Csütörtöktől Fishing on Orfű

Csütörtöktől Fishing on Orfű

2009.06.16. | Horváth Oszkár

Hogy idén hol veszítsük el Paul Gascoigne-t, azaz mikor merre mehetünk fesztiválra, arra korábban tettünk néhány javaslatot. A hétvégén Tatán jártunk a közgáz évzáró táborban, ahol egy-egy asztaltól áthallottam, amint a Fishing on Orfűt emlegetik. Mivel ennek programjait korábban lapozgattunk béoldalilag, megosztom néhány részletét. A Fishing on Orfű - az alterfeszt - 2009. június 18-19-20-án (csütörtök-szombat) kerül megrendezésre, így azok, akiknél MOST éppen ott van Paul Gascoigne, itt tudják az elkallódás és elkóricálás rögös útján útnak engedni. Szabadon sokkal boldogabb Pál, fogságban nem szaporodik még heccből sem.

A helyszín elnevezése is megad egy hangulatot, ez ugyanis az orfűi Panoráma camping (ejtsd: kampeeen), de - nyugi avagy sajnos - semmi köze a tardai Panoráma diszkóhoz.

Különösen figyelünk arra, hogy a Heineken Balaton Sound fellépőit hol lehet elérni, ezekre az előadókra/zenekarokra ugyanis úgy tekintünk, mint akik megfogták az isten lábát, mert a Soundon egyre több a külföldi nagy név, és ezért egyre inkább fel kell kötnie a gatyáját annak a hazai előadónak, aki még benne van a keretben. Ezek közül a megasütemény-riszpekt nevek közül a Fishing on Orfűn fellép a PASO, Péterfy Boriék, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Zagar, és a Brain együttes, és "még sokan mások", annyira sokan, hogy tovább kell menjek.

Nem jön ugyan a Kiss zenekar, sem Kiss Tina Aguilera, viszont rengeteg névrokonuk meg igen: fellép még a Kiscsillag, a Kispál, a Kistehén, és ugye az Erik Sumoval Kiss Erzsi. Őket tovább erősíti a PUF, HS7, Quimby, NemJuci, Zuboly, Fish! és Amber Smith. A hip-hop kedvelők örömére Belga, NKS, Hősök, Ludditák, és még sokan mások. A Hősök és társaságuk fellépéseinek külön örülök, mert az eddig Veszprém halló- és látótávolságában fellépő egyre ismertebb hip-hop sereg egyre távolabbi szegletekben és egyre gyakrabban mutatja meg magát. Igény van rá. A B-oldal sátorba is jöhetnek a Szigetre, csak még egyelőre nem lesz B-oldal sátor ;D

Nem szervesen kapcsolódik a témához, de a B-oldal Branding Experience (vááááá) része, hogy csütörtökön átvettem a pólóimat, és az óriási B betűvel ellátott fekete cipzáras kapucnisban annyira kúrósnak éreztem magam, hogy le se jött rólam 4 napig, csak alatta cserélgettem a tesicuccot. Végig abban reménykedtem, hogy megkérdezi valaki, én vagyok-e az Interstellar Overdrive, és azt hazudom, hogy igen, és utána olyanokat teszek, amit bizonyos vallások tiltanak.

Kanyarodjunk vissza, a fentieket nem én írtam, csak Paul Gascoigne elragadta a billentyűzetet. A Fishing on Orfű programot egy tehetségkutató színpadon közel 30 feltörekvő fellépő egészíti ki. Erről beszéljünk: miután végighallgattunk jó pár tehetségkutató fellépőt élőben, illetve én magam önként és önkényesen meghallgattam és lezsűriztem több száz ilyet online, azt kell mondjam, az "ááá, nem ismert zenekarok" hozzáállás igazi zenehallgató kollégáktól elhamarkodott. Egyrészt azért, mert az igazán szar zenekarok nem kapnak lehetőséget, azok a jók viszont igen, akiknél van egy nagyon nevetséges frontember, vagy egy megjátszós billentyűs vagy gitáros. Így a jókedv adott, és ezen kívül vicces frontember/gitáros/billentyűs nélküli JÓ zenekarokra is felfigyelhet az ember, nem egyre. Nagyon támogatom az ilyesmit.

A felsoroltak mellett koncertfilm vetítések és általam nagyra becsült teljesen idióta állat stand-uposok sorakoznak a (modorosan) nagyérdemű (ezek mi vagyunk!) szórakoztatására. Ráadásul, aki megtalálja a térképről letévedt focistát, jutalomban reménykedhet.

A keresésben annyit segítünk, hogy a szivárvány tövében kincs van - és rengeteg kobold, meg talán Paul Gascoigne, és a szivárvány egyik tövét mindig a zenei fesztiválokon érdemes keresni.

Idén hol veszítsük el Paul Gascoigne-t (fesztiválnaptár) | Ismét lesz Magyar Dal Napja

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr911185555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asbi` 2009.06.16. 09:00:09

én meg innen, a koffein világából csókoltatom azt, aki pont erre a három napra rakta az érettségimet.. :)

soma665 2009.06.16. 11:01:26

Ismerek egy B-oldal olvasót, aki már dugott a blognak köszönhetően! XD

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása