Queen budapesti koncertje a magyar mozikban

Queen budapesti koncertje a magyar mozikban

Hetekig elkeseredetten nézegethettük a hírforrásokat, vagy a Queen honlapját, hiszen hiába jelentették be, hogy az 1986-os budapesti koncerten a világ számos pontján mozikban fogják vetíteni, jó ideig nem találtunk magyar helyszínt és időpontot.

A jó hír ma talált meg, miszerint a Corvin és a MiMozink hálózat - ha nem is 20-án - de műsorára tűzte a Hungarian Rhapsody: Live in Budapest filmet, digitálisan felújított képpel és 5.1-es hanggal. Üröm az örömben, hogy a film képkockáról-képkockára az 1987-ben megjelent "Magic - Varázslat - A Queen Budapesten" című filmmel megegyezik, így számos rajongó a világon csalódottan vehette tudomásul, hogy a koncert vágott verziója mellett már sosem láthatja az eredeti kiadványról kimaradt dalokat. Az hogy ez kinek a hibája, máig balladai homály fedi, de egyes legendák szerint anno a vágásnál úgy gondolták, hogy a teljes nyersanyagra már sosem lesz szükség és nem tartották meg a fel nem használt felvételeket. Hát igen, 1986-ban arra sem gondoltak, hogy a fel nem használt backstage és koncert anyagok majd egy DVD kiadványon is szépen mutatnának, így azok a novemberben megjelenő DVD / BD kiadványon sem szerepelhetnek. A hivatalos press release alapján a film előtt egy 25 perces dokumentumfilm is lejátszásra kerül, mely a Queen útját mutatja be az 1985-ös Live Aid-től a budapesti buliig.

Sajnálatos módon a magyar média nem kapta fel az eseményt, mely akár még egy ingyen országimázs reklámnak is felhasználható lenne. Minden követ meg kellett volna mozgatni azért, hogy ismét nálunk legyen a díszbemutató, ehelyett annak is örülni kell, hogy Budapesten néhány mozi limitáltan vetíti. A vidék pedig úgy tűnik kimarad a dologból.

Figyelem! Egyelőre nagyon kevés időpont (szeptember 21, valamint szeptember 27-28) lett bejelentve, így az érdeklődők kapják össze magukat. Beleértve engem is!

A film előzetese:

Itt pedig egy videó, mely jól prezentálja a VHS és a digitálisan felújított változat közötti különbséget:

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr804786365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totyizselé 2012.09.18. 20:34:04

most geci leszek: a moziban vetítenek, a tévé szokta sugározni a műsorokat :)

Spacemaker 2012.09.19. 16:31:56

A milla triós lány aranyos 0:31-nél. Ha jól emléxem ez egy pattanáskence volt, de nekem nem nagyon működött. Viszont nagyon büdös volt.

mikrobi79 2012.09.19. 16:42:38

Már megvannak a jegyek.

ac3^BB 2012.09.19. 17:39:00

miert csak BPen???? :(

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2012.09.19. 20:41:22

ott voltam 86-ban a népstadionban. majd digitálisan felújítva integetek nektek a vászonról :)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása