Loop Doctors: White Orange Black

Loop Doctors: White Orange Black

Múlt héten a Random Trip szokásos keddi szeánszán járva a közönség soraiban feltűnt Szendőfi Péter, aki végül „felkövetelte” magát a dobok mögé és egy 15 perces szolid világszínvonalú mini-performance-t tett az asztalra (természetesen a Random Trip többi zenészével egyetemben).

A koncert után barátomtól kézhez kaptam a Loop Doctors formáció második albumát, a White Orange Black-et, így gondoltam mélyebbre ásom magam a Mester munkásságában. Aki nem tudná, a Loop Doctors nevű zenekar Romhányi Áron és Szendőfi Péter közös duó produkciója. (Romhányi „United” Áron is ott volt a Random Trip-en és be is szállt…). Első lemezük 2006-ban jelent meg (High Voltage), melyen nem akárki basszerozott, hanem a világhírű Gary Willis, akivel több koncertet is adtak (pl. a Gödörben… én hülye, kihagytam). Na, de mit is érzek a lemez meghallgatása után….?

A Loop Doctors zenéje tulajdonképpen igazi örömzene, számos olyan elemmel, melyet a Random Trip koncerteken is felfedezhetünk. Utálok zenei stílusokkal dobálózni, de akkor is leírom: az album zenéje néha drum'n'bass, néha jungle, néha nujazz, kis rap, jazz improvizatív elemekkel ötvözve. Ez alapján bármi lehet, nem? Mondjuk mit is várhatunk egy zenésztől, aki a Berklee-n is tanult? Minimum stíluskavalkádot, amit ezen a lemezen mindenki megkaphat. Engem egy kicsit mégis idegesített, hogy néha felfedeztem a lemezen egy-két olyan momentumot, amelyek alapján az anyag azon része számomra túlságosan is „magyar” lett. Vagy a keverés, vagy maga a dal részlet okozhatta ezt az érzést bennem és bevallom, valószínűleg nem is tudtam tökéletesen elvonatkoztatni attól a ténytől sem, hogy az album másik alkotó eleme, Romhányi Ádám, a United billentyűse is egyben… Nyilván nem a zenei képességét vitatom, csak túlságosan is sok volt a Hófehér Jaguár, mondhatni mélyről indult nálam a srác.

Na, de hogy ne negatív legyen az lemezajánlóm vége, kimondom: kurvajó kis album ez annak, aki szereti a stíluskavalkádot (tudom, másodszor írom le a szót) és szereti a saját zenei ízlésének határait feszegetni.

A legdurvább az, hogy teljesen véletlen, de a Loop Doctors – kevés koncertjei között – ma Kapolcson lép fel a lemezen is szereplő Szentpáli Rolanddal. Aki pedig meg akarja nézni, hogyan dobol egy jazz dobos rockzenét, annak augusztus 12-én irány a Sziget és az OPEN Színpad, ahol Szendőfi mester a Szubjektív Panasz nevű zenekarával tart oktatást.

Hallgasd meg a Loop Doctors: White Orange Black albumot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr1003105173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása