Szeged és a Chili Peppers

Szeged és a Chili Peppers

2011.08.11. | Rálf atya

Azt eddig is tudtuk, hogy a szegedi paprika messze földön híres. Most még egy szálon fog kötődni az egyik legjobb és legszebb alföldi városunk e növényhez. Augusztus 30-tól már a csípős csilipaprika is Szegedet választja.

Ezen a napon fog ugyanis megjelenni a Red Hot Chili Peppers új albuma, az I'm With You. Ez eddig oké, várjuk, de hogy jön ide Szeged? Mondom. A megjelenés promotálására és a rajongók kényeztetésére kitalálták, hogy ezen a napon élőben eljátsszák egy az egyben az új lemezt, ezt megfűszerezik (paprikázzák) pár régi talpalávalóval. Ezt a koncertet Kölnben adják és a világ minden táján élőben (hangyafasznyi késleltetéssel, mint a Super Bowl-t) és HD-ben kiválasztott mozik közvetítik. Na ez már fasza!

De a legfaszább az egészben az, hogy a közvetítésben részt vevő 35 ország között ott van Magyarország is, méghozzá Szeged!!!

Kedves szegediek és Szegedre látogatók, a Belvárosi Moziban este 9-kor nézhetitek meg a Chili koncertjét! Aki nem hiszi, itt nézheti meg a mozi programját, itt meg a hivatalos mozi listát.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr533144314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atika85 · http://funkyforum.hu 2011.08.11. 17:53:46

Már meg is van a jegy. Mondjuk kicsit húzósnak éreztem 4200-ért, de egyszer van ilyen esemény, főleg Szegeden.

Rálf atya 2011.08.12. 06:07:49

@atika85:
Miért nem vagyok meglepve, hogy mész?
Erre ne sajnáld, nem sok ilyen lesz az életedben. Majd részletes beszámolót kérünk!

p0l1c3c4r 2011.08.31. 12:10:20

Hali mindenki! Kurva jó volt a koncert, én Győrből mentem le, de nagyon megérte levezetni, meg utána rögtön vissza (sulira vissza kellett érni). A mozi előtt kezdés előtt fél órával beraktak a kávézóba pár csili klippet, aztán a calif turnéról készült dokumentumfilmet, időben kezdődött 9 órakor, hatalmas volt a vászon, én 5. sorban ültem abszolút középen, 5.1ben jött a hang, kegyetlen basszussal (éljen Flea). Telt ház nem volt, az elsőbb sorok üresek voltak, de úgy háromnegyedig megtöltötték a rajongók a mozit (150 ember körül lehettek). Kezdéskor bejött egy baromi jó minőségű fekete fehér lassított felvételű dokumentumfilm Kölnről, amire szép lassan rákeverték a csilit, és aztán a végére egy 20 perces exkluzív csak moziknak szánt interjú lett belőle a srácokkal. fél 10 körül elkezdődött a koncert, a srácok sorban végigjátszották az albumot Monarchytól Dance dance danceig, Brutust kihagyták sajnos, de cserébe játszották a Give it awayt, és a Me and my friendset (javítsatok ki, ha rosszul mondom az új számokat, még nincs meg mind címről), plusz a Did I let you go-t kétszer játszották, mert elsőre állítólag elbaszták a felvételt (másodszorra sokkal jobban ment a srácoknak).
Chad zseniális volt, 99%on játszott kábé, Flea természetesen egy isten, kurvajó volt, Anthony tiszta volt magához képest, meglátszik, hogy énektanárhoz járt, de a bonyolult dalok ritmusába belegabalyodott egykétszer, Chad és Flea össze is röhögtek a háta mögött, benne van a pakliban, hogy fogadtak, hogy el tudja e énekelni pl az Ethiopiát (nem tudta :D), plusz a belépésekkel, és a szöveggel néha baja volt (friss még az album, alig játszották). És most feketeleves, mert sajnos a koncert első 2/3ában Josh borzasztó volt, olyan szinten, hogy a hangmérnökök inkább lekeverték. A végére belejött, de nagyon látszott rajta, hogy összefossa magát, mert még nem játszott ennyi ember előtt, vagy dunno.
A plusz zenészek természetesen nagyon jók voltak, hozták a kongást az albumról, plusz a Happiness loves company-n kívül mindegyikben egy nagyon tehetséges srác játszotta a zongorát (amúgy Flea), a trombitás srác meg Flea nonprofit californiai zenesulijában tanár. A kameramunka, hangmérnökök, hangosítás, stb világszínvonalú volt, összességében egyedülálló élmény volt, nagyon átjött a hangulat, egy hölgy mellettünk balra a régi számokat végigtombolta szinte, és felugrált sikoltozva :)
Örülök, hogy legalább Szegeden volt ilyen lehetőség, viszont sajnálom, hogy egyedül nekik volt ennyi üzleti érzékük, hogy megvegyék a jogot.
Aki elolvassa ezt a hosszú hozzászólást, annak köszönöm :)

p0l1c3c4r 2011.08.31. 12:19:28

ja és gondolom senkinek nincs eladó jegye a bécsi koncertre?

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása