Új magyar hip-hop videóklipek

Új magyar hip-hop videóklipek

2010.07.10. | B-vendégszerző

Az utóbbi pár hónapban szinte minden számottevő hip-hop banda, kiadó a klipek forgatásába kezdett. Fogalmam sincs, mennyibe kerül egy ilyesmi, de biztosan nem két forintba, pedig egy kivétellel mind csak Youtube-on pörög. De ott nem is akárhogy! Hatalmas a nézettsége ezeknek a videóknak, ami azért elgondolkodtató, mennyi embert is mozgat meg a magyar hipháp. Csemegézzünk hát ezek közül, megpróbálok szubjektív maradni, mert van olyan, ahol a zene szar, a klip pedig magas színvonalú, és van, ahol pont fordítva. Tehát:

Akkezdet Phiai - Hisz Sztori (Kiskece)

Nos, itt egy nagyon nagy szöveget kísér végig egy nagyon nagy zene, hozzá egy szerintem nagyon unalmas, semmitmondó képanyaggal. A bölcsész-megfejtős repperek, meg Akkezdet-mániákusok szerint ez is zseniális, de szerintem nem az. Ettől függetlenül a maga nemében színvonalas. (Kottazűr lemezajánló a B-oldalon!)

Tirpa - Mit Ér a Pénz?! (kzr. DopeMan, AZA)

Nagyon jól eltalált zenei alap, a klip ötletét értem, de a kivitelezése nem lett valami szemet gyönyörködtető. Tírpáért kicsit kár, mert bár ez sem rossz, de már nem az a scarcity-s érzés van benne szerintem. Dope -mint mindig- itt is kicsit vicces, AZA verzéje meg kicsit nem passzol. De a HAV 2010 ígyis-úgyis nagy robbanás lesz, "mint amikor a repcsi belement a toronyba". Ők mondták, én elhiszem. 

Fhészek-Odupla - Könnyű Pénz (kzr. Turha)

Erről mondjuk nem sok mindent tudok elmondani, ilyen is van. Odupla keményen összeveszett a Killakikitt-tel, Akkezdet Phiaival, meg ki tudja még kivel, keményen odaszól mindenkinek, állítólag rílség az is, amiket a klipben reppel (ni próbál), meg hogy ő egy ilyen kemény figura. Hát lehet, de ez attól még eléggé foscsi.

Barbárfivérek - Utcadiploma (kzr. Tirpa, Saiid)

Erről már meséltem, egy igazán frankó trekk, mondanivalóval, még ha az néhol kicsit butítóan is hat. A klip maga meg olyan, mint amilyet előtte elképzeltem neki körülbelül. (Ez jót jelent.) A csaj is jól néz ám ki benne...

Funktasztikus - Fanyarország (kzr. Sub Bass Monster)

Tróger klip, bár érdekessége ennek az egész történetnek, hogy Funk annyira képszerűen fogalmazza meg mondanivalóját, hogy az egész történet videó nélkül is már-már vizuális élményt is biztosított. Ettől függetlenül nívós munka.

Norba - Stílusjegyek

A Kriminal Beats is képviselteti magát a listán, de még hogy! Szerintem az egyik legjobb a felsorolásban. Norba egymaga is szórakoztat 3 és fél percen keresztül, más meg közreműködőkkel tölti ki a járatidőt. Figyeld, hol rontod el - sakktáblás kép: poén, na meg milyen igaz! Feltűnik Nospa, Bankos, Caramel és DJ Kool Kasko is a klipben. Igazán életszerű az egész.

Punnany Massif - Hétvégre

Szerintem nagyobb bulizós szám, mint a Partyarc. Szokatlan, könnyed hangvétel a Punnanytól, nagyon laza, élvezkedős zene. A ShenKick nagyot üt, RendbenMan alapja, mint mindig, most is tökéletesen festi a hangulatot. Ez a hegedű - scratch kombó már védjegynek számít náluk, haveri beszámolás alapján élőben (Orfűn) is tökéletes. Na bulizzatok! 100, hogy kihagytam nem egy videót, de nem izgat annyira. Továbbra is azt akarom hangsúlyozni, hogy az nem semmi, hogy ennyi klip születik, ráadásul underground szinten. A letöltött lemezek világában.

Írta: Zaltee (http://nevemzolika.blogspot.com/)

 

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr262140795

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem én kiáltok (Mr. Busta: Pitbull) 2010.07.10. 11:56:48

„Légy a fűszálon a pici él S nagyobb leszel a világ tengelyénél.” (József Attila: Nem én kiáltok)   Törtem a fejem, micsoda ez, de mindig rájöttem, hogy valami egészen más. Sosem hallott hang ez, amire már biz’ régen v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.07.11. 16:07:20

A kép ugye csak illusztráció, ezek nem így néznek ki valójában, remélem.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.07.11. 22:03:53

Indokolatlan mennyiségű kapucni! :) Nekem az Akkezdet és a Funktasztikus szám a bejövős, talán azért, mert azokban nincs nindzsáskodás meg gangsztázás, hanem tartalmas. Norba is csillagos ötös.

Nagyon szeretem ezt a vonalat, de ha erőltetett politika gúnyolás és bandáskodás megy, az nekem kevés, pláne hogy van egy csomó MC majdhogynem látomásos költészettel, akkor a franc hallgasson simán jót. Megjegyzem mostanában mi is egy underground hiphop formációval próbálunk, MC-dob-basszus-billentyű/sampler-DJ, remélem, lesz belőle valami, mert nagyon szeretek bólogatós típusú zenéket játszani.

elistvan 2010.07.12. 09:06:36

És az agyon vocoderezett hangú SP és Fluor Partyarc című dala be se került a tízbe? Skandallum! :) Pedig a vivatévén is megy :) Mondjuk még csak készül de a Halálos Fegyver - De nem lesz című száma is jó egynek. trailer: http://www.youtube.com/watch#!v=VY3UgaXith4&feature=related

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.07.12. 09:39:52

@nosferato: amint lesz időm, én is underground hip-hopot fogok, Akkurva Anhatoc néven, de ezt már mondtam, látomásos lesz, akkurva életbe.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása