Jönnek a szellemlovasok

Jönnek a szellemlovasok

2009.10.29. | Lidérc

Még anno egy olvasótól kaptam a tippet és bejött... Nagyon hálás feladat volt gyűjteni a Ghost Riders in the Sky feldolgozásokat, mivel annyi van belőlük, hogy egész nap nézhetnénk. Egy magára valamit is adó country énekes biztos, hogy eljátssza, nem is beszélve a sok rockzenei feldolgozásról. Úgyhogy anyag van bőven, ide csak a legjobbakat válogatom. (Az eredeti cikk a Feldolgozás alatt blogon olvasható.)

Az eredeti dalt Stan Jones írta, az első feldolgozást pedig az öreg korára Mikulás-díjas, Burl Ives játszotta el 1949-ben. Jipijájé.

Vaughn Monroe büszkélkedhet a legtöbbet fogyó Ghost Riders verzióval. Szintén 1949-ből. Nemtudom mi ez a Clint Eastwoodos rajzfilm, de több dal alá bevágták. Amúgy hangulatos. Jippijájó.

Frankie Laine 1963 rögzítette a dalt a Wanderlust című albumára. A szám alatt a Ghost Rider (2007) című filmből láthatunk részleteket. Mire a mai bejegyzés végére érünk, már perfekt lesz az is a filmből, aki esetleg nem látta, annyi dal alá vágták be videónak. (Láttam a filmet, szerintem nézhető kategória, de azért semmi extra.)

A The Outlaws zenekar 1980-ban készített egy nagyon jó kis feldolgozást. Egy egész albumot elneveztek a dalról. Jöjjön egy rockosabb téma, végén király gitárszólóval és persze az elmaradhatatlan jippijájóval. (A kép engem a Painkiller borítójára emlékeztet.)

Hello, I'm Johhny Cash. Az úriember be is mutatkozik nekünk a dal elején, úgyhogy kétség sem férhet hozzá, ő énekel. Méghozzá nagyon jól, ez a karakteres hang illik a témához. A dal 1979-ben lett rögzítve a Silver albumra. A zene közben újabb képsorok a filmből. Jippijájé.

A The Scorpions (nem ez nem az a Scorpions!) 1961-ben rögzítette ezt az instrumentális művet. Nincsen benne jippijájó, ne is keressetek.

A R.E.M. előadásában a szöveg kicsit le van egyszerűsítve, a jippikájével nehézségek is adódtak.

Most egy másik filmből hallunk részletet. A Blues Brothers adja elő nekünk benne a Ghost Riders in the Sky-t. Jippi...á, inkább hagyjuk...

A Ramrods fütyülős, csujogatós, amúgy instrumentális nótája, igazi cowboyoknak, 1961-ből.

A német metálzenekar a Die Apokalyptichen Reiter feldolgozása következik. Igazi lendületes, kemény heavy metált kapunk. Nekem nagyon bejött. A 2006-os Friede Sei Mit Dir kislemezen keressük. A szám alatt a filmből újabb részletek...

A The Shadows feldolgozása 1980-ból. A bácsi a szemüvegét Elton Johntól szerezte. Instrumentális ez is, lassan már hiányzik a jippijájó.

Végül lássuk a dalt a Király tálalásában. Elvis így játszotta, jippijájó:

Az esernyő | A mániákus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr361398011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása