TOP10 film, amit 2011-től várok

TOP10 film, amit 2011-től várok

Mielőtt zárnánk az évet, nézzük egy kicsit előre. Annál is inkább, mert nem szeretek nagy évösszegző cikkeket írni, inkább felsorolom azokat a filmeket, melyek remélhetőleg 2011-ben megérkeznek hozzánk és én nagyon várom őket:

1. Black Swan

Hú, rég vártam ennyire filmet, mint a Natalie Portman főszereplésével készült Black Swan-t. A rendezői székben eleve Darren Aronofsky ül(t) (Rekviem egy álomért, Pi, Pankrátor), így a trailert már vagy 10-szer lepörgettem. Balettelőadás még sosem volt ennyire "érdekes", mint lesz ebben a filmben.

2. Biutiful

Vannak olyan rendezők, akik garanciát képviselnek és elég akkor elolvasni filmjük leírását, mikor már a jegyért állok majd sorban a moziban. Alejandro González Iñárritu ilyen, új filmje lesz Javier Bardemmel megspékelve.

3. 127 hours

Igaz történet egy balesetet szenvedő hegymászóról, aki állítólag a film nagy részében egyedül lesz a vásznon, a kiszabaduláshoz pedig önmagát kell megcsonkítania (hát brrr...). A filmet a Trainspotting és a Gettó milliomos rendezője, Danny Boyle rendezte...

4. Unknown

Nemrég megnéztem a Taken-t, melyben Liam Neeson megerőltetés nélkül kb. 40-50 rosszfiút rakott át a túlvilágra. Vajon tudja ezt überelni az Unknown című új filmjében, ahol hiába ébred fel a kómából, a felesége már egy másik férfi oldalán tűnik fel, aki nem mellesleg az ő személyazonosságát viseli. Láttunk már ilyet, így valószínűleg szerethető (is) klisékre számíthatunk, de hadd szóljon.

5. This must be a place

Nem tudom ebből mi lesz, de Sean Penn egy visszavonult rocksztárt játszik a filmben, aki apja kivégzője után kutat, aki nem mellesleg egy ex-náci háborús bűnős. Hm.

6. Stone

De Niro, Edward Norton, Milla Jovovich Bermuda-háromszög a felügyelő tiszt - gyújtogató - gyújtogató feleség szerepekben. Kötelező darabnak tűnik, már Norton-haja miatt eleve.

7. Apollo 18

Nem annyira horror rajongóként is érdekes lehet a talált kamerás koncepcióra épülő Apollo 18, melyből ismét megtudjuk, mit is titkol a NASA és milyen színűek a kis csúcsfejű testvéreink. „There is no dark side of the Moon really… matter of fact it's all dark”

8. Devil in the white city

Az utóbbi idők jó tapasztalatai után (pl. Shutter Island) maximálisan nyitott vagyok a Leonardo Di Caprio főszereplésével készült - igaz történeten alapuló - sorozatgyilkosos mozira. (Sorozatgyilkosok iránti rajongással rendelkezőknek: H. H. Holmes a Wikipedia-n.)

9. Luftslottet som sprängdes (A kártyavár összedől)

A Millenium-trilógia harmadik része - ha jól tudom - még az első rész amerikai remake-je előtt megérkezik a hazai mozikba, így a svéd befejező részből tudjuk meg, hogyan folytatódik a második rész végére nagyon sok sebet begyűjtő Lisbeth története. Reméljük, az első rész penge történetvezetése is visszatér.

10. Ghostbusters III

Végül, de nem utolsó sorban bízzunk benne, hogy nem csúszik 2012-re az új Ghostbusters mozi, amit több mint 20 évvel a második rész után nem lehet nem várni, főleg, hogy Dan Aykroyd, Bill Murrey és Sigourney Weaver is a fedélzeten lesz.

... amit pedig EGYÁLTALÁN nem várok: az új Mission Impossible, bármilyen vámpíros film, Fűrész akármennyi, erőltetett 3D-filmek és az összes olyan baromság, melyekben emberi nyelven beszélnek az állatok.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr472513838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2010.12.14. 09:37:11

ezek ígéretesnek tűnnek. amire én most rákattantam:

www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20101213-bogdan-arpad-halottlato-cimmel-magikus-realista-roma-thrillert-rendez.html

szerintem egyébként sokkal több magyar thrillert kellene rendezni, mert kitűnőek a "népnemzeti" adottságaink hozzá, a magyar súlyos "balladai homály" teljesen egyéni módon járulhat hozzá ehhez. megintcsak Janisch Attilát említeném, aki ebben abszolút élen jár. ja, és kérek modordíjat.:D

kilobike 2010.12.14. 10:27:08

A Cohen-fivérek számomra garancia. A True Grit sem fog kilógni a sorból: www.rottentomatoes.com/m/true-grit-2010/

markus.b 2010.12.14. 12:32:58

Én most a Cowboys and Aliens várom a legjobban, hihetetlen szórakoztatónak tűnik. Második helyen talán a Your Highness van, de a Black Swan és a True Grit is nagyon érdekel.

kisaaa 2010.12.14. 14:09:26

black swan, cowvboys and aliens és the rite...ez a 3 ha jól sül el, elégedett leszek

janomano 2010.12.14. 23:09:22

Nekem a Luftslottet már megvan. Magyar felirat is van hozzá.

Amerikai rimékelni nem lesz jó.
Lisbethet megölni nem kell félnetek. :-)

Az egész trilógia alaptónusát a svéd nyelv és
hangulat adja, ezért nem tucatkrimi. Szerintem.

RoFä 2010.12.15. 10:00:10

Paul?

Rango? (Jo abban allatok emberi nyelven beszelnek, de attol meg varom).

RoFä 2010.12.15. 10:00:50

Ps: Lany aki a tuzzel jatszott botranyos lett sajnos, es ha jol hallom a harmadik resz is az.

wazelin 2010.12.26. 19:24:13

Szerintem a Tetovált lány is borzalmas lett (legalábbis a könyv után nekem az volt).

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása