Bréking: Feloszlik a Suhancos

Bréking: Feloszlik a Suhancos

2009.10.14. | Horváth Oszkár

BRÉKING: Szomorú hírt kaptunk, október végén feloszlik a  Suhancos formáció. A két alapító tag, Kőházy "Fankadeli" Ferenc és Szabó Balázs két nagylemez után - Üzenetrögzítő (2007)  és Jól tévedni emberi dolog (2009) - külön utakon folytatják zenei pályafutásukat. Ez úton is köszönik mindenkinek, akik szerették, hallgatták őket és ott voltak a remek koncerteken! Itt a B-oldalon még januárban jelentettünk meg a YouTube-on látható stúdiós videóik közül néhányat, amellyel volt némi visszhangunk a hip-hop online világában, és jól esett vele foglalkozni.

Egy pécsi búcsúkoncerten láthatjátok  őket együtt a színpadon utoljára a Pécsi Est Caféban 2009. október 23-án. Balázs új projektéről hamarosan lesznek hírek, ízelítőt találtok a Soundcloudon Kitérdelek című számában.

Fankadeli mondanivalóját a szétválással kapcsolatban a fankadeli.hu oldalon olvashatjátok el, Szabó Balázs nyílt levelét pedig alább dőlt betűvel teszem közzé.

"Sziasztok,

Mikor elkezdtük a Suhancost, azok nehéz évek voltak, és most, hogy véget ér, ez szintén nehéz.

Feri és köztem levő különbözőség és hasonlóság varázsolta ezt a muzsikát, és ez most is elkísér minket. Feri kinyilatkoztat és próbál ezúton is eljutni az emberekhez minden irányú gondolataival, - melyek egy részével én is egyetértek, hiszen jómagam is szeretném megőrizni a muzsika, a színpad, a színház, röviden a művészetek ez irányú tisztaságát – de gyakran mondtam, hogy a zene  “ékszer doboz”, amibe nem szabad piszkos kézzel belenyúlni. Azt szeretném kifejezni ezzel, hogy szerintem a művészet mindenkori feladata az utaztatás, a szembesítés önmagunkkal, a világgal, az álmodoztatás, stb. Röviden egy olyan varázslat, ami ez úton sem és más úton sem rángatható le a földre. Nem hiszem, hogy a művészetnek vagy a művésznek joga politizálni, bevásárolni, korán kelni...örök érvényű kupac a földön.

Ferivel mind a kapcsolatunk, mind a barátságunk tovább él, hiszen egy barátság nem ezen alapszik.  Ő így csinálja, én máshogy szeretném...

Ami a jövőt illeti, megkerestem - találtam régi és új muzsikusokat és hiszem, hogy szintén szép évek jöhetnek, különös muzsikákkal, csodákkal.  Remélem olyan szépekkel, igazakkal, mint a Suhancos volt. A nevem alatt megtaláltok...mindig is.

Köszönöm ez úton is a millió szeretetet, ami kiemelt minket abból a picike málna pálinkából:) ... Köszönöm a zenekarnak, a közönségnek – barátoknak... és  Ferinek is köszönöm...

Szabó Balázs"

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr861449936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejlődő Szervezet 2009.10.14. 18:40:12

Te erre, én arra mentem...

Hitchiker 2009.10.14. 20:23:11

ez nagyon szomorú...
a zenéjük egy színfolt haza zenekultúrában szerintem annyira egyedi hangulata van és kár hogy nem sokára csak múlt időben lehet ezt kijelenteni

nem célom a hangulatkeltés de remélem Fanka észhez tér (legalább annyira h a Suhancos tovább működjön)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.10.15. 04:48:38

Én mindig mondtam, és a Balázs is egyetért, h egy zenésznek konkrétan _balfaszság_ (ha nem faszság) politizálni.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.15. 09:46:29

@Lamorak: Talán John Lennonnak el lehet nézni, mint Maradonának a kokózást.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.16. 09:37:05

Aki ilyeneket ír:

"A liszaboni szerződés aláírása megtörtént (a Fidesz is aláírta), így hát hamarosan elkezdik meddővé tenni a fiatal magyar lányokat és pár évtized múlva bevezetik az angol nyelvet a magyar helyett!"

"A Sziget fesztiválon már nincs mit "téríteni" mert annyira mélyen van a baj a belső és külső mentális környezetünkben egyaránt, hogy még ha egy sikeres Magyar Földre koncerten is lennék túl, a srácok sarkon fordulnak és mennek CopyConra vagy Kaukázusra, ami pedig már maga az ördög, ha úgy tetszik. De jóformán az ott fellépő együttesek 99%-ról elmondható, hogy az értékrendjük felszorzása a magyar nép nemzethalálához vezet!"

"a színész társadalom 95%-a zsidó"

a reakcio.blog.hu-ról (és ergéről): "A "nemzeti kamingaut" kifejezés viszont elárulja a blog íróját, hogy valószínűleg SZDSZ szavazó"
lol

nem folytatom

az igen rossz irányba tart

és a tehetség erre nem mentség

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.16. 11:50:38

@Lamorak: Ezeket a Fankdali írta? Picit elszállt, ha így van.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.10.16. 12:36:58

Ez a lisszaboni szerződés a legjobb :))) Megőrült szegény. Nekem amúgy csipet ültettek a vállamba és figyelnek az ufók (ufók 95%-a is zsidó persze). Mindenki benne van, kivéve a nácik, egyedül ők rendesek asszem, meg az arabok. Most néztem utána, bárki utánanézhet :))

Bolond, aki azt hiszi, hogy az ő értékrendje etalon az egész világra nézve, hihetetlen, hogy a "nem szívok, csak pálinkázom" szöveg komolyan gondolása idáig fajulhat :(

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.10.16. 15:53:34

Sajnálom Fankát, olyasmibe csúszott bele, amihez nem elég képzett történelmileg és politikailag, és ezt a hátrányt még a kétségkívül hatalmas szíve sem tudja kompenzálni. Nem ismerem túl jól, talán ha egyszer kezet ráztam vele, mikor még nem volt ennyire híres, de közös ismerőseink szerint igencsak nehéz természetű ember. Ez talán érzékenységéből és fokozott igazságérzetéből eredhet. Fanatikusan imádja Magyarországot, akárcsak sokan mások, köztük én is ("Für mich gibt es nur eine einzige Kirche, und das heisst Ungarn" - gyenge Merle-parafrázis tőlem).

Ugyanakkor még a nemzeti radikális hangvételű dalaira sem lehet ráfogni, hogy bárki ellen uszítanának. A "Magyar földre" kifejezetten jó példája ennek. Inkább a nyilatkozataiban és élő fellépésein veti el a sulykot mostanában. Személyes indíttatásán túl Szegedi Csanád és a kurucos srácok vihették el ebbe az irányba, a hívő közönség pedig áhítattal és kritikátlanul fogad tőle minden, egyébként nagyrészt valós sérelmeken alapuló kinyilatkoztatást.

Balázst nincs szerencsém ismerni, de a zenéje önmagáért beszél. Külön-külön mindkettőjüknek sok sikert kívánok, Fankának pedig ezen felül olyan békét, derűt és bölcsességet, mint amilyet "Békét" című dalukban zseniálisan megénekelt.

BÉKÉT!

ukunoka 2009.10.20. 09:35:46

Szegény Copy ... leördögözték ...

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2009.10.27. 19:19:22

Módomban áll ismerni Fankasrácot még régről, köze nincs a raphez, csak a pénz miatt csinálja. Ez a széljobbos véleménynyilvánitós önbecsapás meg szánalmas. Szerintem...

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása