Bud Spencer és Terence Hill Fan Klub

Bud Spencer és Terence Hill Fan Klub

"...négy nagy kincsünk van Pongo Pongon: a napfény, a tenger, az öröm és a szerelem..."

Valahogy bevillant, hogy a rajongás mennyire idegesítő, ugyanakkor mennyire tisztelendő dolog. Bár sosem voltam semmilyen klub regisztrált tagja, most különböző rajongói klubokra hajítottam ki a pecabotom (nem csak a csalit, hanem az egész botot rájuk dobtam), és oknyomozó riportomban a klubok vezetőinek tettem fel kérdéseket. Mivel a B-oldal összes tagja igazi idézgetős, Bud Spencer & Terence Hill film rajongó, első kiválasztottunk a Bud Spencer és Terence Hill Fan Club lett. Elöljáróban: ha szereted e filmeket, akkor nagyon komolyan ajánljuk a www.spencerhill.hu honlapot, hihetetlen információkkal gazdagodhatsz a filmekkel, vagy akár csak a mellékszereplőkkel kapcsolatban. Ha nem is a Barracudán, de a klub egyik alapítójával, amonserrano-val beszélgettünk.

1. B-oldal: Mikor alakult a klub, mi a története? Hányan vagytok jelenleg?

amonserrano: A Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub 2000 szeptember környékén jött létre az Index.hu fórumán, ahonnan aztán nem volt megállás. Összehoztunk egy nagyon egyszerű honlapot, mivel akkor tájt magyar viszonylatban semmi nem volt található a neten a két színészről. A fő cél akkor még, minél több életrajzi és filmográfiai adatokat összeszedni, megosztani másokkal. Ketten alapítottuk a klubot és jelenleg több mint 300 regisztrált felhasználó van az oldalunkon, de ez csak töredéke a valós rajongók számának.

2. B-oldal: Van tagdíj? Milyen gyakran van klub nap?
amonserrano: Nincs semmiféle kincs Pongo-Pongon, semmiféle kincs.... Nincs tagdíj. Az esetleges felmerülő költségeket önerőből finanszírozzuk. Kifejezett klub napokat nem tartunk, sokkal inkább a nyári buli szezonra tartogatjuk erőinket, amikor is kétszer három napos, egész hétvégét átívelő őrületbe fogunk. Azért a hidegebb időszakban is össze-össze jövünk az egész évben turnézó Spencer Hill Magic Band koncertjein.

3. B-oldal: Milyen programok várják az érdeklődőket? Idén mi lesz a legnagyobb durranás a klub háza táján?
amonserrano: Kiemelném az idén nyolcadik alkalommal megtartott gyulai sör-virsli versenyt, "Különben dühbe jövünk" módra, amelyet a Végvári Esték rendezvény sorozat keretein belül tartunk. Ez idén is, mint mindig július utolsó hétvégéjén lesz. Továbbá készülünk a harmadik Bud Spencer & Terence Hill rajongói fesztiválra, avagy táborra, ahova mindenkit várunk szeretettel! Ez egy három napos fesztivál lenne főleg jó kedvvel aztán zenei koncerttel, rengeteg filmidézettel, vetélkedőkkel, sörrel-virslivel, hasonmás versennyel és nem utolsó sorban csupa-csupa hasonló gondolkodású pozitív emberrel. "... A lányok gyönyörűek, a fiúk keménykötésűek..."

4. B-oldal: Milyen speciális relikviátok van, melyet a klub őriz?
amonserrano: A klubnak mint olyan, nincs semmilyen gyűjteménye, nincs egy vitrines termünk tele ereklyékkel.... A klub csak egy valamit gyűjt, tagokat. A tagok persze magukénak tudhatnak egy kisebb-nagyobb relikvia gyűjteményt, úgy mint pl. Bud Spencer single CD-je, amit kifejezetten a magyar rajongói társaságnak dedikált, aminek a külön érdekessége, hogy a lemez maga is nagyon nehezen szerezhető be. Az talán természetes, hogy elég sok eredeti olasz, német angol és magyar 30-40 éves mozi poszterek a birtokunkban vannak. Terveink között szerepel beszerezni egy '78-as flippert is, ami az "És megint dühbe jövünk"-ben látható. Gyűjtjük a külföldön megjelent könyveket és az itthoni régi fotókat is.... És az se elhanyagolható tény szerintem, hogy az emberek jelentős része pénzt és energiát áldoz, hogy egy eredeti DVD gyűjteményt tudhasson magának, ami be kell valljuk nem kevés... minimum 74 darab.

5. B-oldal: Ki a legnagyobb, legelvetemültebb rajongó?
amonserrano: Nem könnyű kérdés. Nem biztos, hogy attól rajongó a rajongó, hogy elvetemült. Sok "őrülttel" találkoztam már. Van, aki a lábára tetoválja a két színész képét, van, aki vesz egy Buggyt (autó a "Különben dühbe jövünk"-ből), van aki szimplán mindent gyűjt, van aki hibátlanul tudja a filmeket kívülről. Van aki a zenékért van oda. Olyan is akad aki úgy tud inni és enni mint Bud, vagy Terence. Olyat is láttam már, hogy emberek képesek filmben látott maskarát varrni poénból, csak, hogy a másik jót röhögjön. Egyes "bolondok" szabadidejük minden egyes percét erre áldozzák. De talán a legtöbb olyan van, aki csak egyszerűen szereti a két színész filmjeit. Szerintem mindegyik egyformán elvetemült...



6. B-oldal: Szerintetek melyik a TOP5 Bud Spencer & Terence Hill film EVÖR?

amonserrano: Az oldalunkon van egy kis szavazás, ami szerintem eleg közel áll a többség véleményéhez.

1. Kincs ami nincs
2. És megint dühbe jövünk
3. Nincs kettő négy nélkül
4. Bűnvadászok
5. Az ördög jobb és bal keze 1-2.

7. B-oldal: Hol vagytok elérhetőek? Mi a honlapotok címe?
amonserrano: Honlapunk címe: www.spencerhill.hu, látogassatok el hozzánk!

B-oldal: Köszönjük az interjút! A pisztácia kifogyott!

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr50992333

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » Találkozás Stinggel, avagy az összerágcsált filctoll 2009.04.11. 11:39:30

[...]rajongói klubokat bemutató sorozatban megjelent cikkek: Bud Spencer és Terence Hill Fan Club[...]

Pingback: B-oldal » Hungarian Queen Fan Klub 2009.03.29. 07:22:42

[...]bemutató sorozatban megjelent cikkek: Bud Spencer és Terence Hill Fan Club[...]

Pingback: B-oldal » The Hungarian Depeche Mode Fan Club 2009.03.21. 07:50:07

[...]klubokat bemutató sorozatban már megjelent cikkek:br / /strong/p ul lia href=”http://b-oldal.blog.hu/2009/03/11/bud_spencer_terence_hill_fan_club” target=”_new”Bud Spencer és Terence Hill Fan Club/a/li lia[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2009.03.11. 11:58:27

:) Kiskoromban én is nagyon szerettem őket, mára viszont megőrülök tőlük. Viszont egyvalami jó abban, hogy még mindig előszedik ezeket a filmeket-legalább tudom mikor van otthon apukám!:)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.03.11. 12:02:45

Nem tudom, mit tudnánk komment szinten összehozni, ha van egy halom sokkal elkötelezettebb ember, és fórum. Ahogy a Macskafogó, vagy az Airplane, a Bud/Terrence filmek szövege is olyan, hogy szinte minden élethelyzetre tudnék belőlük idézni egy sort.

Érdekes, hogy én anno a Különben dühbe jövünket láttam először, és talán az első években legtöbbször, mégsem fáj, hogy nincs benne a TOP5-ben. A legkifinomultabb viszont az És megint..., a Bűnvadászok és a Szuperzsaru. Ezekben már olyan egy-egy mondatok vannak, amiken képes vagyok egyenként 10 percig egymagamban röhögni.

Nagyon riszpekt a kissrác (szüli) a videón, hogy tovább tudják vinni ebbe a korosztályba, elég sok az új, gyerekek által könnyebben elfogadott alkotás, ismerek olyat, akinek a gyereke utálja a Tom & Jerryt. Ahogy kimegy a divatból, elfárad, és egy másik generációhoz nem jut el a Forró rágógumi, úgy lehet, hogy ezek a filmek sem. Vannak országok, ahol nem is ismerik. Sőt, Miamiban az osztálytársaimnak fogalmuk nem volt az egészről, pedig a filmek jó részét ott forgatták. Gondolom Don Johnson beelőzte a két olaszt.

Remélem, akihez nem jut el, nem tudja értékelni, az talál az életében hasonló filmeket, könyveket, történetekt a helyére, olyan közös élményt, nyelvet, dumákat, amivel vadidegenekkel megtalálja a hangot és kapcsolatot teremthet ezekre alapozva egy perc alatt.

rettentó 2009.03.11. 12:27:49

Régóta figyelem a klub tevékenységét: végre egy közösség, ami nem a politikáról szól, és nem próbálják egymást kioktatni, hogy ki az igazibb rajongó...
A Bűnvadászok forgatókönyve szvsz a legjobb, a Kincs, ami nincs pedig a totális börleszk baromság, már-már önparódia :-)
Sokan rosszul vannak tőlük, mert az RTL orrba-szájba nyomatta, de akkor is jó és eredeti, alulértékelt filmek. A filmvilag.hu-n elég elolvasni a korabeli kritikákat, ha látni akarjuk, mennyire lenézte őket a kritika, pedig legjobb filmjeik Rejtő Jenőt idézik (persze, sokan őt sem szeretik, de hát ízlések és pofonok).

rettentó 2009.03.11. 12:29:40

Amúgy a Szuperhekusok, az utolsó előtti filmjük szvsz egy kalap szar mai szemmel nézve. Kíváncsi lennék van-e, aki rátenné az 5-ös listára, és miért. Győzzetek meg!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.03.11. 12:45:26

Akárhányszor meg tudom nézni őket...
Csak a nagyon erőltetett western filmjeiket nem szeretem, ill. Bud csinált pár éve (lehet az is már van 10 éve volt) egy gagyi zsarus, rendőrös filmet (sorozat), a Miami Vice másik tagja volt vele a főszereplő.
Piedone-ből csak a klasszik nápolyi a jó.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.03.11. 13:09:13

@rettentó: Rejtőt olvashatott valaki az alkotók közül, hiszen sok nyelvre lefordították, és Terrence Hillnek van valami idegenlégiós filmje. Az RTL-nek (a Klub Publishingnek) azért ne felejtsük el megköszönni, hogy kiadták egy rakat filmjüket, nekem tőlük van meg a nagy része.

Én az 5-ös listámra a Kincs, ami nincset nem venném fel, nekem túl blődli, odáig imádom, amíg a hajón vannak, ami utána jön a szigeten, az klasszikus ugyan, de kicsit kilóg. Helyette a Nyomás utána be.

rettentó 2009.03.11. 13:18:09

nosferato: Na igen. K1 és a "Szátl", Horváth Gyula szinkronhangjával.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.11. 14:37:14

@nosferato: a menni, vagy meghalnira gondolsz, amiben terence hill alakítja a főszereplő légióst. legjobb tudomásom szerint - javítsatok ki, ha tévedek - a film alapja valóban egy rejtő-regény.

mek.oszk.hu/01000/01036/

egyébként én elkötelezett BS&TH rajongóként eretnek nézetet vallok: szerintem ebbe a filmbe nem szabadott volna terence hillt rakni főszerepbe.

viszont nálam a top 10-ben benne van a Mindent bele, fiúk!, ami nem annyira ismert, de szerintem nagyon jó.

A Futrinka utca lakója (törölt) 2009.03.11. 14:41:47

Mindig is a hideg rázott ki ettől az unalmas alpári szartól, amit bacpenszerésterenszhill néven tolnak a kertévék a pofánkba.
Ez alatt nincs semmi..

Flankerr 2009.03.11. 15:19:23

Mint komoly rajongó jelentkezem..:)
Az Aladint (csak BS) moziban láttam bemutatáskor, a Piedone Egyiptomban életem és a család egyik elős videókazettája volt, legalább 10x láttam, káromkodtam is tisztességesen mikor valamelyik kanális újraszinkronizálta, 20 mp-ig bírtam.. A serif és az Idegenek (vagy a másik seriff) filmet "a nagy és a földönkívüli kicsi" néven hivatalosan alámondásos verzióban röhögtem végig legalább 5x. Ezután jöttek a közös filmek:
- A nincs kettő.. nálam a közvetlen élboly mögött helyezkedik el: nem rossz, de van több jobb is.
- Kincs ami nincs: TOP3 tag, a Pufintól a tömegverekedésekig, Anulutól Kamaszukáig egy végtelen röhögésfolyam, La Bionda csodálatos zenéjével karonfogva.
- Különben dühbe jövünk: kiskoromba a motoros üldözés fogott meg, azóta ezt felülmúlta a megaklasszikus kórusos jelenetsor..:)
- Megint dühbe jövünk: TOP3 szintén, az ultraklasszikus pisztáciától a sirályon át a rengeteg püfölésig, sörvirsli versenyig... " Vagy kék vagy semmijjen!"
- Ördög jobb és bal keze: nagyon rég láttam moziban, újra kéne nézni. Ide kapcsolom a legjobb BS westernfilmet, az Aranyeső Juccábant.
- Bűnvadászok: TOP5 film, a "Te mond h. bankrablás, a te hangod mélyebb" örök klasszikus
- Nyomás utána: pont az általam méltóan szidott kereskedelmi csatornák ismertették meg velem pár éve, azóta is élvezem minden percét.
- Én a vizilovakkal vagyok: nálam ez is egy jó BS-TH film
- a végére kihagyhatatlan a legjobb TH film a Szuperzsaru, mely méltó a legjobb BS-TH filmekhez is.
Röviden ennyi..:)

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2009.03.11. 21:46:24

Az ördög jobb és bal keze 1-2 nálam a favorit.Hihetetlen jók. :))
Bár én szinte az összes filmjüket szeretem ahol együtt szerepelnek.Talán csak annyit lehet megszólni velük szemben, hogy minden filmjükben ugyanazokat a karaktereket játszák el.Igaz, már el sem tudnám képzelni őket más karaktert megformálva. :)

Rálf atya 2009.03.12. 20:35:14

Nálam a Nincs kettő négy nélkül visz mindent és persze a És megint dühbe jövünk. A közös munka után külön forgatott filmek (Extra Large, Don Matteo) őszintén szólva lehangolóak. Nem tudom őket értékleni.
Ha ha lehet, ezt ne említsétek meg a jelentésetekben!

rettentó 2009.03.13. 08:37:30

A Futrinka utca lakója: "Ez alatt nincs semmi.." Van, hajjaj, de még mennyire. Nem voltál mostanában moziban?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása