Tunyó már zöld csillag

Tunyó már zöld csillag

Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil rockegyüttes énekese. Ez így egyszerűen csak egy mondat. Ami mögötte van, hát az számomra érthetetlen. Bevallom őszintén, nem voltam napi szinten aktuális információkkal ellátva Tunyót illetően, így közelmúltbeli betegségéről, életviteléről sem sokat tudok. Emlékszem, pár éve nem lehetett úgy odakapcsolni az egyik egy csatornára, hogy ne egy Tunyogi Rock Band koncert menjen ott állandóan (talán a Pecsából), fehér ing, fekete bőrmellény és az ismerős hangUgyanakkor most mi van? Leesett a Rocktogon lépcsőjén és kómába került, majd meghalt? 61 éves volt. Több mint 40 éves zenei pályafutását a győri Anonymus együttesben kezdte, később a Cyklon, a Spirál és a Beton együttesekben játszott. Vikidál Gyula kiválása után lett a P. Mobil énekese, frontembere. A P. Mobilt követően a hazai ősrock aktív képviselője maradt, megalapította a Tunyogi Bandet, majd a Tunyogi Rock Bandet, később pedig a Mobilmánia zenekarhoz is csatlakozott. Tegnap pedig Radics Bélához és a többi égi zenészhez... 

Tunyó, nyugodj békében, legyen az álmod szép!

P. Box - A Zöld, a Bíbor és a Fekete 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr27761892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocktv.hu · http://www.rocktv.hu 2008.11.10. 22:35:58

Szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi linken elérhető videót, egy rövid részletet Tunyogi Péterrel készített utolsó nagy interjúból:

www.youtube.com/watch?v=XugfbGHwOJ8

Szabadon terjeszthető.

Legyen az álmod szép!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.10. 23:05:27

Köszönjük.
Ha elérhető a teljes verzió, reméljük itt is közzéteszitek!!
I/O

SP 2008.11.11. 08:21:00

Csak egy gondolat: lehet elavultnak tartani Tunyó korosztályát, öreg dinoszauruszként nézni rájuk és röhögni, hogy "milyen haja van" , meg "mekkora a pocak", esetleg csúfolódni a fakezű gitároson, hogy "milyen gagyi szóló már ez?!", de én azt mondom, hogy ez a korosztály óriási dolgokat vitt végbe! Egy nagyon nehéz korban, ultra szar körülmények között hittek a rockban és óriási dalokat írtak!
Szegény Tunyó elment...de még sokan itt vannak. Tessék becsülni, szeretni és tisztelni őket amíg lehet! Hobo-t, Bill-t, Ferót és Balázs Fecót, Révészt, Tátrait és korosztályukhoz tartozó Nagy Öregeket! Mert megérdemlik.

Cousteau 2008.11.11. 08:49:22

Kb. 30 évvel ezelőtt hallottam először Tunyót énekelni. Bakelit lemezről szólt, mono-ban, egy olyan lemezjátszón, mai óriás méretű fa szekrényre emlékeztetett inkább. A lemez a P.Mobil Honfoglalás albuma, saját kezűleg gyártott gitárral az elején (Nem Brian May design, de magyar!).
Azok a dalok még ma is szólnak...
..és szólnak..
..és szólnak..

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.11. 10:35:14

Tegnap én is kerestem videókat, és sajnálattal tapasztaltam, hogy igazán jó minőségű koncert felvétel nincs a neten (youtube). Szóval aki esetleg talán, az kommentelje ide, köszi.

TomAce · http://zsemoll.blog.hu 2008.11.11. 10:46:24

RIP Tunyó!
Kezdődhet az égi próba Samuval és Pityivel...

Cousteau 2008.11.26. 10:40:47

Már megint elérzékenyültem...

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása