit mindenki rakja össze magától...

SztupY · http://sztupy.hu 2009.05.28. 14:58:27

Hú nekem a Prodigy - Smack My Bitch Up és a Slipknot - People = Shit jött be tőle nagyon, az utóbbi dala sztem kötelező (miután meghallgattad az eredetit persze)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása