Tündérgyár - táncolj a romokon!

Tündérgyár - táncolj a romokon!

Rendhagyó poszt jön, melyben egy szimpatikus kezdeményezésnek próbálunk teret adni. Lotterfeld Boholy barátunk jelezte, hogy egy szórakozóhely álma fogant meg az ő és barátai agyában, sőt a fogantatás óta történt egy s más...

A helynek a Tündérgyár nevet adták. Az ő szavait idézve: "Legelőször a kedvenc krakkói kávézómnak, a Cafe Alchemiának szerettem volna egy testvérhelyet csinálni, de a lengyelek olyan szinten nem álltak szóba velünk, hogy letettem a dologról. Az egyik üzlettársam erre bedobta a "Négybubis" nevet, amire gyorsan vissza kellett lőnöm valamit, nehogy megragadjon az agyában ez a szörnyűség, és így lett Tündérgyár. Volt ezzel kapcsolatban néhány ellenérv, hogy buzis, vagy gyerekes, de tartottunk közvélemény kutatást és az emberek többségének tetszett."

Aztán persze ki kellett találni a névhez passzoló koncepciót..."Mivel nem akartuk, hogy minden falról egy tündér, vagy kobold lógjon, ki kellett találni az egészhez egy koncepciót. Ennek az a lényege, hogy itt a hatvanas évektől kezdve a rendszerváltásig mechanikus tündéreket gyártottak a kommenisták, és mi, akik megvettük a lerobbant üzemet, szeretnénk méltóképpen tisztelegni a legendás hely előtt. Csináltunk az egészhez egy csomó hamis újságcikket, filmeket."

A tervek szerint egy csomó ingyenes koncert és ugribugri-rendezvény lesz, beugró pedig csak külső szervezés esetén. "Jelenleg egy százötven négyzetméteres boltíves pincehelyiség, és egy száz négyzetméteres, földszinti rendezvényterem áll rendelkezésünkre. Az elrendezés úgy néz ki, hogy a kávézón keresztül lehet a koncertre bejutni, szóval ott üldögélhet bárki, még beugrós buli esetén is. A bejáratnál van egy nagy pult, és építünk egyet a földszintre is."

Nyilván kérdés, hogy milyen programok várják majd az érdeklődőket? "Zeneileg az MR2 vonal, és a Kultiplex-féle kaotikus vegyesfelvágott érdekel bennünket. Határokat mégis kell húzni, de még a hörgős hentesmetált sem szívesen blokkolnánk. Punk és gagyipop nem lesz, az biztos. Szeretnénk néhány beszélgetős estet, filmvetítést, de felmerült, hogy klasszikus, régi diafilmekkel is nyomulunk. Mivel a terem kicsi, fiatal, de tehetséges zenekarokat várunk, ill. szeretnénk néhány különleges koncertet."

Dobpergés, kérem szépen, de a hely már Szilveszterkor nyit, a bulival kapcsolatban Lotterfeld a következőket ígéri: "Szilveszterkor nem rendezünk koncertet, mivel éppen az építkezés közepén vagyunk. Vödörbe szarni mondjuk nem kell, de csak egy ideiglenes pultunk lesz, kopasz izzók, gyertyák, és festetlen falak. Nem is engedünk be mindenkit az utcáról, hanem meghívót kell kérni a www.tundergyar.hu-n, vagy az info@tundergyar.hu címen. Krupnikot szereztünk, az lesz a velcome drink, és készítünk vagy húsz liter Zureket is. Az italkínálatunk korlátozott lesz, de a legnépszerűbb dolgokból táraztunk be bőven. Az üvegpoharak is egyelőre a raktárban maradnak, de egy rombulira a műanyag is megteszi. Mivel ez a mi zártkörű bulink, vagy ünnepségünk, el kell viselni azt, hogy a tulajdonosok szolgáltatják a zenét."
Ja, a cím amúgy: Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22. :D

Az építkezés még folyamatban, de a srácok már a jövőn törik a fejüket. "A háromszáz négyzetméteres belső udvarból kerthelyiséget szeretnénk tavasszal, és a rendezvényterem mögött van még egy kétszáz négyzetméteres hodály, amivel szeretnénk összenyitni. Hosszútávon azt az űrt szeretnénk betölteni, ami a Kulti meg az Almássy tér bezárásával kialakult."

B-oldal RISZPEKT és mi mást is mondhatnánk, minthogy menjetek és táncoljatok a romokon!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr161626954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása