Béke Veled - Ritchie Kotzen friss albuma

Béke Veled - Ritchie Kotzen friss albuma

2009.09.09. | Péter Bócsi

Nyakunkon az ősz, s az idei szüret nagyon erősnek ígérkezik az új megjelenéseket tekintve. Legalábbis nekem biztosan: sok nagy kedvencem jelentkezik új anyaggal.

A nyitány Ritchie Kotzené. Japánban (hol máshol, ha virgakirályokról beszélünk) ma jelenik meg Ritchie új munkája, a Peace Sign. Sokat sejtető lemezcím... Az utóbbi lemezein  és magyarországi koncertjein is egyre inkább érezhető volt az ős-rock íz, a hippis megközelítés. Így volt ez legutóbb az A38-as fellépésén is, ahol hősünk végtelenül puritán módon tolta. Ha a maskarát nem számítjuk – nem tudta eldönteni, hogy Jimi Hendrix vagy Jack Sparrow jelmezt viseljen, így keverte a kettőt - sallangmentesen, egyszerűen zenélt mindenféle parasztvakítás nélkül, többnyire a kevésbé tempós, bluesosabb dalaiból válogatva. Persze, a bemutatott szólóit nem merném egyszerűnek mondani.

Mennyi a változás? Nos, a cd-t még nem volt módom megismerni, úgyhogy amíg japán testvéreink nem "osztják" meg velem az élményt, addig inkább csak érzéseim vannak az új anyagot illetően. Illetve a fazont már akár most is elemezhetem zene helyett. Hátha az is árulkodik valamiről.
Nem tudom, mi lelte a stylist-ját, tán begombázott, de annyit feltétlenül megállapíthatunk, hogy Jack Sparrow mellé erősen bejött Szekeres Tamás is, meg némi woodstockos lerongyolódás is megfigyelhető. Úgy látszik, ő így emlékezik az évfordulóra. Bazmeg, lehet, h már nem is fürdik, hogy teljesen autentikus legyen, ki tudja?

A zenéről csupán egy video alapján tudok véleményt formálni, ez pedig a Paying Dues, ami  megerősíti a fenti találgatásaimat. Woodstock és a hippi lélek a muzsikában is jelen van! Olyannyira, hogy nekem, aki nem igazán sokat hallgatta Woodstock hőseit,  még a Black Crows is beugrik. Ami eléggé meglepő, de mégis igaz. Persze arra mérget vehetsz, hogy ilyen fürgeujjú és zseniális hippi zenészt (azok a szólók a dal közepén és a végén, Atyaúristen!) még nem hordott hátán a föld, mint amit most Ritchie alakít, szóval azért nem kell megijedni. 

Amúgy lassan már hazajár Magyarországra: a februári koncert után decemberben ismét tiszteletét teszi nálunk az A38-on! Nem tudom, hogy ennyire szereti-e a magyar csajokat, vagy a csajok őt, és az egész buli csak álca, vagy tényleg ennyire szeret nálunk játszani, de tudod mit, ez mindegy is. Én ott leszek újra, az tuti!

(Ha többet akarsz tudni róla, itt nézz szét!)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr801369562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.09. 21:33:44

Nagyon über munka. Szuperlatívusz! :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása