Interjú: Crescendo

Interjú: Crescendo

B-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak!

Crescendo: A Crescendo több éves múltra tekint vissza, de igazán komolyan csak kb. 2009 óta beszélhetünk a zenekarról. Néhány kezdeti tagcsere után a zenekar felvette jelenlegi, és remélhetőleg végleges formációját, ahol mindenki megtalálta a maga helyét és a lehető legtöbbet képes az egészhez hozzátenni. Az „egész” pedig különleges gitár- és szövegközpontú powerpop, egy csipetnyi lélekkel. Témaválasztásában a zenekar nyilván természetesen a csajozással foglalkozik leginkább, bár ezt annyi oldalról közelíti meg, hogy egyáltalán nem válik egysíkúvá a dolog, sőt, kifejezetten üdítő, helyenként az öniróniát sem nélkülöző szövegek teljesen élvezhetőek, és új színt csempésznek a hazai popzene palettájára. Energikus, pozitív és kifejezetten jól táncolható zenét játszik a Crescendo.

B-oldal: Mi a helyzet albumfronton?

Crescendo: 2011 januárjára készült el a zenekar első EP-je, ami öt dalt és két bónusz felvételt tartalmaz. A korong talán legnépszerűbb felvétele a Königmutter c. szám, amire rögtön lecsapott néhány rádió, a kis helyi rádióktól a városi és országos frekvenciákig. Közönség kedvencnek számít még a ”Disco”, illetve „Az én hibám” c. szám is. Talán a legtöbb érdeklődőt és visszajelzést eddig az MR2 Petőfi rádión történő rotációba kerülés hozott a zenekarnak, de boldogok vagyunk, amikor egy-egy távolabbi pontról kapunk bátorítást, vagy kedves üzenetet youtube csatornánk kommentjei között…
Idén késő ősszel szeretnénk stúdióba vonulni, hogy az EP-ből végre nagylemez lehessen, teljes értékű album, amihez még pár számot végső formába kell önteni, de aztán indulhat a lájkendroll.
A közelmúltban szerencsére egyre több koncertmeghívást kaptunk, és várjuk /keressük továbbra is a fellépési lehetőségeket, szerintenk igazán élőben tud megszólalni az, ami a Crescendonak lényege.

B-oldal: Mi a TOP5 előadó / zenekar, mely hatással volt rátok?

Crescendo: Sokan vagyunk, sokféle zenei háttérrel, eézrt is tartott olyan sokáig megtalálni a zenekar igazi hangját… TOp5-alapból lehetetlen talán épp ezért, álljon itt inkább néhány név, szigorúan a teljesség igénye nélkül: RHCP, Radiohead, Toto, Frank Sinatra, Madonna, Gyuri bácsi és Klárika.

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség, melynek megtetszik a bemutatkozó nótátok?

Crescendo:
A Magyar Dal Napján a Dallamos Villamoson és a Gödör Klubban tartott két zajos koncertünk után szeptemberben még két koncertünk lesz, 29-én a Szabad az Á-ban tartunk hatalmas tér-idő görbítést Crescendo Nagykoncert formában, majd rögtön másnap, 30-án Esztergomba utazunk, ahol a Kaleidoszkóp Ház vendégeiként adunk egy bemutatkozó koncertet, a zenekar történetében először játszva a városban. Érdekes lesz, nagyon várjuk már azt is. A stúdiózás után novemberben még Budapesten szeretnénk játszani, ezt még szervezzük, és a már hagyománynak számító 2000x-es party-k állandó fellépőiként tíz évet visszarepülve az időben fogjuk búcsúztatni az évet. Ezek a tervek. Ennél persze lehet több is, ha időközben máshova is kapunk meghívást.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr383227629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása