Bréking: Animáció világnapja

Bréking: Animáció világnapja

Bréking: Október 28. az Animáció Világnapja, mely ünnep 2002-ben lett először megrendezésre az ASIFA (Association Internationale du Film d'Animation) kezdeményezésére. Ez alkalomból a budapesti Uránia mozi e napon, valamint október 31-én széles programmal várja az érdeklődőket. Középpontban a magyar animáció, így bemutatásra kerülnek a háború utáni "őskor" filmjei (pl. Ceruza és Radír, A telhetetlen méhecske), a nemrég sajnálatosan elhunyt Dargay Attila emlékére vetítésre kerül a legendás Ludas Matyi, míg a legapróbbak számára matinévetítések is lesznek, Frakkal, Kukorival és Kotkodával, vagy éppen a Magyar Népmesékkel.

A magyar animáció nemzetközi hírnevét fogja öregbíteni az a pár videó, melyeket a http://animaciovilagnapja.blogspot.com/ oldalon találtok. Csak a képek alapján szenzációsnak tűnnek. Ahogy ezen az oldalon olvasható, az idei magyar válogatás látható lesz Portugáliában, Horvátországban, Lengyelországban, az USA-ban, valamint Koreában és Japánban is. A nemzetközi animációs csereprogramnak köszönhetően a Tűzraktérben pedig ugyancsak október 28-án a lengyel, koreai, portugál, horvát rövidfilmek lesznek láthatóak.

Az Uránia mozi részletes programja elérhető az est.hu oldalon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr391469601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása