Utcaszinkópa: földrajzi hiphop egyesítés

Utcaszinkópa: földrajzi hiphop egyesítés

2012.08.15. | B-oldal

beatkoho-flyer-0825.jpgAzzal a képzavarral indul a lenti esemény beharangozója, hogy "augusztus 25-én felvontatjuk a Dunán Kelet-Magyarországot", ami tök értelmetlen, mert ahhoz eleve félbe kéne hajtani, és rántotthúst NEM hajtunk félbe. Van egy ilyen szabály.

De kiderül, miről is van szó: három feltörekvő hiphop formáció lép fel egy este, melynek tagjai teljesen össze-vissza egymás között dunaújvárosiak, mátészalkaiak és budapestiek. Köztük egyébként a B-oldal egyik alapító hülyegyereke, nosferato, aki egyéb jó képességeinek hiányában zenét ír és billentyűzik az élőhangszeres hiphopot játszó BeatKOHO zenekarban.

A fellépőkről röviden annyit érdemes tudni, hogy mindegyik zenekarban van olyan, aki játszik valamelyik másikban is, így valahol egy nagy hiphop hordának tekinthetők, akiket a szabadidős tevékenységük hozott össze, mint az igazán erős üvegvestő klánokat, vagy a gyöngyből krokodilokat fűző ultrákat, és a telefonkártyagyűjtőket. Csak ezek itt a hiphopot szeretik, és Wandallz Entertainment fedőszervezet alatt adogatnak kölcsön egymásnak mikrofont, lemezjátszót, zenei alapot, pénzt, CP-t, meg zenészeket.

streetROYAL

Athome és Back a mátészalkai rajzórákról dobbantva lettek tetoválók, és varrtak már Spanyolországban, Angliában, és a franc tudja hol. A zenéjük megtalálható a Stíluspakk 3 kiadványon a Hírwevőkkel, egyre bővülő videós munkásságuk a streetroyal.hu oldalon átlapozható, beleértve a Pilvakerre készült számuk klipjét is, valamint Eckü és Funktasztikus közreműködésével készült 2 hete napvilágot látott streetBOMB című klipjük nagyjából egy hét alatt érte el a 30.000 megtekintést. Egészen konkrétan azért, mert a B-oldal hivatalos álláspontja szerint ez 2012 eddigi legjobb magyar hiphop megjelenése, az a fajta zene, amit azért szeretünk, mert elsőre el tudod dönteni, hogy tetszik. Ha tetszik :)

ELEVEN

A formáció 4 rapperből áll, Dunaújváros központtal, a brancs egy része pesten melózik, és ismerős sztori lehet, hogy ketten-ketten korábban is együtt csináltak zenéket, míg végül egymásra találtak: Yashyma, Joe, Atesh és Paths. 2011.11.11-ére időzítették első albumukat, 11 számmal, amely természetesen ingyen letölthető a Wandallz.hu oldaláról. Még az album megjelenése előtt került a YouTube-ra Visszhang című klipjük.

BeatKOHO

Ez egy kicsit más vonal, a fesztiválzenekarok és a hiphop bandák közt félúton, élő rapzene: a dob+basszus+billentyű+scratch felállást viszi előre Joe (Eleven) és Back (streetROYAL). A zenekar üzenete, hogy a hiphop zenész is ZENÉSZ, ezért az R33 Stúdióban most elkészülő albumukon is minden szám pontosan ugyanúgy szólal meg, mint élőben. Ők az R33 korábban rendezett tehetségkutatóján 260 zenekarból a 2. helyen végeztek, az A38 hajón idén lefutott Talentometer versenyen pedig 565 zenekarból jutottak a legjobb 12-be, ezzel megmutatva, hogy a hiphopot is vihetik zenészek a vállukon. Koncertvideókat a zenekar honlapjának videorovatában bőven találtok, az album keverése kész, került rá Németh Jucival egy közös szám, a borító és a gyártás elkészülésével ez is letölthető lesz.

A bulinak az R33 Klub ad otthont 2012. augusztus 25-én, aki úgy érzi, nem áll tőle távol se a Vágóhíd, se hiphop előadók közelebbi megismerése, az itt gyülekezzen!

Facebook: http://www.facebook.com/events/320096324754027/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr34710324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása