Táncolj Balaton parádééé!

Táncolj Balaton parádééé!

2009.07.03. | Horváth Oszkár

Foglaljuk össze Vágó úr, mit tudunk! Tátott szájjal bámultuk a Love Parade-eket, de akkoriban a gatyánk inkább hátul dagadt, mint elöl, úgyhogy nem mentünk. Vagy talán nem volt hely a bátorságnak a nadrágban... na hagyjuk az elméleteket. Csöppet elszaladt az idő közben (a gyerekek meg még az oviban), és magam részéről végül "nem ebben az irányban tanultam tovább".

De nem lehet elmenni semmilyen zenerajongónak egy olyan esemény mellett, amikor 40 kamion egy egész napos őrület után beáll a helyi Hősök terére (a berlini Győzelmi Oszlop köré), és mindegyikről ugyanaz szól: a világ legjobb DJ-i dobnak fél órás szetteket, aztán mindenki hazatakarodik, csak a Nyugatinál még lehívnak egy giroszt, hágymácsípős, mindenmehet. Ennél durvább csak a Fekete párduc buli volt a Washington emlékműnél, amit Forrest elrontott, esetleg a Fidesz nagygyűlés a Kossuth téren, meg talán a Gyűrűk ura valamelyik csatajelenete Mam(m)ut 1-2-vel, Széna térrel, nagyobb krumplival és üdítővel.

Hát öcsém... amikor a parasztgyerekeknek szóló zenetévé még nekünk szólt (értsd, ahogy mondom), akkor sikítoztunk a közvetítés láttán. Nem vagyok a rajongójuk, de tudnotok kell, hogy valami baj fog velem történni, ugyanis a Heineken Balaton Soundon Carl Cox (csütörtök) és Sven Väth (péntek) is ott lesznek. Asszem hetijegyük van, és azt beszéltük meg, hogy ha elvesztenénk egymást, a lángososnál találkozunk.

Az ő nevükről nekem, és lehet, hogy csak nekem, egyből beugrik az az embermassza, akibe hulla fáradtan a Love Parade záróbulin - többek között - ezek az úriemberek új életet leheltek. A záróbuli igen vicces nevét nem mulasztanám el megemlíteni: Abschlusskundgebung. Köszönjük meg a német nyelvet isteneinknek, támogatóinknak, a sió eklesz káeftének, és a tudománynak.

Mivel nem vagyok életrajzírója a két srácnak, inkább csak kedvcsinálót szeretnék. Ahányszor bekódorgunk a Szigeten is a Cinetrip sátorba, hiába bólogattunk 6 órával előtte Török Ádámra, 4 órával előtte a világzenei színpadnál, azért teszünk a 4-to-the-floor zenére is pár sportos lépést. Én gyakorlatilag ennek a zenének köszönhetem, hogy megúsztam komolyabb drogozásra való igény nélkül az életet, a tuctuctól ugyanis minden adalék nélkül pillanatok alatt úgy megszédülök, ahogy az elő van írva. Csontig fúr belém láncot és rángat el olyan tájakra, ahol a dobokon kívül csak a kőszerszámokat és a tüzet ismerik. Meg a Mammut 1-2-t. Óriási. Kevesebb lenne a világ elektronikus zene nélkül, és aki szerint a számítógépes zene két gombnyomás, az még nem próbálta, de inkább már ne is nagyon próbálja ki.

Na szóval riszpekt ezeknek a joviális uraknak, ha véletlenül Zamárdiban kóricáltok, akkor csütörtök éjjel 2-kor kell a mobilarénába tévedni, pénteken pedig 1-kor, ha pedig B betűs pólóban láttok valakit, azt meg kell ölelni. Aki meg Szopnék feliratú pólóban lesz, azt mi öleljük meg.

Sven Väth igazi fenegyerek, nem mellesleg a frankfurti Cocoon Club tulajdonosa, ami azért jelentős, mert Tatán is van egy ilyen nevű hely, aki azt gondolja magáról, hogy diszkó, de valójában maga az anyaméh, ami egy-egy buli után párszor napközben újraszült minket forró levessel, hangos zene utáni csenddel, mint amikor egy szörny szeret, vagy egy tigris lépked melletted. Sven után görgessetek lejjebb Carl (Károly) zenéjéhez. Utolsó gondolatom a német teremtményről, hogy ha elég sokáig ismétled, hogy Sven Väth, előbb-utóbb már csak azt tudod mondani, hogy "pécsikesztyű", VAGY: egyiket se.

Na, ha meghallgattátok Svent, VAGY megpróbáltátok kimondani, hogy "pécsikesztyű", nézzük meg, Karcsi bá mivel gurít. Róla mondjuk el azt, hogy a Glastonbury High Boys művészeti középiskolába járt. Olyan, mintha én a Sziget Fesztivál Gimnáziumban érettségiztem volna, vagy az MTV Zeneipari Politechnikumból vágtak volna ki, amiért betörtünk a Füvészkertbe. Töriórán nem pont erre mondták, hogy predesztináció, úgyhogy én inkább azt mondom: Karma. Zenével kellett foglalkoznia. Megtette. Egyúttal Carl Cox volt az első, akit a DJ Magazin TOP100-as listája alapján a világ legjobb lemezlovasának választott EVÖR, mindezt 1997-ben. Egyúttal kicsit "legtöbb remix EVÖR" érzése is támadhat, aki betekint a Wikipédián a remix listába, de persze tudjuk, hogy azért ebben vannak nála termékenyebbek, és jobbak. Viszont azok nem jönnek a Soundra. Ennyi. Itt dől el. Aki a videót ki akarná kockázni, hogy van-e Carl tarkóján ragtapasz, annak üzenem, hogy megnéztem, NINCS, tehát nem ő Marcellus Wallace.

 TOP5 felnőtt napi dal | Szakmává alázzuk-e a DJ-zést?

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr701218887

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: B-oldal » VOLT fesztivál volt - Part II. 2009.07.07. 07:35:12

[...]fesztivál VOLT | Táncolj Balaton parádééé![...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2009.07.03. 17:33:45

nekem ez a kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=zTvlViKxOjo

"dein schweiß, der nektar meiner begierde
heißt es nicht: ich kann dich riechen
es riecht so gut, du kommst mir nah"

nemuccaszoc 2009.07.03. 18:02:17

Gyerekek, nekem csak a pólós csajokat de hozzátok el.

syllogz 2009.07.03. 18:12:25

what the fuck is this for a shit?

ddrum77 2009.07.03. 18:39:43

muszáj megkérdeznem:
Mi Ez A Szar???

gyz 2009.07.03. 23:26:12

srácok, ezt a blogot én 2. helyre szavaztam. Azóta meg egyre jönnek a coming outok white party-król meg love parade-ekről.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.05. 16:27:19

@gyz: köszönjük a szavazatot. Coming out nem hiszem, hogy volt, az meg, hogy sokféle zenébe kóstolunk bele...hát, a nyitottság az már csak ilyen. Egész nap a Pink Floyd-ról írni uncsi is lenne...

asbi` 2009.07.05. 19:37:23

@ddrum77: ez kérlek szépen egy zenei blog, ahol zenékről írnak.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.07.06. 13:28:37

azért a minimáltechno alaposzlopa, richie hawtin is megért volna egy misét, dikk

gyz 2009.07.08. 00:15:28

@Interstellar Overdrive: nyilván nem felelhettek meg mindenki ízlésének, nem is kell, sőt. Rettenetesen széles körűnek tartottam a zenei ízlésem, de meg kell mondjam, ez már messze nem fér bele. :-) A nyitottsággal nincs bajom, én sem mondok véleményt semmiről, amíg meg nem hallgatom, de ezek a már-már méltató sorok komolyan megleptek.

A Floyd sosem unalmas,de van azért sok más is. Én pl. ha lenne időm, és tudnék érdekesen írni, szívesen megismertetném pl. a Gentle Giant-et azokkal, akik sosem hallottak róla.

www.youtube.com/watch?v=kzDCfnBhinw

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása