Mizu, vidéki vagy?

Mizu, vidéki vagy?

2009.05.08. | Horváth Oszkár

Mi a körzetszámod? Táncolunk? Igen? Nem baj... ja hogy igent mondtál? Akiknek ismerősen csengenek ezek a (be nem) csajozós dumák, és akiknek nem:

Egy B-oldal LIVE tévézés keretében ma este együtt nézzük a Diszkópatkányokat, 20:55-től a TV2-n. Már régóta szerettünk volna ilyet, és nem mellesleg a Zskategórián ilyennel Zslive címen már többször találkozhattatok hasonló live acttel. A közös filmnézés percről percre változó eredménye itt található.

Mit tudunk elmondani a filmről?

Ma este négyezredszer a Diszkópatkányok a tévében, négyezredszer is megnézzük. Annál is inkább meg kell nézni tévében, mert megvan DVD-n és mint Horváth 23. törvénye szerint: "Ha ritkán is tévézel, azokat a filmeket, amik amúgy megvannak DVD-n, mindenképpen megnézed a tévében. Sőt, mindent megteszel, hogy időben hazaérj a kezdésre." (Horváth az én vagyok.)

A Butabi bratyók együtt szántják végig a 90-es éveket biometrikusan azonosító eurodance zenékre a helyi diszkókat a fater virágszállító furgonjával , miközben a szórakozóhelyekről egyben és egyesével is szinte pont ugyanannyira nézik ki őket, mindegy, melyikről van szó - kivéve talán azt az egyet, ahová be se tudnak jutni: ez a ROXBURY. A 90-es évek meghatározó lilájában, kékjében és zöldjében feszítenek, amely színekből amúgy egy időben a legtöbb Budmil táska is összeállt, vagy ha volt pénz Invictára, akkor amúgy nagyjából az is...

Mit szeretünk bennük? Azt, hogy bár szeretnénk azt gondolni, hogy mi 5-10 évvel fiatalabb korunkban voltunk pont ekkora lúzerek, de velünk is megtörténhetett volna. A nem túl szövevényes cselekmény néhány további motívuma pedig akár húszas éveink közepével is azonosítható. Steve és Doug buliznak, krízisbe kerülnek, csajoznak, összevesznek, házasodnak, és KIBÉKÜLNEK, atyaég, de hogy.

Live from New York City it's Saturday Night!

Az elmúlt napokban került ki a T-Home kínálatából a VH1, és így lett 24 órás a Comedy Central, ami piszkosul pofátlan és értelmetlen húzás, erről talán Reckl Amál blogjában olvashatjátok a legtöbb véleményt. A VH1 nagyon sokat adott nekünk, és a B-oldal testületileg szereti, reméljük, visszakapjuk.

A Diszkópatkányok két főszereplőjéről azonban nem árt megjegyezni, hogy éppen az amerikai NBC / Comedy Central kultusz szintű, az 1975 óta minden héten sugárzott Saturday Night Live című műsorának humoristái.

Ez a stand-up és a vígjátékipar bölcsője és egyben Mekkája, amely olyan sztárokat termelt ki és mutatott be a világnak, szórakoztatásunkra, mint: Richard Pryor (RIP és riszpekt forevör bazmeg!), Dan Aykroyd, John Belushi, Bill Murray (utóbbi kettőt egy ideig összetévesztés megvan?), Eddie Murphy, Billy Christal, John Cusack, Robert Downey Jr., Mike Myers, Chirs Rock, Adam Sandler, Janeane Garofallo, Will Ferrel (Steve Butabi) és Chris Kattan (Doug Butabi) és még sokan mások.

Olyan filmeket köszönhetünk egy-egy szombat esti hülyülésükre, kisebb jeleneteikre alapozva, amelyekből igazi klasszikusok lettek, mint a Blues Brothers, a Wayne's World vagy akár a Diszkópatkányok. A "Live from New York it's Saturday Night" sort először 1975. október 11-én Chevy Chase mondta ki mint a műsor első házigazdája, és azóta talán humoristának, és a humor világába meghívott egyéb sztárvendégnek nagyobb megtiszteltetés nem létezik, mint egyszer az életben megnyitni a műsort ezzel a sorral. Úgyhogy térdre a Comedy Central nagysága előtt, térdre a VH1 one nagysága előtt, és kedves T-Home, hadd nézzük mindkettőt egyszerre! Különben örihari!

WHAT IS LOVE?

Két okból rühelltem mélységesen Haddaway számát a 90-es években, az egyik az volt, hogy ez volt végig a szövege, és ennél szarabbnak utólag csak Meat Loaf - I would do anyting for love, és a Groovehouse - Hajnal című számát gondolom. A másik ok, hogy rövid ideig egy szinte ugyanilyen nevű angolkönyvből tanultunk, ami miatt ezt a számot lehetetlen volt 2 napnál hosszabb időre elfelejteni. Ma már a What is love életem egyik szimbóluma, utólag, és jórészt a filmnek köszönhetően nyerte el patinás fényét, és ragyog állócsillagként az égen az erre amúgy is érdemes számok között.

Na ennyit a szeletekről és a Diszkópatkányok hátteréről.
Nézzük együtt a műsort 20:55-től
ITT a B-oldalon!

Addig is mindenkinek üzenem, aki a közelmúltban megbántott, és persze Haddaway-nek is innen kiáltanék ki a világba: MÁR RÉG MEGBOCSÁTOTTAM!

A 2 Unlimited nyomában | E-rotic, avagy az eurodance pornóváltozata

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr541109380

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.05.08. 17:57:48

Jó a poszt és az ötlet is csillagos ötöst érdemel, ezért, ha nagy duzzogva is, de megbocsájtom, hogy a Muszty-Dobay interjúmat fél napos tündöklés után letaszítottad a blog mélyebb régióiba :)

Színes Géza 2009.05.08. 18:32:29

Hé, te fogtad meg a seggem?

rennie 2009.05.08. 19:36:49

MEGASÜTEMÉÉÉÉNY! :DD

És igen, megvan dvd-n, és attól még megnézem a tévében is, ez az egyik legnagyobb film ever!!!

Ja, azt tudtátok, hogy a bulikon a legnagyobb flash a flakonos tejszínhab? :P

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.08. 19:45:19

@Színes Géza: Ebből a távolságból ez teljesen lehetetlen.
@rennie: A medence értékes táncingatlant foglal el!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.05.08. 19:56:01

A metronómszerű fej tik-tikelés természetesen szükség- és kényszerű cselekvéssorozat a "What is love?" hallgatása közben. Aki mást állít, annak nincs igaza. (Tudom, ez most nem volt nagyon roosevelt tőlem, de akkor is így van. Na.)

Színes Géza 2009.05.08. 21:55:00

Süti telefon! Én is ilyennel mozogtam '94-ben! :o)

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása