15 éves a Junkies!

15 éves a Junkies!

2009.04.09. | Rálf atya

Valamikor '93 vége fele Barbaró Attila az akkori zenekarával a Viking Klubban játszott. A buli után megláttak egy kirívó fazont. Attila mondta is a haveroknak, hogy úgy néz ki a csávó, mint aki Los Angelesből jött. És igaza volt. Onnan jött és Riki Church a neve. Pár nap múlva egy stúdióban összefutottak, nyilván lecimbiztek. Nem sokára szintén a Viking Klubban látták Szekeres Andris énekest, aki fellépett azon az estén és a recept összetevői máris együtt voltak. Ennek 15 éve. 7 lemez és egy válogatás után itt a nyolcadik, a jubileumot pedig a Pecsában csapatják szombat este. Már csak kettőt kell aludni!

Feltettem pár kérdést, a könnyedebb, kevésbé szakmázós kalapból húztam őket, a frontember Andris pedig rákontrázta a válaszokat.

B-oldal: Kivel van a zenekarból a legtöbb probléma próbán? Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
Andris: Azzal van a legnagyobb probléma, ha nem próbálunk, hanem inkább csocsózunk, vagy flipperezünk, vagy biliárdozunk, ugyanis ez mind van a próbateremben. Sajnos, vagy szerencsére. A lemezírás alatt megállapodtunk, hogy ezekkel tilos játszani, mert soha nem készültünk volna el. Viszont végre megtanultunk volna tisztességesen csocsózni, mert állandóan szarrá vernek minket a tinédzserek. Többet látjuk az asztal alját, mint a tetejét. Allűrünk max az, hogy koncert után senkit sem engedünk az öltözőbe, ezen volt már sértődés, de ez van.

B-oldal: Ha bármit megtehetnétek, milyen különlegességet kérnétek az öltözőtökbe? (zsiráf, törpe, hobbit, Cliff Richard, ázsiai szilikoncsöcsű csajok, stb.) Miket kértek jelenleg?
Andris: 500 almazöld törülközőt, 7 jógaoktatót, maximum 700 üveg nepáli forrásvizet,  Valerij Kubaszov szkafanderét, esetleg Kiszel Tünde fejét. Riki viszkit, Schvéger sört vagy vizet, mi Barbaróval vagy sört, vagy bort szoktunk kérni az öltözőbe, lényeg hogy mindketten ugyanazt. Más kérdés, hogy kapunk-e.

B-oldal: Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Andris: A két zenekar, amely nagyban hatással volt a Junkies zenéjére, az a Beatles és a Wildhearts. Nagy élmény volt élőben látni Londonban, decemberben az utóbbit. Amúgy mind a négyen eléggé más zenét hallgatunk, ezért most mindenkitől mondok még egyet és az úgy top 6 lesz. Rikinek a Nine Inch Nails a kedvence, Attilának ezek a svéd zenekarok mint a Backyard Babies, Zoli nagy AC/DC-s , nálam az Oasis a number 1.

B-oldal: Az gondolom nem téma, hogy szexeltetek már a zenekarnak köszönhetően. Mi a különbség a mostani kapható hölgyek és a 15 évvel ezelőttiek között? Perverzebbek? Vagy ugyanazokról a csajokról beszélhetünk?
Andris: A mostani állapotokról sajnos nem tudunk beszámolni, ugyanis családos emberek vagyunk, azt hiszem ez a korrekt válasz. Persze manapság is felkínálkoznak csajok, de például számomra ez régen is eléggé gumicsizma pont hu volt. Egyébként erről az a véleményem, hogy az emberek soha sem változnak, csak az eszközök, amelyek körülveszik őket.

B-oldal: Melyikőtök járt Zalatnay Saroltával?
Andris: Mindannyian jártunk Sacival. Egyszerre!

B-oldal:  Az álomturnétok helyszínei?
Andris: Nagyon nagy álmom eljutni Japánba és Új-Zélandra, úgyhogy ezek biztos benne lennének. Amikor 1997-ben leszerződtünk a Warnerhez, akkor a Pásztor Laciék bekértek tőlünk angol szövegeket, mert el akartak minket sütni külföldre, a központnak. Akkor ez teljesen lehetetlen volt egyszerűen a magyar zenekarok földrajzi hátrányban voltak. Manapság egyre többen mennek a világnak és öröm ezt látni. Ha az ember fog egy világtérképet és megnézi rajta Magyarországot, tényleg röhej, hogy itt kergetőzünk, évi x turnéval pedig mennyi hely van még mindenfelé.

B-oldal: Mi volt az általatok tapasztalt legfanatikusabb rajongói megnyilvánulás?
Andris: Egy kiscsaj magára tetováltatta a fényképeinket. Alkarra. Megkérdeztük tőle, hogy ezt most miért, meg hogy nem durva-e ez így, meg szerettük volna egy kicsit mutogatni itt-ott a fényképét, de nem engedte, hogy lefotózzuk, mert a papa nem tudja. Mondjuk, ha a lányom valami huligán tetoválásával az alkarján térne egyszer haza, tuti kinyuvasztanám.

B-oldal: Mi volt a legfurcsább élményetek a színpadon EVÖR?
Andris: Egyszer a fehérvári Fezen Fesztiválon jó régen, feljött a színpadra egy igazi menyasszony. Nem tudom hogy került oda, biztos nem messze volt a lagzi, de feljött és ott néhány ezer ember előtt táncoltunk egy kicsit. Ez elég bizarr volt.

B-oldal: Tartotok valami kabala állatkát, vagy más szakrális tárgyat a színpadon babonából? Esetleg koncert előtti kötelező ölelkezés, zöld tea, ima, ilyesmi?
Andris: Nekem  a kabala állatkám Barbaró, meg kell simogatni a púpját, ez szerencsét hoz. Korábban volt egy mellényem, melyet úgy hívtunk: varázsmellény, mert ha rajtam volt, mindig jól sikerült a buli. Ma már nem hordom, mert túl motoros imágója volt.

B-oldal: Mi az eredeti polgári foglalkozásotok (végzettségetek)? Most csináltok valami melót a zenekar mellett?
Andris: Barbaró a Műegyetemet és a Bánkit hagyta félbe a zenélésért, én az ELTE angol-oroszt, Riki meg valami művészeti sulit. Schvéger a Műegyetemen szerzett közlekedésmérnöki diplomát, ehhez képest egy dobszaküzletet vezet. Barbaró piercingeket szúr, ha ráér, én stúdiót üzemeltetek, Riki pihenget.

 

B-oldal: Kivel csinálnátok egy közös dalt, koncertet vagy lemezt?
Andris: Kifejezett álom nincs, tényleg bárkivel, akit szeretünk.

B-oldal: Pár szót meséljetek a hétvégi Pecsás bulitokról.
Andris: Április 11-én tartjuk 15. születésnapi koncertünket a Petőfi Csarnokban és ez egyben lemezbemutató koncert is lesz, ugyanis 6-án jelent meg az új lemezünk Degeneráció címmel. Vendégünk lesz a Road, a Rómeó Vérzik és a Bang Bang zenekar. 

B-oldal: Melyik dalt külditek a B-oldal olvasóinak?
Andris: A már említett Wildhearts Vanilla Radio számát választottam, ezt a kultikus brit zenekart hazánkban sajnos nem igazán ismerik, pedig szerintünk zseniális.
 

The Wildhearts: Vanilia Radio

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr451052768

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bedoboember 2009.04.09. 21:29:10

A drog az rossz!
Hahaha!

Varga Leila 2009.04.11. 14:30:27

15 év után is van még új a nap alatt! Ma este ezt be is bizonyítják! Thely are the BEST!!!

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása