TOP5 Susanne Bier-film EVÖR

TOP5 Susanne Bier-film EVÖR

Ha szóba kerül a dán filmművészet, mindenki előkapja Lars von Trier nevét és bár nyilván ez nem érdemtelen, de ugyanúgy eszünkbe juthatna rajta kívül Thomas Vintenberg, a múltkor értékelt Nicolas Winding Refn, vagy akár Anders Thomas Jensen neve. Ha pedig már az utóbbi kiváló történetíró tényleg szóba került, elkerülhetetlen, hogy ne méltassuk Susanne Bier rendezőnő munkásságát.

Amíg Trier az utóbbi időben tulajdonképpen saját depressziójának foglyává vált, addig Bier a világ elpusztítása helyett egyszerűen csak a mindennapi életből merít és amolyan "veled is megtörténhet"-módra sokkol a valósággal. Filmjei nézése közben az ember összeteszi a két kezét, hogy az ő élete nem siklott (még) ki, egészséges és biztonságos élete van... A filmkockái sokkoló nyomasztósággal pörögnek és neki semmilyen gusztustalan erőszakot nem bevetnie ahhoz, hogy nézője pár napra padlóra kerüljön.

Az alábbi filmeket minden filmrajongónak ajánlom, aki készen áll arra, hogy a filmek befejezése után pár dolgot önmagával is rendbe kell majd tennie... Néha kell ilyen is.

TOP5 Susanne Bier-film EVÖR:

1. Hogy szeretsz? / Elsker Dig For Evigt

2. Testvéred feleségét / Brodre

3. Esküvő után / Efter brylluppet

4. Egy jobb világ / Haevnen

5. A tűz martaléka / Things We Lost in the Fire

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr174463694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása