Queen - Live at the Rainbow 1974

Queen - Live at the Rainbow 1974

Queen-on-The-Rainbow-Theatre-from-queenlive.ca_.jpg

Szeptember elején jelenik meg a Queen egyik legrégebben rögzített koncertfilmje, a Live at the Rainbow. Az 1974-ben tartott koncert a jelenkor elvárásainak megfelelő csomagolásokban jelenik meg, hiszen a legnagyobb dobozban a lemezek mellett korabeli plakát, újragyártott koncertbrossúra, kitűző, újragyártott eredeti jegy (Brian May szülei által használtak...) ha és egyéb szuvenír is megtalálható lesz a márciusi és a novemberi koncertekkel kapcsolatban.

1974-ben a Queen a harmadik lemezénél járt, született már slágere (Killer Queen) és a világ totális meghódításától 1 év távolságban volt. A koncerten levő dalok érthető módon a zenekar első három lemezéről vannak (Queen, Queen II, Sheer Heart Attack), üdítő hatást keltve a Radio Gaga-hoz, vagy I want to break free-hez szokott rádióbarát fülek számára. A laikusok valószínűleg meglepődnek majd e koncertet látva (feltételezem, hogy nem csak a hardcore rajongókhoz jut el az anyag), miszerint a Queen milyen piszkosan kemény rockzenekar is volt annak idején. Amúgy a novemberi koncert anno, 1992-ben egy Box of Tricks című kiadványon, a VHS adta lehetőségeket kihasználva (megvágva) már megjelent, de teljes egészében (és a márciusi koncert hanganyagával kiegészülve) igazi csemegének igérkezik.

Ami pedig a dolgok üzleti vonalát illeti, a Queen menedzsmenttől mocsok dolog volt eddig húzni ezen csemege megfelelő minőségben való tálalását. Szépen kivárták a marketing szempontból hangzatos 40. évfordulót, mely előirányozza, hogy innentől évente fognak megjelenni azok a koncertek, melyeket a rajongók már legalább 10 éve várnak. 2015-ben jöhet az 1975-ös Hammersmith Odeon, 2016-ban az 1976-os Hyde Park, 2017-ben az 1977-es Houston, vagy az Earls Court, majd lélegzetvételnyi szünet után ki lehet adni az 1978-1979-es Live Killers időszak képi anyagát is, hiszen számos európai és japán helyszínről maradt fenn anyag. Mi maradt ezután? Jöhetnek az 1981-es dél-amerikai koncertek (Sao Paolo, Buenos Aires, Caracas), hiszen ezekről is készültek felvételek, melyek természetesen nekem is megvannak, csak nem tökéletes minőségben. Szóval lehet készíteni a pénztárcákat és a következő években megismerni a Queen talán kevésbé mainstream oldalát.

A Live at the Rainbow kiváló kezdés, igencsak méltatlanul elfeledett dalokkal. Jó lesz őket újra napirendre helyezni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr96621711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása