Filmek, amiket ajánlok 7.

Filmek, amiket ajánlok 7.

Mostanában kicsit elengedtem ezt a cikksorozatot, pedig továbbra is sok filmet nézek, régit, újat, klasszikust és kevésbé maradandót egyaránt. Sőt, szar filmet is láttam, amit könyörgöm ne nézzen meg senki. Pl. Erőszakos múlt.

Viszont például az alábbi 5 filmet nézzétek meg, ha még nem volt hozzájuk szerencsétek. Akár már lehetett is.

A Faun labirintusa (El Laberinto del Fauno), 2006

A fantasy klisék összeszedése közben jöttem rá, hogy nem fantasy rajongóként is van kedvenc fantasy filmem: ez az. A díjak ellenére méltánytalanul nem elismert film a polgárháborús Spanyolországról és egy kislányról, aki a fantázia világába menekül a szörnyű realitásból.

Engedj be (Lat den rätte komma in), 2008

Svéd vámpírfilm. MIVAN? Az van, hogy az utóbbi idők legjobb szórakozását nyújtotta nekem ez a film. Ne gondolj az Alkonyatra, se a többi gagyi vámpírfilm szánalmas kliséire. A film inkább szól a gyermekkor problémáiról (iskolai konfliktus, magány, unalom), mint a véres nyakharapásokról. Félmeztelen, izmos vámpír nincs benne. (Ja, és semmiképpen se az amerikai verziót nézd meg!)

Micmacs (Micmacs), 2009

Jean-Pierre Jeunet aranyos filmje Bazilról, akinek egy nagy kaliberű lövedék van a fejében egy véletlenül elejtett és elsült pisztoly miatt. Amélie LIGHT, de még így is nagyon szórakoztató. 

Acéllövedék (Full Metal Jacket), 1987

Sokszor, sok helyen említettük már ezt a filmet, most még egyszer, lassan, tagolva mondom: legjobb vietnami háborús film EVÖR. Stanley Kubrick. A film első fele talán a legtökéletesebb az egészben. Az MGM-en múltkor végignéztem angolul, úgyis jó, sőt, tulajdonképpen eredeti nyelven kötelező.

Schmidt története (About Smidt), 2002

A mogorva Jack Nicholson nagyon jól hozza a feleségét elvesztő, valamint az élet szépségeit egyre inkább nem megtaláló nyugdíjazott biztosítási ügynök figuráját. Néha vígjáték, néha szívbemarkoló dráma, illetve a kettő műfaj tökéletes elegye. Eleve Schmidt bácsi gépjárműve. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr942956936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása