TOP20 zenerokon EVÖR

TOP20 zenerokon EVÖR

2014.09.18. | Horváth Oszkár

zeneteso-osszefoglalo-head-4.jpg

A Telekom idén több, a zenéhez és a fesztiválszezonhoz közvetlenül kapcsolódó aktivitással készült. Előbb a Zenekocsi alkalmazásról olvastunk a Lángolón, ami egy olyan telekocsi (car sharing) applikáció volt, amelyben a Balaton Soundra igyekvők találhatták meg egymást az alapján, hogy kinek van szüksége, vagy ki tud fuvart felajánlani, DE hallgasson normális zenét, hogy ne kelljen az első benzinkútnál kiszállni walkmanezni.

Aztán júliusban itt is beszámoltunk a Zenetesóról. Ez a Facebook alkalmazás életed meghatározó pillanataihoz, iskolák elkezdéséhez, elhagyásához, költözéshez, nagy szerelmekhez, utazásokhoz és családi pillanatokhoz rendelt címkéket, amely élmények legtöbbünk életében közösek. Ami azonban nem közös, hogy ki milyen zenék formájában emlékszik ezekre a pillanatokra. Azokat segít megtalálni az alkalmazás, akiknek a leginkább hasonló zeneszámok jelentik ezeket a fordulópontokat, mint neked.

Mint az adatbányászatban és a statisztikában gyönyörködni képes emberek, megkérdeztük a készítőket, hogy mindez hogyan sikerült. Több mint 32.000* egyedi felhasználó kapcsolódott az alkalmazáshoz! :) Ahogy gyülekeztek, nekem is hétről hétre egyre nagyobb metszettel rendelkező Zenetesókat küldött. Érdekes, hogy nem az érettségi, gólyatábor, meg szalagavató, de még csak nem is az utazás címkék voltak a legnépszerőbbek. Az élen a tombolás és a lazítás áll, fej-fej mellett (ahogy kell), utána a boldogság és a haverok. Ezeket a címkéket több mint 2x annyian rendelték egy-egy számhoz, mint az "utazás"-t. (*: Forrás: Zenetesó admin, 2014. július 18-tól augusztus 21-ig vizsgált adatok. - köszönjük!). Ha szerinted kimaradtál, jó hír, hogy nem maradtál ki:

zeneteso-kiprobalom.png

zeneteso-popkids-hosok-studio.jpg

Az applikációhoz egy játék is tartozott - azok, akik a bevont zenészek - Ákos, a Hősök és a Mary Popkids - lejátszási listájával a legnagyobb egyezést mutatták, azaz Zenetesók egymás számára, részt vehettek a zenészek egy-egy napjában. A Hősök szeptember elején egy közös stúdiózásra invitálta a nyerteseket Diazhoz, ahol a nyertesek is felmondhattak 1-2 szöveget. Egy ismert szám saját átiratát készítették el. A Mary Popkids szintén ezekben a napokban bevonta a nyerteseket egy zenekari próbába a Keleti Blokkban, ahonnan együtt mentek át egy fellépésre :) Ákos készülő videoklipjeinek felvételeihez hívta meg azokat, akik a legjobban betaláltak a zeneőrült Jethro Tull, ABBA, Dire Straits, LGT, Motörhead, Phil Collins, Hobo, Jacko és mások által határolt sok stíluson átívelő lejátszási listájának velejébe.

TOP20 ZENEROKON EVÖR

Mi így zárásként arra gondoltunk, hogy ha már zenetesóink lettek, akkor összegyűjtjük az egész családot és szomszédságot. Azaz: milyen családi kapcsolattal és milyen generációs távolságokra vajon milyen zeneszámot körzőzhetnénk ki metszéspontnak az érintettekkel :) Arra gondoltunk, hogy végigszaladunk egy elképzelt életen, aztán a lista végén meghalunk kicsit.

  1. Zenetesó: Paul McCartney and Stevie Wonder - Ebony and Ivory
  2. Zeneöccs: Eszményi Viktória és 100 Folk Celsius - Szia, Öcsi!
  3. Zenehúg: Cyndi Lauper - Girls Just Wanna Have Fun
  4. Zenecsalád: Sister Sledge - We are Family + Griswald's Holiday Road
  5. Zenefater: Zorán - Apám hitte
  6. Zeneanyu: BeatKOHO - Édesanya
  7. Zene-ex: Eric Carmen - All by Myself
  8. Zenekocsi: Kavinsky & Lovefoxxx - Nightcall
  9. Zenegimiszerelembénázás: - Huey Lewis - Power of Love
  10. Zeneföldszintihangoslakóhalkfeleséggel: Pavarotti & James Brown - It's a Man's World
  11. Zeneanyós: Johnny Winter - Mother-in-Law Blues
  12. Zenenagymama: Tina Turner - We Don't Need Another Hero
  13. Zeneszomszéd: Káva - Szomszédok
  14. Zenezöldséges: Yann Tiersen - La Valse D'Amelie
  15. Zenecsaj: Natalie Imbruglia - Torn
  16. Zenepasi: Claude Debussy - Claire de Lune
  17. Zeneröntgenorvos: Xzibit - X
  18. Zeneápolónő: Army of Lovers - Obsession
  19. Zenesírásó: Sia - Breathe Me (extended Six Feet Under version)
  20. ZeneahalálutánIDDQD: Michael Jackson - Thriller

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr596700781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2014.09.18. 14:03:57

Lowridert én is nagyon méregettem, mondjuk Snoop + Dr. Dre vonalon inkább :D meg az I'm in love with my cart, és bármit, ami 65 Cadillac-kel kezdődik. meg hát a Trabantba szállni élvezet... de idén ez a Kavinsky élőben, bár minden száma tökugyanolyan, viszont hála az égnek az pont egy kurvajó szám -- ez lett. Jövőre mást mondanék, tavaly is mást mondtam volna :D

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása