Explosions in the Sky: Take Care, Take Care, Take Care

Explosions in the Sky: Take Care, Take Care, Take Care

2011.07.07. | Rálf atya

Igen, ők egyike a 10 legfurább nevű postrock zenekarnak. Amit csinálnak, az pedig inkább komoly és tiszteletre méltó, mint fura. Sőt. Eddig a B-oldal negligálta a bandát, de ez a nemrég megjelentTake Care, Take Care, Take Care album meghallgatása után végleg tarthatatlanná vált.

Az eddigi Explosions életműbe tökéletes beilleszkedik az új album, melyben két fő értéket vélek felfedezni. A legutóbbi, csillagos ötös All of a Sudden I Miss Everyone lemez után képesek voltak rátenni még egy lapáttal és saját lécüket megugorva picit feljebb is rakták azt. Amit a metálos körökben úgy nyilatkoznak le, hogy "a dallamos részek még dallamosabbak, a kemények pedig még keményebbek lettek", az itt nem csak azért nem helytálló, mert egy emberi hang nincs a lemezen, hanem azért is, mert nem a megszokott recept szerint főztek több hozzávalóból, hanem változtattak az arányokon, zseniálisan. A másik érték, amit említettem, az az, hogy a régi rajongók maximális kielégítésén kívül ezzel a lemezzel sok új rajongót is fognak szerezni. Akinél kicsit is esélyes, hogy bejön az ilyenfajta zene, ott könnyen droggá válik az első hallgatás után.

Szerencsére ami nehezen leírható (az Explosions zenéje), az internet korszakában könnyen demonstrálható példával és mi is lehetne jobb példa, mint az új lemez első dalára készült videó, aminek az az érdekessége, hogy a zenekar első hivatalos "klipje" is egyben.

Fotelben kényelmesen elhelyezkedni, ellazulni, play. 

Last Known Surroundings from Explosions in the Sky on Vimeo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr563020058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása