Hét dala: Pain of Salvation - Used

Hét dala: Pain of Salvation - Used

2010.10.21. | Péter Bócsi

Hét dala: Pain of Salvation - Used

Miért pont ez? A Daniel Gildenlöw (zenekarvezető-énekes-gitáros, mellékálásban zseni) vezette svéd Pain of Salvation vasárnapi fellépése zárja a hetet, és ez több mint elég, hogy ezúttal hozzájuk legyen kegyes a B-oldal.

A banda, hasonlóan például a Katatonia-hoz, Anathema-hoz vagy az Opeth-ez meglehetősen stabil rajongótáborral rendelkezik mifelénk, ennek megfelelően, mondhatni hazajárnak az A-38-ra. Mi ennek csak örülünk. Azt azért nem szeretném, ha a pályafutásuk is hasonlóan alakulna, mint az Anathema-é, akik a kezdeti keménykedés után egyre agyasabb, szállósabb irányba mentek el, ami ugyan egy ideig nagyon finom volt, de végül a nagy művészkedésnek köszönhetően lassan már nemcsak a közönséget, de magukat is végleg elaltatják. Mindezt csak azért mondom, mert bizony a rajongó kritikák ellenére nekem komoly csalódást hozott a csapat legutóbbi lemeze, a lassú, és zeneileg a megszokottnál lényegesen visszafogottabb Road Salt...

A várható programot böngészve némileg megnyugtató, hogy ha nem is várható nagy zúzda, de néhány igazi gyöngyszem műsorra tűzésére jó eséllyel apellálhatunk. Ha például a Linoleum ellensúlyozására megkapnánk a Used c. remeket, az igazi megváltás lenne. És cseppet sem fájna.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr152384598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikodémus 2010.10.24. 20:05:15

Hát bizony, a Road Salt One nem lett jó...

nikodémus 2010.10.24. 20:06:14

Hát bizony, a Road Salt One nem lett jó...

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása