Világzene földönkívüliektől

Világzene földönkívüliektől

A fesztiválok programfüzete alapján általában jól megtervezzük, hogy mit szeretnénk megnézni, majd utólag úgyis rájövünk, hát megint nem sikerült a terveket teljesíteni. Van egy zenekar, melyet eszembe nem volt megnézni, hiszen nem ismertem őket, de egy barátom megadta az itinert és odavetődtünk az A38-Wan2 sátorhoz (2. nap), ahol a portugál Blasted Mechanism játszott.

Már amikor a színpadra néztem, tátottam a számat, hiszen a Blasted Mechanism tagjai földönkívüli lényeknek voltak öltözve (kb. a predátorokhoz hasonlítottak), az elsötétített színpadon csak a jelmezeik sziluettje és fénye látszott, miközben szólt az elektro, világzenei őrülettel és különös hangszerekkel megspékelve (pl. duplanyakú gitár, melynek egyik nyaka szitár). Mi is ez, úristen? Törzsi techno, vagy világzene földönkívüliektől? :)

Both Miki - zseniális gitárprímás | Az utcazenész

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr541309272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.08.15. 13:02:47

Nekem őket nézve az jutott ott eszembe, hogy vajon repülővel jöttek-e, és ha igen, akkor a légikísérő hogyan csapkodta a tárolórekesz ajtaját a hátukra szerelt installációra, hogy beférjen két gurulós bőrönd meg egy sporttáska közé.

- You need to put those under your seats, gentleman, they won't fit in the _overhead compartment_

vázz! Amúgy jól küldték. A kétnyakú gitár, aminek szitár az egyik nyaka? :D Legtöbb kétnyakú gitár a Szigeten evör idén.

Mai programom ismét nagyon sok FÉNY. A legártalmatlanabb dolog a vilgáon.

félemelet 2009.08.15. 15:20:03

Meggyőző a dizájnjuk, profi a látványvilág (ami valljuk be, elég ritka...), pedig kényes vagyok az etno-modoroskodásra. Szóval, vizuáldizájn oké - de nekem ehhez túlzottan giroszos a hangzás. A látvány valahogy sokkal progresszívebb, mint sampleres dobszekcióval kevert fúvósok vagy szitár, tehát a hangzás. Az első szám tetszett, de csak mert bejön a dub... ellenben ezt az Asian Dub Foundation már régen kitalálta.
Hozzáteszem, ízlés dolga, tehát teljesen szubjektív természetesen, amit írok...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.08.16. 13:31:19

@félemelet: Igen, Asian Dub Fundation-hatás van bennük. A hangzás kurvajó volt élőben, sokkal gonoszabb és átütőbb mint így "klipként". Sajna nem tudtam 100%-ig megidézni őket.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása