Seen - A Matter of Birth and Death

Seen - A Matter of Birth and Death

Nagy várakozással vettem kezembe a Seen új albumát, mely persze ez így ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen az ügy nem fizikai formátumban látott napvilágot, hanem a Soundcloud-on meghallgatható verzióban.

A Seen ugyebár hosszú utat járt be, hiszen az Esclin Syndo létezése alatt tudatosan háttérbe szorított banda tulajdonképpen önmagát élesztette most ujjá. Berger Dalma ugyebár elprimadonnáskodott, az énekesi posztot már Bodóczy Zoltán tölti be és volt idő, amikor sem az Esclin, sem a Seen nem létezett, vagy maguk a zenészek sem tudták, hogy létezik-e. A zavaros időszak után most úgy tűnik, a Seen talpraállt, mely remélem ez koncertekben is megmutatkozik majd.

A Matter of Birth and Death című nagylemez szerintem túlságosan hosszú ideje készült és ez érződik is az anyagon. A banda 2009-ben vonult el egy baráti birtokra, kizárva a külvilágot, most pedig ugyebár 2012-t írunk. Az album 2 EP anyagából vált koncept-lemezzé, mely úgy érzem, kicsit megerőszakolása a dolgoknak. Félre ne értsen senki, a zene nagyon jó, de 2009 óta sok minden történt. Ha ez az album, vagy az első EP 2009-ben jön ki, nagy ünnepséggel fogadtuk volna. Persze inkább később, mint soha, de közben a Turbo, vagy a Grand Mexican Warlock kiváló anyagokat tett az asztalra, így a Seen jelenleg csak a a sor végére tud beállni. Az Esclin Syndo-s időkből annyira megszerettem a srácokat, hogy nehezemre esik negatív dolgokat mondani, de a fentiek miatt nekem nem ütött akkorát ez az album, ráadásul a Turbo-hoz való hasonlítás önkéntelenül is eszembe jut. Egy-egy dalban éreztem, hogy "na, ez az", de a legtöbb nótán pont azt éreztem, hogy túl sokáig lett érlelve és így zavaros lett. Kétség nem fér ahhoz sem, hogy van egy Seen által megteremtett "káosz feeling" is, amit nehéz leírni, de mindenképpen megkülönbözteti a Seen-t az előbb említett zenekaroktól. Erre kell tovább építkezni.

Ha a Seen tényleg nem csak kipucolta a raktárban lévő dolgokat, hanem tényleg működő zenekarrá válik, akkor biztos vagyok benne, hogy a furcsa íz eltűnik a számból, hiszen - még egyszer hangsúlyozom - a zene számos ponton nagy meglepetéseket is tartogat. Várom az élő fellépések bejelentését!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr304524437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása