A Kelet hangjai - interjú DJ Szatmárival

A Kelet hangjai - interjú DJ Szatmárival

2009.06.03. | nemuccaszoc

A B-oldalon első sorban a legtöbb szerző korosztályához, a kisebb-nagyobb sugárral 30 év körüliekhez szólunk, de örülünk, amikor valamilyen irányba kicsit kimozdulunk, akár szüleinkben csalogathatunk elő emlékeket a Stúdió 11 említésével, akár a minket követő generációk zenéit vesszük elő, elismerve, hogy a világ nem öregszik, csak mi emberek. 17-22 éves korunk között sorra jártuk a bulikat, figyeltük a magyar DJ neveket, vásároltuk a mixeket, és próbáljuk ízlésformálódásunkat ma azzal magyarázni, hogy kinyílt Magyarország felé a világ, és mi az egész világban szeretnénk jól érezni magunkat, de valójában csak öregszünk. Közben ennek a korosztálynak ma is megvannak az érettségi környéki éveket meghatározó bulivezérei, akik közül DJ Szatmári egyre több kinyitott kisajtó mügül köszön vissza - most röveden a B-oldalról is.

Közel egy év hallgatás után idén tavasszal ismét új slágerekkel jelentkezik a nyíregyházi DJ. Az egyik dal Pakito Living On Video-jának 2009-es változata, melyet Mosquito-val készített Szatmári. A feldolgozás nem titkoltan a külföldi slágerlistákat célozza meg, ám a bonyolult engedélyeztetési eljárás miatt az igazi berobbanás még várat magára. A másik sláger - a szó szoros értelmében az - Miért Őt? névre hallgat és azt, ahogy már az elmúlt közel 5 évben megszokhattuk, ehhez is Puskás Judit adja a karakteres vokált.

DJ Szatmári és Jucus párosa 2004-ben jelentkezett először, az akkor átütő újdonságként ható Égess el című nótával, melynek elkészítésben az akkor még csak Szabolcsban rezidenskedő DJ-t az Erős vs. Spigiboy duó segítette. Több, mint egy évtizednyi rezidensi szolgálat után ekkor a siker hatására országjárásba kezdett - a haknizás még azóta is tart, s az elmúlt 5 év termése (100 évet várnék, Súgj egy titkot, Mondd, Hazudj még, Táncol a nyár) hétvégéről hétvégére az ország különböző pontjain csendül fel, nagy sikereket aratva, kiváltképp az élő szettekkel, melyekre Jucus is elkíséri a lemezlovast.

Igaz a Miért őt? még csak kb. 2 hete publikus, de máris a fiatalok kedvence. A klubokban milyen volt a fogadtatás?
Nagyon pozitívan reagált rá a közönség, nagy reményeket fűzünk hozzá, igaz, a promóció még csak eztán indul majd, de úgy gondolom, a korábbi dalokhoz hasonlóan ez is ismert és sokat játszott dal lesz.

Gondoltatok a rádiókra is egy könnyedebb verzió ereéig?
Igen, természetesen. A maxin helyet kap majd egy radio mix, club mix, extended mix; valamint új arcok is lehetőséget kapnak: a Celage és a Sunset Boulevard. Ezenkívül - bár hands upot már nem nagyon játszanak a klubokban, jön Fernando is egy remix-szel, Mirage néven.

A siker így szinte garantált. Gondolom nem ültök sokat majd a babérokon, s hamarosan újabb munkába kezdtek. Mik a jövőbeli tervek?
Júliusban jelenik meg egy angol piacra szánt klubzeném, majd szeptemberben Jucussal karöltve egy feldolgozással jelentkezünk. Emellett természetesen folyamatosan vannak remixfelkérések, magyar DJ-k részéről, sőt még a határon túlról is. Érdekességképp mondom, hogy 10 év után újra jön a Happy Gang zenekar, akiknek egyedül én készítek remixet és számos daluk újjászületésben közreműködtünk Mosquito barátommal.

Ennyi munka mellett marad idő a pihenésre is?
Igen, néha egy kis sport és mozi belefér a napba.

Végezetül, ha össze kéne vetned azt akkort és a mostot, mit mondanál: rezidensnek volt jobb lenni, vagy az országot járni kellemesebb?
Már nem tudnám magam egy klub állandó DJ-jeként elképzelni, több mint 10 évig voltam így - nehéz feladat, fárasztó. Haknizni jobb: minden héten új helyszínek, új emberek - ebben csak a hosszú utak kimerítőek.

Sensation White fülűeknek | Mizu, vidéki vagy?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr791160338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.03. 07:35:12

Voálá!
Várjuk a kommenteket, véleményeket. Az interjúban emlegetett remixek is lassan befutnak, várjuk őket türelemmel :)

Flankerr 2009.06.03. 21:46:54

A Living On Video remix erősen érdekelne..:)
Lehet egyszerübb lenne a 83-s eredeti TransX verzió jogait megszerezni, és arra felépíteni valami ütőset.. Támogatnám, mert a világ 2. legjobb száma (első a Rhythm Is A Dancer, erről nem nyitok vitát..:)

Flankerr 2009.06.03. 21:50:33

A Living On Video remix erősen érdekelne..:)
Lehet egyszerübb lenne a 83-s eredeti TransX verzió jogait megszerezni, és arra felépíteni valami ütőset.. Támogatnám, mert a világ 2. legjobb száma (első a Rhythm Is A Dancer, erről nem nyitok vitát..:)

nemuccaszoc 2009.06.04. 08:58:15

Beszélj a Pistivel, lehet megihleti :))

Üzenet ment a Living-ről.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása