Hét "dala": Liszt 2. Magyar rapszódiája

Hét "dala": Liszt 2. Magyar rapszódiája

2011.01.20. | Péter Bócsi

Miért pont ez? Mert Liszt évet ünneplünk - idén októberben lesz a 200. évfordulója a zseni születésének - én pedig kíváncsi voltam, hogy találok-e valami érdekeset, ami összekapcsolja Lisztet és a rock zenét. Találtam.

Valahogy ráakadtam egy vicces video-ra, amiben egy "idióta" srác mézeskalács házikó készítéssel illusztrálja a Trans-Siberian Orchestra Wish List c. dalát, ami viszont Liszt 2. magyar rapszódiáját dolgozza fel. Szóval kicsit bonyolult a kapcsolat, elismerem. De egyrészt tényleg mókás a video, másrészt meg Chuck Dietz - mert hogy ő készítette a felvételt, irgalmatlan állat egy gitáros! Ha nem hiszed, nézd meg ezeket amúgy meg megismerkedhetsz vele itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr412594449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása