Ki a nagyobb Koncz Zsuzsa?

Ki a nagyobb Koncz Zsuzsa?

2010.01.19. | Horváth Oszkár

Ismét fontos kérdés következik. Legutóbbi fontos kérdésünk válaszaiból megtudtuk, hogy Yoko Ono a nagyobb Yoko Ono, és nem Courtney Love. De csak hajszállal!

Ezúttal annak szeretnénk a végére járni, hogy:

Koncz Zsuzsát nagyon tiszteljük, higgadtan, kulturáltan, és mindig életkorához méltóan szerepelt, nem véletlen a Prima Primissima díj, és nem véletlen semmi más sem. Ráadásul aki ennyi ideig tud ülve énekelni, rossz ember nem lehet. Neki jól áll, ha nem is ragad magával annyira, mint másik 1000 sajtkukacosabb viseletű énekesnő. Ákos eközben a Bonanza és szólókarrierje miatt is kitörölhetetlen pecsét az életünkön, amit büszkén viselünk, és zászlónkra is tűzünk, szeretünk vele a forró betonon hasalni.

Ám nekünk úgy tűnik, a 40-edik születésnapján kicsit megőrült. Amit a Magyar Dal Napján művelt, azaz, hogy odahozott egy új és ismeretlen számot, amit minden, vele egy szinten lévő vagy nagyobb zenész kellő visszafogottsággal meg tudott állni, teljesen fura. Öreg lettem és tapasztalt, a jó bor élvezete, zoránosodás, bölcsülés, gandalfkodás, ég és föld közöttieskedés, hihetetlen mi megy már. És hogy ezt a modoroskodást a "40+1"-gyel még megfejelte... ha nővé operáltatja magát még 40+5 előtt, akkor mindent meg fogok érteni, amúgy nem vagyok még elég bölcs és koros, nem kötöttem ráncaim kötelékével barátságot a Nagybetűs Élettel, és nem tudok angyalok arany szárnyába kapaszkodva azon a skóciai sziklán a világra lepillantva megpihenni, amiről Ákos szemléli a világot. Suhanc, mitöbb, siheder vagyok hozzá! Majd ha méltó leszek rá, megértem. Addig kell mondjam, nem véletlenül van versenyben a 2009 legmanírosabb személyiségéért folyó versenyben, azaz a Modorosblog Arany Farmermellény 2009 díjáért. Tesék menni szavazni, más csodák is várnak...

Tehát ki, ki az, ki lesz az első, forog a kerék, a szerencsekerék, ki, ki lesz az első, ki a nagyobb Koncz Zsuzsa: Ákos, vagy Koncz Zsuzsa?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://b-oldal.blog.hu/api/trackback/id/tr911679441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.01.19. 10:21:08

Nehéz kérdés, mert az Ákost bírom, a Zsazsát már annyira nem. Amit elénekelt, azt előtte valaki már általában jobban előadta, a hangja pedig nagyon modoros.

Plusz bár Ákosnál sokan felhozzák a politikai agitációt fejmosás kíséretében, Koncz Zsuzsánál megfeledkeznek róla. Pedig igencsak aktív volt még pár éve is - orbános videoklip pl.

raoul_duke 2010.01.19. 10:37:47

Kevés ismeretlen ember tud _igazán_ kiakasztani, az Ákos az egyik.

Mitya Ivanov 2010.01.20. 13:08:49

@Modor Tibi: melyik Orbános videoklip?

én egyiket sem bírom, talán Koncz Zsuzsát jobban elviselem. Tehát számomra ő jobban Koncz Zuzsa.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.01.21. 17:58:52

Kovács 'Rohadt Komenisták' Ákos már a 40 előtt jóval bekattant, asszem vmelyik választáson lehetett a határvonal.

B-oldal

Zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról - ha mondanivalód van, írd meg: nosferato | Overdrive | rálf atya

A hét dala

Kövess a Facebookon!

süti beállítások módosítása