Hét dala: Beduin Soundclash - Mountain top

Hét dala: Beduin Soundclash - Mountain top

2010.09.23. | Péter Bócsi

Hét dala: Beduin Soundclash - Mountain top

Miért pont ez? Van egy zenekar, amelyet itthon alig-alig ismer valaki, holott a világ másik felén nagyon szép sikereket érnek el. Ők az izgalmas nevet birtokló Bedouin Soundclash. Igazából már én sem tudom, hogy akadtam rájuk, de a név és énekhang miatt sokáig meg voltam győződve, hogy valami afrikai, vagy jó esetben afro-amerikai okossággal állok szemben. Illetve dehogy állok velük szemben! Az egyszerűnek tűnő dallamok, ritmusok, s a banda által közvetített érzések olyan pozitív élménnyel gazdagítják a nyitott hallgatót, hogy pillanatokon belül lelkes rajongójukká váltam (ebben s még egyebekben is emlékeztetnek a kiváló Firewater-re). Szép lassan azt is megtudtam róluk, hogy egyrészt kanadaiak, s ezt a Rush óta tudjuk, hogy cseppet sem baj, másrészt, hogy ez a rekedtes, kicsit affektálós, hajlítgató furcsa ének bizony nem a fotókról ismert feka gyerekből jön, aki a basszer, hanem az énekes gitáros, Jay Malinowski-ból, akinek csak a haja és a lelke fekete! Mára már rongyosra hallgattam a két utolsó lemezüket (Sounding a Mosaic és Street Gospels), de mind a mai napig fura, hogy énekelhet így egy fehér srác. A stílusra azt mondják, reggae, meg hogy dub, de ne zavarjon, ha ezek neked sem jelentenek sokat, attól ez a zene még bejöhet!
És az aktuális jó hír: már csak párat kell aludni, mert szeptember 28-án megjelenik az új album, a Light the Horizon, amihez az alábbi kedvcsináló video-t dobták össze. Szorítsunk, hogy egyszer hozzánk is eljussanak, de aki nem győzi kivárni, az ugorjon el Kínába, Ausztráliába vagy Indiába, mivel a banda hamarosan arrafelé tesz egy szerény kanyart.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr722310945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása