Dire Straits - 1985. Budapest

Dire Straits - 1985. Budapest

2010.07.04. | B-vendégszerző

Dire Straits: 1985. május 16-17-18-19.
Budapest Sportcsarnok

1985. májusa történelmi jelentőségű hónap volt a magyar Dire Straits rajongóknak. A zenekar egymást követő napokon négy koncertet is adott a Budapest Sportcsarnokban! 1985. május 16-19. a Dire Straits megszállta a Sportcsarnokot, és naponta megtöltötte azt közönségével. Szintén ezekben a napokban május 17-én jelent meg világszerte a Brothers In Arms album, a Hungaroton pedig a négy magyar koncert tiszteletére villámgyorsan megjelentette a So Far Away magyarországon gyártott kislemez változatát, melyet a koncert helyszínén árusított is. Az alábbi összeállítás ezekből a napokból származó relikviákat mutat be.

Belépőjegyek a Dire Straits koncertre (thanks Bitter):

So Far Away kislemez, magyar kiadás (thanks Bitter, Kramó):

Dire Straits
So Far Away (4:00) / Walk Of Life (4:07)
Gong - Vertigo - Phonogram
SPSK 70681
Made In Hungary 1985


Részlet a Népszabadság megemlékezéséből a BS 1999-es leégése kapcsán:

"A jó kis atlétikai viadalokra vagy egy szimpla magyar jégkorongdöntőre emlékszel-e, amikor a begőzölt fradista a botjával benyomott mindenkinek, aki szembe jött vele a jégen? És az megvan-e, hogy mehetünk futballozni reggel kilenctől tizenegyig, tudod, ott, alul, a csodák csodájára épen maradt korcsolyaterem melletti parketton, ami belefér? Esetleg az, hogy Mark Knopfler belecsap a húrokba, majd azt mondja: Money For Nothing? Éljen a Dire Straits? Éljenek a nagynevű bandák mind, amelyek eljöttek ide, csak mondd meg, hogy neked melyik a legkedvesebb? És hogy melyik számnál simult hozzád a barátnőd, hogy egyre jobban szeret? Szépen vagyunk: hümmögünk, visszanézünk; temetünk."

Forrás: knopfler.blog.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr772128911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2010.07.05. 09:38:55

Jó poszt, nagyon jó. A Walk of life pedig máig az egyik kedvenc zeném.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.05. 09:44:59

Nem is emlékeztem, hogy négy koncert volt. Arra viszont igen, hogy úgy behangosították az állítólag behangosíthatatlan BS-t (ezt bizonyos Nemes nevű, aki az Omega hangmérnőke volt, nyilatkozta akkoriban, hogy nem lehet normálisan behangosítani a sportcsarnokot, amikor talán az Ifjúsági magazinban szoba került, hogy az Omega nem úgy szólt, ahogy elvárható lett volna), szóval, a Dire Straits úgy szólt, mintha lemezt hallgattunk volna. Kb. 10 ezren, együtt. A ráadás alatt már az összes fény fel volt kapcsolva, és a roadok elkezdték széthúzigatni a drótokat. Vagy ez is csak showelem volt? Az egyik legjobb koncertélményem volt (a másik pedig egy Santana, ahol a ráadásban leöntötte magát egy vödör vízzel - akkor kapta a hírt, hogy megszületett tán a fia- és játszott még egy órát... )

Fantozzi.ie 2011.11.29. 19:01:33

Igen, nekem is az jut eszembe erről a koncertről , hogy a hang valami fantasztikus volt

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása