TOP1 természetfilm EVÖR

TOP1 természetfilm EVÖR

Megmondom őszinten, nem vagyok egy nagy természetfilmes, de mindig is lenyűgözött a természetfilmek / ismeretterjesztő filmek fényképezése. Hiszen a természet teremtményeinek kurvára nem mondhatod azt, hogy "gyere be még egyszer", vagy "ismételd el újra a szöveged", szóval nálam az ilyen filmek névtelenségbe burkolózó készítői mindig a legnagyobbak között lesznek nyilvántartva. Hiányosságaim ellenére a Sivatagi show mellett azt hiszem megtaláltam a legdurvább természetfilmet.

A HOME című film a világ 54 országában készített légifelvételeken keresztül mutatja be, hogyan függenek össze életvitelünk sajátosságai az ökológiai válsággal, amellyel már napi szinten szembesülhetünk.

Ezeket a soha nem látott képsorokat (legalábbis ilyen beállításból biztosan nem láthatóak) egy bizonyos Yann Arthus-Bertrand úrnak köszönhetjük, aki 2007-ben kezdte forgatni e filmet, majd lemondott a szerzői jogokról, hogy a film az interneten ingyenesen terjedhessen. Persze a sors furcsa fintora, hogy a forgalmazás anyagi támogatója a PPR Group lett, egy olyan multinacionális vállalat, amely például a Gucci, a Puma, vagy az Yves Saint Laurent márkákat kezeli. Mindenki döntse el, hogy ezek a márkák és termékeik mennyire zöldek...

Az alábbi videón a film előzetesét láthatjátok, ha pedig felkeltettem érdeklődésetek és vágytok a lenyűgöző képsorokra, akkor KATTINTSATOK és nézzétek meg a neten a film teljes változatát. Elképesztő.

 

Ha tetszett a cikk, akkor csatlakozz a B-oldal Facebook csoportjához!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr164148954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanDítě 2012.02.23. 11:57:31

A Home nagyon nagy tényleg.
nézd meg ezt is ha esetleg még nem láttad volna:
www.imdb.com/title/tt0103767/

természet versus társadalom.szigorúan hd felbontásban, egy üveg bor társaságában(esetleg kettő).

keios 2012.02.24. 12:27:03

Vajon mennyi a káros anyag kibocsátása ezeknek a filmeknek ezeken az érintetlen(nek tűnő) területeken?

Félreértés ne essék, valóban nagyonnagy a film.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása