Mozis játék: Tango Libre

Mozis játék: Tango Libre

2013.03.11. | Horváth Oszkár

Cover-TangoLibre.jpgA 2012-es Velencei Nemzetközi Filmfesztivál különdíját és a Varsói Filmfesztivál fődíját megnyert filmre van pár jegyünk, amelyekkel szeretnénk, ha élnétek.

A film romantikus, humoros, és aki nem röhögi el magát a szó hallatán, annak mondom, hogy szenvedéllyel teli. De hisz nyilván, a tangót nagyon sokszor azonosítják a szenvedéllyel, és ha igazán jól csinálják, akkor az valami olyan fajta modoroskodás, amit nem résztvevőként, hanem kívülállóként a bánat akar nézni. Ugyanakkor mindenki emlékszik Al Pacino tangójelenetére az Egy asszony illata című filmben, és nem nagyon hallottam, hogy bárki vitatta volna, hogy az mennyire jó. Talán sokan akadnak, akik végignéznének egy olyan filmet, ami csak abból áll.

Nos ez nem ilyen film, és nem modoroskodás. Eleve egy börtönőr a főszereplő: szabálykövető, igazi kocka, poroszos, már-már kényszeres. Ő az, aki öltönyben menne ki a Szigetre, hiszen mégis csak szabadtéri hangversenysorozatról van szó. Kicsit szerencsétlen, de rendkívül magányos, és az olyan mosógépen kúró tulok ősemberektől az különbözteti meg, hogy nem akar magányos lenni, és vágyik a szeretetre, talán ezért megy tánciskolába. Ahol mint utólag kiderül, az egyik fogvatartott felesége lesz a tangópartnere, így a rab is elkezdi lehetőségei szerint és az argentin elítéltek segítségével kijárni az útját, hogy majd megfelelhessen a feleségének.Mindeközben együtt raboskodik barátjával, aki viszont a nő szeretője. És akkor a börtönőr kihúzza magának ezt a kártyát, ha más nem, minimum a szabálykövető magatartása jelentősen borul. A film francia-belga-luxemburgi koprodukció, illetve a négyrésztvevős érzelmi bonyodalom egyik börtönlakója, Fernand, ugyanaz a Sergi Lopez, aki a Faun labirintusában a nem éppen elragadó Vidal kapitányt formálta meg.

Tango Libre - Szabad a tánc:

Helyes az alapszituáció. De akár meg lehet hallgatni a filmet csukott szemmel, csak a zene miatt is. 

A filmet 2013. március 21-től vetítik a mozik, mi egy március 20-i vetítésre invitálunk titeket a Mammutba, 7 órától. Annak eldöntésére, hogy kikhez kerülnek a jegyek, vagy:

(a) alkossatok szókapcsolatot a BeNeLux mintájára a belga-francia-luxemburgi nemzetek nevéből
(b) vagy jöjjetek rá, hogy a Supralux nevű festék mely nemzetek nevéből áll akkor, és ezt küldjétek el

Ide: jatek@b-oldal.hu. Az első 5 olyan e-mail, amin felhorkanunk, páros mozijegyet ér, azaz 5x2 jegyet tudunk felírni. Segítünk népnemzetünk felemelkedésének helyes útját is megkeresni: ha új párkapcsolat és párzási rituálé reményében hívnál el moziba valakit, akkor nyert jeggyel simán lehet azt mondani, hogy "figyelj Brigi, nyertem ezt a 2 jegyet, AMÚGY NEM HÍVNÁLAK EL, de Afrikában meg éheznek, mégsem veszhet kárban, gyere el bugyi nélkül", és lehet, hogy 1 hónap múlva már tangóztok. Brigi nekem azt jelezte, hogy érdekelné. Továbbá börtönőr feleség olvasóink részére (a Google Analytics szerint ez 30-40%) ez remek lehetőség, hogy álruhába bujtassák a hiányzó romantikát, és megrepesszék azt a megmeszesedett héjat az egykor sokkal nyitottabb pasijukon.

Ez a sztori csupa olyan szereplőt von be az érzelmek világába, akik hivatásszerűen kell elzárkózzanak attól. Úgyhogy aki úgy érzi, hogy egy tulokkal jár, de mégis szereti, az zsaroljon ki tőle egy közös mozizást. Utána lesz szép 24 órája.

A film a mozinet honlapján: Tango Libre

További előzetesek: https://www.youtube.com/mozinet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr545125808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása