Anton - Origo EP

Anton - Origo EP

B-oldal: Mutassátok be a B-oldal olvasóinak az Anton zenekart!
Anton: Öt bonyolult srác vagyunk. A zenekar magja már évek óta együtt zenél, igaz a mostani felállás néhány tagcsere után jött létre. Igyekszünk nem megszokott zenéket írni, próbálunk kitörni egy-egy műfaj skatulyáiból. Idén szeretnénk előrelépni, mind zeneileg, mind ismertség szempontjából.

B-oldal Mely zenekarok hatottak, ill. hatnak rátok legjobban? TOP5 kedvenc zenekar?
Anton: Sokféle hatásunk van, de nem hasonlót, hanem újszerűt akarunk csinálni. Egy konszenzusos zenekari toplista valahogy így nézne ki: Tool, Isten Háta Mögött, Anathema, Down, Them Crooked Vultures.

B-oldal: Mit kell tudnunk az új EP-ról? Mennyiben lett más mint a banda előző anyaga (Periféria, 2011)?
Anton: Úgy gondoljuk, látszik a fejlődés a két EP között, kiforrottabb a második anyag. Több időnk volt foglalkozni az Origo felvételével, mert a Periféria EP rögzítésének lehetőségét egy tehetségkutatón nyertük, ezért akkor szorított minket az idő. Fontos különbség, hogy más basszusgitáros játszik a két kislemezen, így az Origo-n határozottabban szólal meg ez a hangszer. Hangzásban merőben más a két anyag, utóbbi keményebben szólal meg, többször bukkan elő a torzított gitár. Egy bizonyos mértékig megvillantjuk benne a sötét perverzióinkat is. A zenekaron belül mi az Origo EP-t a Periféria gonosz ikertestvérének tartjuk.

B-oldal: A közeljövőben hol láthat titeket a közönség?
Anton: Legközelebb a Rohamban játszunk február 16-án, csütörtökön, a Presszó Tangó Libidó társaságában.

Origo EP by Anton zenekar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr243741421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása