Te milyen zenére?

Te milyen zenére?

2014.07.21. | Horváth Oszkár

Nekem fontos az, hogy minden egyes vizsgára menet ugyanazt a Bob Marley számot hallgattam. Fontos az, hogy egy rendesen meghúzott fesztivál után hazafelé már mindenki sírva könyörgött, hogy azt a nyugis CD-t tegyük be, amin a Bakerman van, mert elég volt. És az éveken át jó volt, hátradőlni, ellenben minden évben megvolt az a szám is, amit "na jó, még egy utolsót" felkiáltással indulás előtt le lehetett játszani. És mindenki kiéli a DJ énjét minimum akkor, amikor az esküvőjére összeválogatja a zenéket, mert úgyis kénytelenek lesznek végighallgatni, hadd tudja meg a násznép, a zöld zakós is a hátsó sorban, mi fán terem a jó ízlés :)

talald-meg.png

A Telekom a VOLT és a Sound után még kiszórt egy kis dunakavicsot a bennünk lakó, zenét szerető kis rágcsálónak, és addig követtük a morzsákat, amíg a hétvégén elindult Zenetesó Facebook alkalmazásig jutottunk. Ebben pontosan azt vethetjük térképre magunkról, hogy milyen élethelyzethez milyen zeneszám tartozik - és ami a pláne, hogy ha ezt felvázoljuk, az alkalmazás megkeresi nekünk a Zenetesóinkat, azaz olyan embereket, akiknek az élethelyzet-zeneszám párosításai legjobban hasonlítanak a miénkhez.

MIT AJÁNL EZ NEKEM?

Azon kívül, hogy kiderülhet, ki hallgatta rajtam kívül gyerekkorában a "locsi pocsi" című számot (ez ad némi képet a család 1983 körüli angoltudásáról), vagy a "sóóórá kuszifoj"-t, a regisztrált zenetesók között 5 páros napijegyet sorsolnak ki a Strand Fesztiválra (John Newman!), és akiknek a legjobban egyezik a zenei profilja a Hősökével, a Mary Popkids listájával, vagy Ákos bejelölt zenéivel, az találkozhat velük a zenében, azaz része lehet ezen előadók egy napjának, egy klipforgatáson, egy próbán, backstage-ben, vagy egy lazulós napon. (Amihez megint kérdezem: milyen zenét tennél be?) Ha nyerni szeretnél, augusztus 14-ig kell kiválasztanod a zenéidet, de azt követően is működni fog az applikáció, és meglesznek a kis tesókáid.

teso-cimkek.png

HOGYAN MŰKÖDIK?

Jól :) Egy zenét párosítani nagyjából 20 másodperc: kikeresed a számot, aztán hozzárendelsz 1 vagy több címkét, és mented. A zenéket a Spotify kínálatából keresi a program, amiben lehet, hogy nem lesz ott az "Eladó, kiadó most a szívem", de elég jól helytállt az én esetemben, hiszen több mint 20 millió zeneszám érhető el benne, akár ingyenesen, vagy előfizetők számára még több lehetőséggel. Már jó ideje nem YouTube-ról keresem ki mobilneten azt a számot, amit prompt iziben, nagyon azonnal meg óhajtok hallgatni. Nos a Zenetesóban ebből az adatbázisból vadásztod ki a számcímeket egy egymezős keresővel, ami roppant egyszerű, mindeközben esetleg meghívod azt a barátodat, akivel együtt randalíroztatok az adott zenére.

Szerintem 8-10 szám elég, én mondjuk hozzáadtam 18-at, és SÍROK a röhögéstől, és közben félek, én NEM szeretnék megismerkedni azzal, aki ezeket a zenéket mind hallgatta, és egy személy. Furcsa ember lehet. Belátom, borzalmas, sötét foltok vannak a múltamon! :) Félek, hogy a tiéden is...

Azt ajánlom, hogy legalább ezekhez a címkékhez rendelj valamit, ha nincs szégyenérzeted: tinidiszkó (!) :)), kolibuli (óriási), legnagyobb koncertélmény (a LEG szó 1-et jelent, nyilván beírtam 3-at), partihimnusz, általános iskola, osztálykirándulás, táborozás. Na utóbbinál került elő olyan emlék, hogy ülünk betűrt, pöttyös 7UP pólóban a linóleumos szobában, ahová a világ összes homokját behordtuk cipővel, és halandzsával tudjuk a szövegét az aktuális zeneszámnak, amit aki nem szeret, az ugye nem barátkozhat velünk.

zenetesok.png

Ha úgy érzed, hogy elkészültél (végleges!), azt mondod, hogy "Befejeztem a listámat". Én létrehoztam egy gombnyomással a Spotify-on lejátszási listaként, és meg is vannak a zenetesóim, egy klikk és a Facebookjukon találom magamat  :) Az applikáció szól, ha frissülnek a tesók, és olyan kitöltőt talál, akinek az ízlése még jobban egyezik a te furcsa benyomást keltő, ám mégis roppant jó művészeti neveltetésről és jómodorról árulkodó listáddal. Nekem hajszál híján bizonyos Bálint előtt a Mary Popkidsszel van a legnagyobb egyezésem, úgyhogy húzzatok bele.

De aki a Lambadát nem írja be, az csal! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr586528707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xhalapex 2014.07.21. 16:15:12

Csakis Italo Discot hallgatok.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása