Interjú: Fostartály

Interjú: Fostartály

2008.11.30. | Horváth Oszkár

Korábban bemutattuk a Fostartály zenekart, akiket a YouTube-ról és az élőzenei bulikról sokan ismertek már. Mi tájékozatlanabbak voltunk, és a tehetsegkutato.hu oldalon találtunk rájuk, amibe annyira beleszerettünk, hogy legközelebbi koncertsorozatra már csak a sztárfellépő miatt is  testületileg kivonulunk. Feltettünk néhány kérdést a zenekarnak.

Kiderült, hogy nagyon tudatosan tartják magukat a kialakított imázsukhoz, és a név kötelez, ugyanis a válaszokon befostam. Bár más hangvételt ütnek meg, más dolgokat szeretnek vagy nem szeretnek, és más szempontból szemlélik a világot - nem éppen a politikai korrektséget tűzték zászlajukra -, abban mégis rokonlelkeink, hogy mindenből viccet csinálnak. Mint ahogy Terrence Hill mondja az öreg McBride kapitánynak a Bűnvadászokban: "Egy poént se hagyna ki, mi, főnök?" Ennek megfelelően nem árt tudni, hogy a tagoknak vannak párhuzamos, könnyebben emészthető munkáik, a Fostartály egy poénzenekar, kéretik nem komolyan venni. Az interjú is ennek megfelelő alkotás, amivel kapcsolatban elnézést kérnek az Angelus zenekartól és leginkább Évitől a szar poén miatt!

Kérdéseinkre a zenekar gitárosa Johan Anders Benton, és a basszusgitáros Johnnie Benton válaszolt. Továbbra se zavarjon meg senkit, hogy a zenekarban mindenkit ugyanúgy hívnak. Színekkel jelöltük a válaszokat.

1. Kivel van a zenekarból a legtöbb probléma próbán? Kinek van a legtöbb sztárallűrje színpadon kívül?
Johan Anders: Egyértelműen Eurójánossal. Soha nem jár próbákra, meg koncertre sem, sőt már nem is tag, ha jól emlékszem.
Johnnie Benton: Ezzel egyet kell hogy értsek. Sok a rinyálás, meg a játékbaba tutujgatás. A többiek azért rendesen odateszik magukat, hoznak új riffeket, témákat. Csak én vagyok annyira bamba, hogy néha otthon hagyjam a basszgitárom.

2. Ha bármit megtehetnétek, milyen különlegességet kérnétek az öltözőtökbe? (zsiráf, törpe, hobbit, Cliff Richard, stb.) Miket kértek jelenleg?
Johan Anders: Hobbitokat biztos hogy nem, mert azok buzik. Amire mindenképpen szükségünk van az egy tál hagymásbab, krumplishallal, meg egy libikókára egy néger kisfiúval!
Johnnie Benton: Egyértelműen Avril Lavigne kisasszonyt kérném az öltözőbe, koncert előtt meg után is. Formás leányzó. Ezen kívül mindig jól jön egy talicska aprómajom meg néhány pirított hógolyó.

3. Mely zenekarokra, előadókra tekintetek csodálattal? TOP5 kedvenc zenekar EVÖR?
Johan Anders: Ossianból Paksi Endre, James Hetfield az Iron Maidenből, Trey a Morbid Angelből, Frank a Suffocationből, és Korda György természetesen. :)
Johnnie Benton: Frank Sinatra a Junkies-ból, Enrico Palazzo az LGT-ből, Nuclear Holocausto Vengeance a Beherit-ből, na meg persze Balázs Klárika.

4. Szexeltetek-e már a zenekarnak köszönhetően? Koncert / bevitt találat aránya?
Johnnie Benton: Martina Navratilovával 4-2, 6-1, 1-3 arányig jutottunk a Grandslam-en. Nem vagyunk egy nagy p*navadász brigád, leginkább azért mert a koncertek után illumináltan fetrengünk. De volt már olyan, hogy egy goth csaj azért akart le*opni mert a zenekar tagja vagyok. Szerinte…

5. Melyikőtök járt Zalatnay Saroltával?
Johan Anders: Johann Hasselhoff megpenetrálta még 1983-ban, amikor az Ossian előtt játszottunk.
Johnnie Benton: Én csak néhány alkalommal voltam nála házasbeszélőn az Alcatraz női részlegében. De többet ittunk annál, mintsem, hogy egymásra fanyalodjunk.

6. Álomturnétok helyszínei?
Johan Anders: Avril Lavigne fürdőszobájában szívesen játszanánk. Meg mondjuk megnéznénk szívesen, hogy az Északi-sarkon hogy pogóznak az eszkimók ránk a pingvinekkel.
Johnnie Benton: A brazil Copacabana selymes homokos partján szívesen brutálkodnánk a kanadai Kittie zenekarral. De véleményem szerint egy dzsungel bulit sem utasítanánk vissza Benkő Danival. Ő egy életművész, recskamájszter.

7. Mi volt az általatok tapasztalt legfanatikusabb rajongói megnyilvánulás?
Johan Anders: Van egy másik zenekarom is a Limb for a Limb, volt egy közös bulink tavaly, és volt egy rajongó gyerek, aki egész Limb koncert alatt lóbált egy wc-pumpát és üvöltözte hogy FOSTARTÁLY!, nem fogta fel hogy ez nem az. De azért köszi neki, hogy ilyen lelkes!
Johnnie Benton: Életem egyik legjobb élménye volt, mikor a Bolt Thrower koncerten a Lyukban odajöttek rajongók és dedikáltatták a belépőt. Engem meg amúgy is sokszor megtalálnak különféle szórakozóhelyeken a népek. Azt hiszem el is fogok menni egy plasztikai sebészhez és csinálok magamból egy Soma hasonmást.

8. Mi volt a legfurcsább élményetek a színpadon?
Johan Anders: Volt egypár ilyen. Elég kemény volt, amikor a Freeport klubban játszottunk egy 3 napos punk fesztiválon és a koncert közepén egy gyerek felmászott a színpadra és lefeküdt aludni, egy 5 literes kannás borral. Utána később meg 3 öreg papa feldobott a színpadra egy wc-tartályt. Később ők nyerték meg a pogo versenyt is. Meg volt egy emélkezetes Woodoo-s koncertünk is, ahonnan ki lettünk tiltva utána. Johnnie a basszer kitalálta hogy Ő most félmeztelnül fogja tolni, csak akkor lepődött meg mindenki amikor láttuk, hogy alulról… Az egyik csaj ki is rohant a backstageből. Feljött a színpadra egy szál Bathory pólóban meg egy basszgitárral. Elég jó volt!
Johnnie Benton: Furcsa érzés mikor lenézel a színpadról és egy kopasz gyerek tolókocsiban megy be a moshpitbe… Ez volt 4 éve a második koncertünkön. De az se mindennapi mikor a közönségből kis tini csajok fényképezik a meztelen segged, számok között.

9. Tartotok valami kabala állatkát, vagy más szakrális tárgyat a színpadon babonából? Esetleg koncert előtti kötelező ölelkezés, zöld tea, ima, ilyesmi?
Johan Anders: Egy játékbaba, Ilonka, akit sajnos a legutolsó koncerten kibelezett a közönség.
Johnnie Benton: Az énekesnek szokása halott, fejnélküli papagájokat simogatni fellépések előtt. Ezek amolyan hangulatkeltő elemek. Részemről egy-egy Unicum a színpadra lépés előtt kötelező elem. Anélkül nem az igazi.

10. Mi a polgári foglalkozásotok?
Johan Anders: A dobosunk filozófia diplomás munkanélküli, az énekes számítógépes játékfejlesztő, dolgozott többek között a Guitar Hero programon is! Én meg hálózatüzemeltető vagyok a közterület fenntartóknál, és néha vezetek szippantós kocsit is túlórapénzért.
Johnnie Benton: Ügyfélszolgálatos vagyok egy sex-shopban, felveszem a megrendeléseket. Munka után pedig elmegyek sörözni Zed-el és a bénával, kieresztjük a gőzt. Stresszes meló az igaz, de jókat lehet röhögni, mikor Szentirmay Gizi néven megrendelnek egy izgató latex szerkótt meg egy 40cm-es gumiöklöt, én meg teszem a dolgom és postázzuk is azonnal egy Andássy úti kéjlakba…

11. Mely dalotokat unjátok legjobban játszani?
Johan Anders: Én egyiket sem, mindegyik tökéletes, csiszolatlan gyémánt, büszkék vagyunk rájuk.
Johnnie Benton: Én a „Psota Irén”-t nagyon unom néha, egyszerűen nem vagyok képes megjegyezni a témákat, meg túl hosszú is, bőven üti a 0:03 másodpercet.

12. Kivel csinálnátok egy közös dalt, koncertet?
Johan Anders: Rengeteg ilyen zenekar/előadóművész van. A legnagyobb közös koncert természetesn egy Anal Cunt buli lenne… Közös dalt meg mondjuk legyen a Depresszió zenekarral, mert ők is fos zenét tolnak!
Johnnie Benton: Igen igen, sok ötlet van, folynak az egyeztetések egy Toki Hotel emlékkoncertről (aki nem tudná annak mondom, hogy a tagok fele egy ciszternában lelte halálát két héttel ezelőtt egy Kuala-lumpuri dedikálás után - mily' sajnálatos). Egy kanadai turné is be van tervezve Avrillel, már a közös szállodai szobák is le vannak foglalva. Na de hazánkat se felejtsük ki, lesz egy BAZ nevű koncertsorozat/miniturné Bordsodban, a Human Error, Fekete Pákó, Jack, Step on It társaságában, de a kimondott headliner a Dupla Kávé lesz.

13. Kikapcsolódásra vágyó művészekként mi a kedvenc szórakozóhelyetek?
Johan Anders: A Ludovika nevű kocsma, mert ott berúgsz 1000 Ft-ból (de tényleg)!
Johnnie Benton: Én nagyon csípem a Marika Cukrászda nevű vendéglátóipari egységet, elég kemény a tiramisu/Unicum combo menü. Van 1-2 törzshelyünk, ahová szívesen járunk. Főleg Pesten.

14. Hol láthat titeket a közeljövőben a nagyérdemű?
Johan Anders: Most még nincs semmi konkrét, tavasszal biztos, hogy lesz valami buli. Lehet, hogy idén elmarad a szokásos János napi koncert, figyeljétek a honlapot, ott ki lesz téve az info.
Johnnie Benton: Siralmas, egyet kell értenem Johannal, pórul jártunk és nincs sem hely, sem lefixált időpont János napra. Pedig az ember ki vannak éhezve karácsony és hanuka után egy jó grind bulira… Meglátjuk mi lesz, figyeljétek a weboldalt!

15. Készültök valamilyen koncert-különlegességre, készülőben van-e lemez, klip, főzős műsorban szereplés?
Johan Anders: A következő koncerten biztos lesz show, de az titok hogy mi, gyertek el! Lemez az mindig készülőben van, az Öregek EP is kész van már 4 éve, csak nem volt eddig felvéve, mert lusták vagyunk. Főzős műsor is lesz, Balázs Pál már hívott minket, Zalatnay Cinit kell megfőzni.
Johnnie Benton: Hóhó! Hogyne lenne, lesz klip hamarosan, igazán betegre tervezzük! A vacsi-csatába kaptunk meghívást, minden nap az egyik tag lakásán lesz a forgatás... Én káposztás cvekedlit fogok a többiek elé lökni. A desszert még titok, de annyit elárulhatok, hogy Michelle Wild testén lesz felszolgálva…

16. Már olvassátok a http://b-oldal.blog.hu-t, vagy csak fogjátok?
Johan Anders: Fizetitek a stúdiót, ha azt mondjuk, hogy rendszeres olvasók vagyunk?
Johnnie Benton: Johan mutatta az oldalt, egyből szimpatikus lett! Van hangulata és igazi értéket képvisel, legalább annyira, mint a legújabb Darkthrone lemez.

17. Melyik dalt külditek a B-oldal olvasóinak?
Johan Anders: Az örökzöld slágert, a SÖRT!
Johnnie Benton: Én az „Önzetlenség Jóság Szeretet”-et küldeném nektek, ha már összeölelkezős nótának lett titulálva. Remélem van a szerkesztők között valami bájos nőszemély akit ölelgethettek!

Audiovizuális tartalom: Fostartály a Youtube-on

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr72795984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.11.30. 16:50:06

Na, csak megérkezett a várva várt SÖR. :)

klynat 2008.11.30. 16:54:16

jaj de vicceske. tisztára minta a hosszú hajú wiwes ismerősőm megnyilvánulásait olvasnám az üzenőfalon.

faramir 2008.11.30. 17:03:56

Azért a 40 centis gumiököl megmosolyogtatott:)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.30. 17:11:13

Mindent nem kell komolyan venni. Magunkat sem.

puhutakawa 2008.11.30. 17:59:03

Szerintem kurvajó. Fostartályt a Sziget nagyszinpadra! :D

zenész 2008.11.30. 18:05:25

egyszerűek mint a faék, remélem nem adnak ki lemezt

Skatulya bácsi megmondta 2008.11.30. 18:08:39

Sehol nincsenek a Disztraktorhoz képest!
De azért egy spárgázó Jean-Claud Van Damme-ot rátetováltaok a seggemre.

zsoltix 2008.11.30. 19:36:45

Fostartály? Ismerős a név,évekkel ezelőtt olvastam a metal hammerban. Küldtek be vmi demót, a hammer qrvára lefikázta őket:) Ki hitte volna még akkor,hogy ilyen "sokra" viszik:)

zsoltix 2008.11.30. 19:40:52

Azért jegyeztem meg az együttes nevét,mert másik bandára nem emlékszem,akiket a hammer ilyen szinten elküldött volna a picsába:D

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.30. 20:19:01

Arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen egy grindcore lemezkritika? :)

átlátó 2008.11.30. 20:53:52

Látványnak látvány az írás. Lehet hallgatván halvány. Mármint a zene.

xy 2008.11.30. 21:29:09

A Radikális Amputáció még egy hasonló kaliberű banda.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása