Everything is a Remix

Everything is a Remix

Bár nem újak, de én most néztem végig az alábbi videókat, melyek a másolás, a "lopás", a remixelés és a kreativitás gyökereinek elemzésébe vezetnek el minket.

Aki pedig kevésbé türelmes és sok neki az Everything is a Remix dokumentumfilmecske I-II-III része, az nézze meg a Kill Bill és a Matrix mélyelemzését. Már az is megdöbbentő, hogy valaki összeszedte azon apróságokat, paneleket és egyéb filmes kliséket, melyek korábbi filmekben már feltűntek, mégis újra el lettek hintve az azóta már klasszikusnak számító két filmben.

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr43288208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Everything is a Remix 2011.10.15. 13:08:28

Egyik kedvenc rokon blogom, a B-oldal érdekes posztot hozott le a minap*. Az ember nem is gondolná, hogy mennyi mindent „feltaláltak” már korábban. A filmek, zenék szinte mind merítenek korábbi művekből, az alábbi három rövid dokumentumfilm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dolan 2011.10.14. 13:28:46

Nem akarok trollkodni,de szerintem ez az összehasonlítgatás értelmetlen,
a Matrixos videónál látszik, hogy próbálnak a keleti filmek nyúlásává alacsonyítani a filmet.
Szerintem az egész filmen látszik az ázsiai filmek hatása (harcművészetek, az anime sci-fi elemek) , de mivel a film,véleményem szerint nem az eredetiségén alapszik,hanem a technikai megvalósításon alapszik.
Értsd a meglévő harcokat, történetvezetési stílust ( a kiválasztott, a lázadások stb.) a korai technikához képest (1999-hez képest) nagyon jól eltalálták. Meg nekem nagyon tetszik alapból is a film.
A Kill Billnél,meg az egész keleti stílusról dettó el lehet mondani,amit a Mátrixról. A példa filmek,mint az Arany Polgár,A Jó a Rossz és a Csúf stb.klasszikus filmek, amelyek Quentin Tarantino-ra is hatással volt.

Mivel a forgatókönyvírók nem nagyon tudnak újat kitalálni,mert az összes jó ötletet feldolgozták már, így a technikai megvalósításon (Avatar), a színészi játékon (Nolan féle Batman) vagy a humor tartalommal (Hot Fuzz) tudnak újat mutatni.

Ékszíj 2011.10.14. 13:39:35

Szerintem ez egyfajta tisztelgés a régi nagy klasszikus filmek után.

totyizselé 2011.10.14. 20:31:31

Tarantino sose tagadta, hogy merít. amúgy meg bizony, nincs új a nap alatt :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása