40 éve - A Beatles utolsó koncertje

40 éve - A Beatles utolsó koncertje

Lehet, ezen a héten teljesen ellőjük a Beatles puskaporunkat...

Ugyanakkor ne menjünk el amellett szó nélkül - ha már teljesen véletlen beleütköztem -, hogy a Beatles 1969. január 30-án adta utolsó koncertjét, történetesen az Apple lemezkiadó ház tetején, Londonban. 40 éve történt. (E koncert előtt utoljára 1966-ban, San Franciscoban volt fellépésük.) A legenda szerint McCartney a régi időket megidézve egy kis klubban akart fellépni, míg John Lennon inkább Afrikát javasolta.  Ringo Starr Anglián belül akart maradni, Harrisonnak pedig már nem sok kedve volt a fellépéshez. Az előre be nem jelentett koncertnek a rendőrség vetett véget. Azt sejtjük, hogy ugyanaz a Szabó néni, vagy angol rokona, bizonyos Taylor néni telefonált a rendőrségre, mint 2007-ben a Bakáts téri Quimby koncert félbeszakításkor. (Lehet még egy urukhai harcost is felküldött, miután felkopogott a radiátorcsövön.)

A Beatles zenekar utolsó élő előadásán - az áramellátás megszüntetéséig - a "Get back", a "Don't Let Me Down", az "I've Got a Feeling", a "One After 909" és a "Dig a Pony" dalok hangoztak el.

Érdekesség, hogy a Bootleg Beatles nevű formáció a jeles nap 40. évfordulóján megpróbálta felidézni a legendás koncertet, de a rendőrség és a londoni városvezetés ezt nem engedte. (A 30. évfordulón a koncert meg volt tartva.)


Part 1

Part 2

Part 3

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr11913222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rálf atya 2009.01.31. 21:39:06

Hát nem tudom, de az arcukról azt olvasom le, hogy annyira hiányzott ez nekik, mint léggömbárusnak a nyílzápor.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.02.01. 12:04:44

McCartneynak jól áll a Bud Spencer álarc.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.22. 04:58:34

@interstellar overdrive:

No, a Kvimbire én is frankón ráhívnám a rendőrséget, pedig még csak öregasszony sem vagyok. A bitliszre már nem olyan biztos:-D

ü
bbjnick

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása