Dream Theater a FEZEN-en

Dream Theater a FEZEN-en

Életem első FEZEN-napját a Dream Theater koncertjével fűszereztem meg és mondhatom, nagy élmény volt. A koncert is és a "kis" fesztivál növekedésének látványa is.

A 21:30-kor kezdődő hangverseny kezdéséig volt 3 óránk, így a Fish!, a Cadaveres és az Irie Maffia zenekarok koncertjéből kaptunk el több-kevesebb pillanatot. 4 sörrel és egy kolbász+kenyér kombóval a bendőmbe cövekeltünk le a nagyszínpad elé, ahol minimális 3-4 perces fesztiválkéséssel kezdődött a műsor. Ez a pár perc arra mindenképpen elég volt, hogy megcsodáljuk Mike Mangini űrhajóját (dobszerkónak már nehezen lehet ezt nevezni), valamint, hogy megállapítsam, valószínűleg a FEZEN fesztiválon van a legtöbb fekete - zenekaros pólóban lévő ember EVÖR. (Velem együtt, amúgy.)

A Dream Theater több, mint 2 órás koncertje - az első 1-2 daltól eltekintve - végig fantasztikusan, kiváló hangminőségben és erősségben szólt, talán csak szegény John Myung basszusgitáros volt egy kicsit elnyomva, de hát ilyen a basszusgitárosok élete... A legnagyobb rajongók nyilván arra voltak leginkább kíváncsiak, hogy milyen lesz a banda utóélete és színpadi megjelenése a távozó dobos, Mike Portnoy után. Nos, én a csütörtöki koncert alapján azt mondhatom, hogy azon túl, hogy Mangininek egyelőre a Dream-dalok "csak" egyszerű matematika feladatnak számítanak, egyszerűen nem tűnt fel Portnoy hiánya. Ha igazán eretnek akarok lenni, a zenekar úgy működött, mintha mindig is Mangini lett volna a dobok mögött. (Talán csak egy dolgot rovok fel neki: a vizezett hajjal színpadra kijövés kicsit mókás volt, úgy nézett ki, mint aki a zuhany alól érkezett.) Persze az elvárás az "új-Mike" felé az, hogy egyre inkább vigye bele a saját színezéseit, de szerintem ezzel a csütörtöki koncerten sem volt probléma.

Természeten, hogy egy ilyen sokszínű koncertről nagyon nehéz beszélni, így megpróbálom kiemelni a legnagyobb fénypontokat a 14 dalos, több mint 2 órás eseményből:

  • LaBrie hangja: bár sokat lehet kritizálni az áriázásaiért, szerintem csütörtökön nagyot hozott
  • Mangini dobszolója: uram atyám, végig tátott száj
  • Rudess-szólók mögött lejátszott vicces animáció
  • The Great Debate, Metropolis, The Count of Tuscany (annak is a gitárszóló része)

Aki ott volt, szerintem egy nagyszerű élménnyel gazdagodott, hiszen a zenekar kiváló formáját hozta. Azóta is zúg a fülem, köszönjük FEZEN, hogy elhoztad őket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr553127666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása