Queen, ahogy sosem láthatod

Queen, ahogy sosem láthatod

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy minden idők egyik legjobb zenekara nem csak abból áll(t), hogy Radio Ga Ga, I want to break free és We are the champions... Hardcore Queen-rajongóként engem kifejezetten felháborít az a szűklátókörűség, mely néha ezt a sokszínű együttest körüllengi. 

A minap számomra is újként csapódott be az alábbi videó (pedig nehéz ilyet találni...), melyen az 1974-es Rainbow Theatre-ben tartott koncert egyik fennmaradt részlete, a Queen I. albumról származó Son and Daughter című dal látható.

Igazi glamrock, egy felső tamos Roger Taylor, a dal közepén gitárkiállás és szóló és persze frontemberkedés a szokásos levágott végű mikrofonnal. Micsoda idők lehettek ezek...

A videó megtekintéséhez KATT: Queen - Son and Daughter (Rainbow Theatre, 1974.03.31.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr211736103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.02.09. 12:55:21

Kösz! Ez kellett ahhoz, hogy beinduljon végre a napom!
Rám egyébként a 75-ös Hammersmith Odeon felvételei voltak/vannak ilyen hatással!
pl ez: www.youtube.com/watch?v=1ddK-XR3DKQ

Ezek a korai Queen anyagok szerintem egy szinten vannak pl a LedZep Royal Albert Hall koncerttel, csak a nagy közönség nem ismeri annyira őket.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.02.09. 13:13:22

Igen, igen! Már nagyon várom :D
Karácsony körül leadtak belőle egy TV-re vágott verziót, azt már láttam és a hangzás nagyon durván fel van javítva a korábbi bootleg verziókhoz képest!

settlehead 2010.02.09. 14:37:55

Nem nagyon szeretem a Queent, de az első 3 lemez bejön, úgyhogy köszi a videót!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása