Special Providence - Soul Alert

Special Providence - Soul Alert

specialprov.jpgB-oldal: Kérlek, mutassátok be a zenekart a B-oldal olvasóinak.
 
Special Providence: 2004-ben alakult a csapat azzal a céllal, hogy műfaji korlátoktól mentes, egyedi, instrumentális zenét csináljon, melyben sajátosan összegyúrjuk azokat a műfajokat amelyeket szeretünk ebből kialakítva a sajátunkat: jazzrock / progresszív metal / electro / drum&bass, stb. A csapat mára a progresszív műfaj egyik legmeghatározóbb zenekara lett és komoly űrt tölt be a hazai zenei életben, és világszerte komoly érdeklődés övezi. A zenekar tagjai elismert muzsikusok,  több neves zenekarban is közreműködnek  (Subscribe, Ganxta Zolee, Black Out, Hrutka Róbert) session-zenészként, szerzőként, de a Special Providence igazán a saját gyermek. A tagok: Cséry Zoltán, Kertész Márton, Fehérvári Attila, Markó Ádám. Eddig 3 lemezünk és 1 DVD-nk jelent meg, melyet itthon a Hunnia, külföldön a Musea terjeszt 15 országban.  A műfaji sajátosságaink ellenére komoly közönségbázis alakult ki a banda körül itthon és külföldön egyaránt.
 
B-oldal: Új albumotok a Soul Alert szerintem fantasztikusra sikerült, igazi stíluskavalkád. Hogyan emlékeztek vissza az alkotási fázisra, illetve egy progresszív / fúziós zenekarnál mindig érdekes, hogyan születnek a témák, a dalok? 

Special Providence: Az új lemez , a „Soul Alert” minden eddiginél bátrabb, progresszívebb, zúzósabb  de ugyanakkor  a legletisztultabb lemezünk is lett mint az előzőek. Minden téren előrelépett a csapat ezzel az új lemezzel, hangzásban, a dalok tekintetében, és még szélesebb rétegez eljutott a zenénk. Alapvetően a két szerző Kertész Márton és Cséry Zoli hozzák az ötleteket, témákat, riffeket és azután mi is hozzárakjuk a magunkét az Attilával, és közös jammelés, és próbálgatás után nyerik el végleges formájukat a dalok.  A legnagyobb hangsúlyt magukra dalokra, témákra és refrénekre fordítunk, mindenféle öncélú maga mutogatást alárendelve a zenének. Az új anyag nagy részét volt lehetőségünk a turnékon kipróbálni és csiszolgatni ami sokat lendített a felvételekkor.


B-oldal: Korábban lépteket fel különböző külföldi zenei fesztiválokon, de mi a helyzet 2012-ben? Külföld felé jelenleg mennyire kacsingattok, milyen esélyeket láttok a határontúlon? A honlapotokon azt is lehet olvasni, hogy a „a Soul Alert című új albumotok 7. hete vezeti a Gagliarchives progresszív rockzenei listát az USA-ban”.

Special Providence: A koncertjeink 80%-át külföldön adjuk, fantasztikus a zenekar fogadtatása, az emberek rajongása és megbecsülése felénk. A leginkább kiemelkedő közönségbázisunk Cseh-, Német-, illetve Franciaországban van, de tavaly először eljutottunk már Dél-Amerikába is. Álomszerű volt az elmúlt 2 év, bekerültünk az európai progresszív zenei élet körforgásába, meghívottjai voltunk a legnevesebb progresszív zenei fesztiváloknak, és több országban igazán számolnak a zenekarral. A külföldi sikerek elképesztő hatással vannak ránk és ez még több erőt és lendületet generál. Az érdeklődés a zenénk iránt folyamatosan nő, mind zeneileg, mind a lehetőségek tekintetében egyre szélesebb világ tárul elénk. Az új lemez több országban vezette a közönségszavazásokat, Mexikóban jelölték a legjobb külföldi lemez kategóriában, az USA-ban 2 hónapig volt listavezető az egyik legnagyobb progresszív zenei fórumon, de a MAHASZ Top 20 ban is benne volt.
Idén több olyan helyre látogatunk el ahol eddig még nem játszottunk, többek közt decemberben Japánban turnézunk.
 
B-oldal: Mely zenekarok, előadók vannak rátok legnagyobb hatással?

Special Providence: Kezdetben a Tribal Tech, Liquid Tension Experiment, Scott Henderson, de természetes módon azóta rengeteget változott a zenénk. A mai kedvencek például a Karnivool, Animals as Leaders, Periphery, Porcupine Tree.

B-oldal: Hogyan látjátok a progresszív rock/metál, vagy a fúziós rock jelenét, jövőjét 2012-ben?
 
Special Providence: Szerintem pozitív irányba változik a dolog, rengeteg remek zenekar van, aki igyekszik fenntartani a műfajt és egyedi megoldásokra törekszik. Igazából manapság szerintem igazán újat a zenében csak különböző műfajok fúziójából lehet létrehozni.
 
B-oldal: Hol lelehet titeket mostanában koncerten elcsípni?
 
Special Providence: A nyári koncertjeink az alábbiak lesznek:
 
7/11 Budapest - Dürer Kert  (INGYENES)
7/24 Szolnok - Gitármánia tábor
8/23 Budapest - A38 Tetőterasz
8/24 Szeged - SZIN

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr954596780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potter 2012.06.19. 14:22:47

Nálam eddig (még mindig) az év lemeze a Soul Alert. És influence-ek között ott az Animals As Leaders. Nincsenek véletlenek.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása