Joe Satriani koncert beharangozó

Joe Satriani koncert beharangozó

2010.11.06. | foronghy

Könnyen elképzelhető, hogy van olyan, aki nem ismeri Joe Satriani nevét, hiszen oly sokan munkálkodnak a zeneiparban, hogy sokan csak pár kedvenc együttesük zenészeit ismerik. Vagy azokat se. Ami nem is baj, de a zenei horizont tágítása sosem árt, főleg ha olyan híres gitárosról van szó, mint Joe Satriani. Deep Purple, Alice Cooper, Van Halen, Mick Jagger, csak hogy a nagyobb zenekarokat említsem, melyekben zenélt, vagy melyek tagjaival együtt dolgozott. Ennyi szerintem bőven elég, hogy felkeltse az iránta való érdeklődést.

Még csak 54 éves, de szemtelenül fiatalnak néz ki és őrületesen gitározik. Mint sokan mások, ő is úgy kezdte, hogy fiatalkorában elhatározta, zenész lesz és ebben az elhatározásában az jelentett a fordulópontot, mikor 14 évesen meghallotta, hogy meghalt Jimi Hendrix. Éppen futballozott, de azonnal kijelentette, hogy otthagyja az edzést és zenélni fog. Így is lett, a rengeteg gyakorlást és a saját arculat keresését követően 18 évesen már egyszerre jár profi tanárokhoz tanulni és neki is voltak tanítványai. 22 évesen másik városba költözött, hogy zenei karrierjét beindítsa és a siker, ha lassan érkezett, nem maradt el. Természetesen itt is voltak már tanítványai, leghíresebb köztük Kirk Hammett, a Metallica gitárosa. 1986-ban megjelenő első lemeze még nem, de az egy évvel későbbi Surfing with The Alien már meghozta számára az ismertséget. Mind a kritikusok, mind a vásárlók dicsérik és a slágerlistákon is előkelő helyezést ér el.

Ezután kisebb kitérőként Mick Jaggerrel koncertezett, annak szólóalbumát népszerűsítve.1992-ben jelent meg a The Extremist, melyet azóta már a rockzene klasszikusai között tartanak számon. 1993-ban a Deep Purple kérte fel, csatlakozzon hozzájuk a japán turné alatt, mely olyan jól sikerült, hogy megkérték, maradjon de lemezkiadójával való szerződése miatt sajnos ezt nem tehette meg.

2009-ben három másik zenésszel megalakította a Chickenfoot nevű rockbandát és még ebben az évben megjelentették első lemezüket is. Érdemes a többieket is megemlíteni, hiszen a zenekart olyan hírességek alkotják mint Sammy Hagar és Michael Anthony (ex.Van Halen), valamint Chad Smith (ex.Red Hot Chili Peppers).

Hétfőn a heavy metál, a hard rock és az instrumentális rock egyik legnagyobb élő legendája koncertezik az Arénában, amit szerintem nem lehet kihagyni, főleg, hogy a jegyárak is emberi léptékűek. Én ott leszek, és ti?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr472424598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

catshannon 2010.11.07. 21:38:54

Mí tú!:) A klipről: Satch nagyon jó egy rendes zenekarban, asszem meglesem a Chickenfoot többi számát is:)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása