Chiptune fesztivál a Tűzraktérben

Chiptune fesztivál a Tűzraktérben

Pont a minap néztem, hogy a Belgából ismert Titusz Chip Chip Chokas néven chiptune projektet indított és e stílusban megjelent első lemeze is.

Karmikus egybeesés, hogy pont utána kaptam hírt a Budapest Micro fesztiválról, ahol - a chiptune mozgalom jegyében - a fellépők régi videojáték-konzolokat és retroszámítógépeket felhasználva állítanak elő izgalmas zenéket, videomunkákat, médiás installációkat, emléket állítva a múltnak, de használva a jelen és a jövő vívmányait.

Szóljon a Nintendo-szimfónia és a kvarcjáték-zaj! Március 13-án öt országból érkeznek fellépők, "headlinerként pedig a svéd Commodore 64 zajmágus GOTO80 és a nyers Gameboy ütemeket francia elektróval keverő Je Deviens Dj En 3 Jours fogja darabokra szedni a Tűzraktér tornatermét". Óriási, már így olvasva is.

A további infókat a rendezvény holnapján találjátok: http://budapestmicro.org

Ha pedig egy B-oldal cikk érdekel az ősidőkből: TOP5 Commodore 64 játékzene EVÖR

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr421826966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.03.10. 10:26:55

VÁÁÁ! A képen látható Casio VL-Tone szintetizátorral RENDELKEZEM! :D Imádom, megvan több mint 25 éve. Vágó István itt prezentálja:
www.youtube.com/watch?v=xFEc1zX7LxY

Nekem is van 1-2 zeném, amiben van SID, meg egyéb chip hang, de normális dobokkal van körülpakolva. Illetve 99-ben részt vettem egy Commando remix versenyen muhá :))

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása