Bréking: Ganxsta Zolee a Duna Plaza színpadán

Bréking: Ganxsta Zolee a Duna Plaza színpadán

2009.09.06. | Horváth Oszkár

Bréking: Új Ganxsta lemez, aminek, ismerve a nem egy klasszikus Kartell sort, és zenei alapokat, most is tudok örülni. Viszont gyerekek, a termékéletgörbe fogalma nem csinál segget a szájából senki esetében sem, az album megjelenést ugyanis a Duna Plaza színpadán megrendezett fellépés és dedikálás kíséri. Ez a helyszín az elmúlt 12 évben volt már jégpálya, salsa bár, és sima ücsörgő, a színpadon pedig amolyan cirkuszt és kenyeret jelleggel megfordult Győzikétől kezdve a Megasztárokon át a két Fresh Andi (szerintem a másikat is Andinak hívják), BB Évi, VV Miló, (éles váltás:) olimpikonok, humoristák, ismeretlenek, és egyébként igen jó húzásként néhány hónapig klasszikus kamarazenekarok, vonósnégyesek. Utóbbi kivételével mindre azt tudom mondani, hogy nem a színvonal a közös nevezőjük, hanem a "mi kell a népnek jelleg".

2-3 éve egy KFC étterem üzemel a színpad melletti központi részben, ahol egyébként kurva jó a kimondhatatlan nevű csípős csirke csíkok (Jamaika a jamaikaiaké), és Amerikában legalábbis a csilisbab, de teljesen abszurd, hogy a Sziget nagyszínpadon nem egyszer tízezreket megmozgató Kartell (ahová idén már egy magyar zenekar sem fért be) ott indítsa útjára új lemezét, ahol 80 ember plussz 20 babakocsi már tömeg. Ahogy az is abszurd, hogy Zoleenak felesége van, és gyereke, vagy az, hogy mit keres a csapat az esküvőiautóbérlés.hu-n. De tényleg, legalább a kaja jó lesz. Mindez 2009. szeptember 25. 18:00, Duna Plaza földszint, KFC színpad.

Valószínűleg nem megyek, mert Transglobal Underground lesz a Gödörben, arra viszont kíváncsi vagyok, mit fognak mondani az új lemezen, mert ahogy a Néhány jó dologban is oda tudták tenni magukat, most is lesz, amin elmosolyodom, és belátom, hogy mennyire igazuk van.

A már érvényét vesztett mottó:

"Nincs az a csaj aki őt megfogja,
Nincs az a pina aki átbassza.
Én mondom ezt, a 8 kerületi,
Dopeman tudja, hogy ilyen a Zolee."

És az érvényét nem vesztő, Budapestről szóló valaha készült egyik legjobb szám:

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr191363565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.09.06. 23:40:45

Ez nagyon fájó hír... és tényleg a Transglobalon legyünk.

bbking 2009.09.07. 09:43:29

Nálam 98 körül a Helldorado volt a csúcs, azt sz-rrá hallgattam.

A kedvencem még is a Heroin, a Jégre teszlekről találtam meg:

www.youtube.com/watch?v=09qSZ4XIyVo&feature=PlayList&p=E1F1A5A5D561D445&playnext=1&playnext_from=PL&index=33

De van egy jobb, élő verziója, talán az Argentin Tangó-n már Dopeman-nel.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása